Alışveriş & Moda

Laptop ve Evrak Çantası Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Okulda ya da iş dünyasında olanların ellerin de sıklıkla laptop ya da evrak çantası görülür. Bilgisayarını yanından ayırmayanlar veya sürekli dosyaları ile gezmesi gerekenler bu tip çantaları kullanmaktadır. Evrak çantası, laptop çantası veya her iki amaç içinde kullanılan bu çantaları seçerken doğru bir seçim yapmakta fayda vardır. Doğru çanta seçimi hem kullanıcıyı yormaz hem de uzun ömürlü olur.

Çantanın Büyüklüğü

Bu tip çantalarda il dikkat edilecek konulardan bir tanesi boyuttur. Her laptop farklı boyutlardadır. Kullanıcılar ihtiyaçları doğrultusunda laptop alırlar. Çanta seçimimi de bu doğrultuda olur. Küçük bir laptop kullanan kişi onun boyunda küçük bir çanta tercih edebilir.

Laptop çantasını aynı zamanda evrak çantası olarak da kullanacaksa her iki ihtiyacı da karşılayan büyük bir çanta tercih etmelidir. Çantanın ihtiyaçtan fazla büyük olması ağırlığı da artıracağından yorucu olabilir. Bütün gün elimde taşıyacağım diyenler fazla büyük olmayan bir çantayı tercih etmelidir.

Çantanın Boş Ağırlığı

Laptop ve evrak çantaları içine ağırlık konulan çantalardır. İçine konulan ağırlıklar yeteri kadar yorucudur. Bundan dolayı çanta alırken çantanın boş ağırlığının en düşük seviyede olmasına dikkat edilmelidir. Bir laptop ağırlığında olan çantalar vardır. bunun içine laptop ve gerekli dosyalarda eklenince orantısız bir ağırlık ortaya çıkabilir. Çantanın boş halinin ağır olması o çantanın çok kaliteli olduğu anlamı taşımamaktadır.

Omuz Askısının Varlığı

Laptop ve evrak çantalarında mutlaka bir omuz askısı olmalıdır. Bu askı mümkünse takılıp çıkarılabilen fonksiyonel bir askı olmalıdır. Kimi durumlarda çanta elde taşınır kimi durumlarda ise omuza asılabilir. Bir çanta alırken her türlü ihtimali düşünmekte fayda vardır.

Çantanın omuz askısında omuz desteği denilen destek pedinin olması omzu daha az yorar. Askının direk omuza takılması kas ağrılarına sebep olur. İyi bir çantanın omuz askısı ergonomik yapıda olmalıdır.

Çanta

Çantanın Kapanma Şekli

Laptop ve evrak çantalarının ağız kısımlarının farklı kapanma şekilleri vardır. Cırt cırtla kapanan, klipsle kapanan veya fermuarlı modeller mevcuttur. İçine konulacak ağırlıkta düşünülecek olursa ağzının fermuarlı olması avantaj sağlar. Ağırlığın etkisi ile açılmayan tek yöntem fermuardır. Diğer türler hiç olmadık yerde açılıp çantanın içindekilerin dökülmesine sebep olabilir.

Çantanın Bölme Sayısı

Evrak çantalarının mutlaka bölmesi olması beklenir. Bölmeli çantalar her zaman daha kullanışlıdır. Laptop bölmesi, evrak bölmesi, kalem bölmesi veya telefon bölmesi gibi boy boy bölmelerin olması çantaların kullanışlılık seviyesini artırır.

Bu küçük bölmeler her aradığının kolayca bulunmasını sağlar. Evrak çantasının içine konulan önemli belgelerin ve notların zarar görmemesini hemen bulunmasını sağlar. Bu tip çantalar genellikle çoklu bölmeli olarak tasarlanmaktadır.

Çantanın Hangi Malzemeden Üretilmiş

Evrak ve laptop çantasının hangi malzemeden üretildiği o çantanın kalitesini ve şıklığını ifade eder. Üst düzey bir yönetici pozisyonunda çalışan biri deri ve pahalı bir çanta tercih edebilir. Bir öğrenci ise daha ekonomik olan tekstilden üretilmiş bir çantayı kullanabilir. Bunlar hayatlardaki geçici durumlardır.

Çantaların üretildikleri malzeme aynı zaman da çantanın pahasını belirleyen bir kriterdir. Üretildikleri malzemeler çantaların ömürlerini de belirler. Pahalı bir deri çantanın kullanıcısı o çantadan sıkılmadan uzun süreli kullanabilir. Eşyaların ederleri insanların hayatlarındaki süre ile doğru orantılıdır.

Çantanın Rengi

Çantanın rengi tamamen zevk meselesidir.

  • Evrak ve laptop çantalarında farklı renkteki çantaları genellikle kadınlar tercih eder.
  • Sıkıcı iş dünyasındaki tek renk bir kadının çantası olabilir.
  • Kadınlar haricinde akademisyenlerde renkli çantaları severek kullanmaktadırlar.
  • Ciddi bir yönetici büyük ihtimal koyu renk bir çantayı tercih edecektir.

Çanta seçimi bazı insanların hayata bakış açısını yansıtırken bazı insanlar için ise mecburidir.

Laptop ve Evrak Çantası Seçimi Nasıl Olmalıdır

Çantanın Temizlenmesinin Kolaylığı

Evrak ve laptop çantaları her an her yerde kullanılırlar. Toplu taşıma araçları, iş yerleri ve restoranlarda temiz olmayan yerlere koyulmaları gerekebilir. Bundan dolayı bu çantaların kolay temizlenmesi de gerekir. Bazı çantalar yapılarından dolayı sadece silinerek temizlenirken bazı çantalar makine de yıkanabilmektedir.

Çanta alırken temizlenme özelliklerine de dikkat etmek gerekir. İş dünyasında her şey göze batar. Kirli çanta ile toplantılara katılan birinden hiç kimse hoşlanmaz.

Sırt çantasının Omuz Askı Konforu

Evrak ve laptop çantaları klasik tarzlarının aksine sırt çantası olarak da kullanılabilirler. Sırt çantaları elde taşınan çantalara göre daha konforlu çantalardır. Bu çantalar insan omurgasına daha az zarar verirler. Birçok marka tarafından üretilen bu tarz çantaları spor giyimi tercih eden insanlar kullanmaktadır.

Bu tip çantaların omuz askıları destekli olmalı. Omuza zarar vermemeli ve omuzu kesmemeli. Her sırt çantasında beklenen sırt desteği olmalıdır. El çantalarına göre daha konforludurlar, ama uygun çanta seçilmezse sırt ağrılarına sebep olabilirler.

Çantanın Sağlamlığı

Çantanın sağlamlığını çantanın üretildiği malzeme, dikiş yapısı, askı kalitesi ve fermuar kalitesi gibi birçok faktör belirler. Bu faktörlerin hepsinin olumlu olması sağlam bir çanta olduğunu ortaya çıkarır. Bu tip çantalar içinde her daim ağırlık taşınan çantalardır. Sağlamlığı yüksek olan bir çanta kısa süre de parçalanmaz ve uzun yıllar boyunca kullanılabilir.

Çantanın Su Geçirmez Özellikte Olması

Bu tip çantalarda en dikkat edilmesi gereken konulardan bir tanesidir. Evrak çantasına konulan dosyaların, not defterlerinin veya laptopun ıslanması kesinlikle istenmez. İşle ilgili belgelerin ıslanması kişiyi işinde sıkıