Alışveriş & Moda

2021 Kış Sezonu Trend Kadın Çantaları

En çok kullanılan aksesuarların başında çantalar gelir. Çantalar hem kombini tamamlayan bir aksesuar hem de eşyalarımızı taşımaya yarayan bir ihtiyaçtır. Kadınlar, kombinlerine uygun çantalar kullanmayı severler. Her sezon farklı çanta modelleri ve farklı renkler trend olmaktadır. Trendleri takip etmek birçok kadının yaptığı bir şeydir. Bazı çantalar yaz sezonunda ve kış sezonunda ortak olarak kullanılabilir. Bazı çantalar ise kullanılan materyalden dolayı ve çantanın deseni, renginden dolayı her sezon kullanılamaz. Biz bu yazıda sizlerle 2021 kış sezonu trend kadın çantalarını ve 2021 trend renkleri paylaşacağız. Bu sayede yeni bir çanta alacaksanız bu renkleri ve modelleri dikkat alarak çantanızı seçebilirsiniz.

Kürklü Çantalar

Kürklü çantalar derken gerçek kürkten bahsetmiyoruz elbette. Suni kürkten üretilen çantaları mutlaka görmüşsünüzdür çünkü bu sezon kürklü çantalar çok popüler. Bu çantaların rengarenk çeşitleri bulunmaktadır. Kış sezonunda birçok kıyafetinize uyum sağlar. Kürklü çantalar ile aynı renkte kürklü şapka takmak ya da kürklü bir kaban giymek de oldukça popülerdir. Böylece bir bütünlük sağlanır. Kürklü çantalar ile jean kullanımı da oldukça yaygındır. Jean coolluğu ile kürk şirinliği birleşince ortaya farklı bir tarz çıkar. Aynı durum deri parçalar için de geçerlidir. Deri ceketler, deri pantolonlar, deri bluzlar da kürklü çantalar ile oldukça uyumludur. Kürklü çanta denince çoğumuzun aklına kahve ve krem tonları gelir. İlk başlarda bu renkler ile üretilmeye başlanmış sonrasında ise morundan turuncusuna, yeşilinden pembesine birçok renk seçeneği piyasaya sunulmuştur. Her bütçeye uygun bu çantaları en küçük butiklerden en büyük mağazalara kadar birçok giyim mağazasında bulmanız mümkündür. Bu sezon mutlaka gardırobunuza kürklü bir çanta ekleyin.

Baget çantalar

Geçen yıl başlayan baget çanta trendi bu yıl da devam ediyor. Biliyoruz ki vintage çantaların farklı bir havası vardır. 90’lı yıllarda kullanılan bu çantalar 2020 itibariyle tekrar popüler olmaya başlamıştır. O zamanlarda kullanılan çantalara göre biraz daha modernlik katılmıştır. Bu çantaların farklı materyallerde ve renklerde çeşitlerini bulmak mümkündür. Deri, kumaş  çeşitleri bulmak mümkündür. Renk konusunda ise sınır tanımıyorlar. Rengarenk çantalar içerisinde kendinizi bir rüyada hissedebilirsiniz. Eğer garantici bir insansanız bir tane siyah  çanta almak istiyorum diyorsanız bu çanta modelini öneririz. Baget çantalar her türlü kombinizi tamamlar. Yine son birkaç yılın modası olan takım ceket ve pantolonlar,  takım eşofmanlar, takım etek ve bluzlarla oldukça uyum sağlar. Dediğimiz gibi hem eşofman ve taytlarınızla spor bir görünüm yaratabilir hem de şirin elbiseleriniz, iddialı ceketleriniz  ile şık bir görünüm elde edebilirsiniz.

Şişme Çantalar

Bu sezon şişme monta benzer ultra büyük şişme çantalar popüler olmaya başladı. Normal boyutta şişme çantalar önceki senelerde de üretilmekteydi fakat bu kadar trend değildi. Siz de mutlaka bazı markalarda bu çantaları görmüşsünüzdür. Bu çantalar alışılmışın dışında bir tarzda. Son birkaç yıldır içine sadece ruj sığdırabileceğiniz çantalar popülerdi. Bu çantalar ilk çıktığında sosyal medyada oldukça gündem olmuş, çok marjinal bir tarz olduğu düşünülmüştü. Büyük şişme çantalar, küçük çantalara göre daha kullanışlı olduğu için sansasyonel bir etki yaratmadığını düşünüyoruz fakat bizim için üstüne konuşulmaya değer farklı bir tarz. Her çanta modelinde olduğu gibi ilerleyen zamanlarda bu çantaların da farklı şekillerinin üretileceğini düşünmekteyiz. Peki şişme çantaları nasıl kombinleyebilirsiniz? Dilerseniz spor kombinlerinizde dilerseniz ceket pantolon giydiğiniz ofis kombinlerinizde bile kullanabilirsiniz. Bu çanta modeli, farklı tarzlara uyarlanabilen geniş kullanım alanına sahip bir çanta modeli. Siz de böyle bir parça edinerek tarzınıza farklılık katabilirsiniz.

Kalın Zincirli Çantalar

Çanta asklılarında zincir kullanılması oldukça alışık olduğumuz bir durum. Bu zincirler genelde siyah, gümüş ve altın renklerinde üretiliyor. Son 2 sezondur eski sezonlardan farklı olarak kalın zincirler kullanılmaya başlamıştır. Renkli çantalar için ise çantanın rengine uygun plastik veya farklı materyallerden üretilen zincirler kullanılmaya başlanmıştır. Önceden çanta zincirinin rengine uyumlu aksesuarlar kullanmak popülerdi. Gümüş çanta askısı ile gümüş renk küpe kullanmak ya da altın sarısı askılar ile altın renk tokalı kemerler kullanmak gibi. Artık bu trende de sona erdi. Farklı renkteki aksesuarlar birlikte kullanılabiliyor. Hatta farklı renkteki aksesuarları birlikte kullanmak artık daha popüler. Bu yüzden artık aksesuarlarınıza uygun bir çanta almak zorunda değilsiniz. Dilediğiniz renklerde çanta askılarını tercih edebilirsiniz.

Mikro/Minik Çantalar

Minik çantalar bu sezon popüler olmaya başlamadı fakat bu sezon da ilk çıktığı zamanlar gibi oldukça fazla kullanılan bir model.  Mikro çantalar, kullanışlı bir yapıya sahip değildir fakat oldukça şık bir etki yaratmaktadır. Bu çantalar bazen diğer çantalara ek olarak cüzdan gibi bazen de tek başına bir çanta olarak kullanılır. Eşofmanlarla kullanıldığında farklı bir tarz meydana gelirken eteklerle kullanıldığında bambaşka şirin bir görünüm elde edebilirsiniz.

Deri Çanta Modelleri

Vintage Çantalar

Aslında baget çantalardan bahsederken vintage çantaların bu sezon trend olduğunun sinyallerini vermiştik. Vintage ceketler, vintage gömlekler, vintage saatler, vintage gözlükler popüler olmaya başladıktan sonra sıra geldi vintage çantalara. Bu çantalar eski yılların ürünü olduğu için demode görüneceğini düşünebilirsiniz ama tam tersine sürekli bir döngü içinde olan moda sayesinde bu çantalar modern gözükmektedir. Bazı vintage butiklerde orijinal vintage çantalar bulabileceğiniz gibi birçok markada da orijinal tasarımlara benzer üretilmiş çantalar bulabilirsiniz. Bu çantaları dilerseniz vintage dilerseniz  daha modern parçalarla birleştirin. Farklı tarzda bir çanta arıyorsanız vintage çanta modellerine bir göz atmanızı öneririz.

Bel Çantaları

Son yılların popüleri bel çantaları bu sezon da trendlerden düşmüyor. Bel çantaları hem belde hem de omuzdan bele doğru çapraz şekilde de kullanılabiliyor. Kürklü çantaların sık kullanılmaya başlanması ile birlikte kürklü bel çantaları üretilmeye başlanmıştır. Bunun yanında deri, kumaş gibi farklı materyallerde de üretilmektedirler. Hem kullanışlı, hem rahat hem de içerisine yeterli derecede eşya alabilen bu çantalar kadınların ve erkeklerin sık kullandığı bir modeldir. Aynı zamanda bu çantalar rahat hareket edebilmek için üretilmiştir dolayısıyla bu çantalar ultra konfor sağlar. Bir çantada aradığınız özelliklerin başında konfor geliyorsa bu sezon bel çantalarını tercih edebilirsiniz. Rahat çanta modellerini incelemek isterseniz kadın sırt çantası modellerimizi inceleyebilirsiniz.

Kadife Çantalar

Kadife çantalar genellikle şık kombinlerde tercih edilir. Kendine has özellikteki kumaşı özel günler ve akşam etkinlikleri için adeta biçilmiş kaftandır. Spor tarzda çeşitleri de vardır fakat şık bir kumaş olduğu için en çok gece kıyafetleri ile uyum sağlamaktadır. Daha çok koyu yeşil, lacivert, mor ve bordo gibi tonlarda tercih edilirler. Eğer bu çantaları gece kıyafetinizle tercih edecekseniz fazla gösterişli bir kıyafet tercih etmenizi öneririz. Çanta ile kıyafet yarışmamalı, çanta tek başına ön plana çıkmalıdır. Eğer şık bir çanta arayışında iseniz mutlaka kadife bir çanta edinmelisiniz.

Sizler için bu sezonun en trend kadın çantalarını derledik. Siz bu çantaları kullanmaya başladınız mı veya hangi modelleri satın almak istersiniz? Bizimle paylaşmayı unutmayın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu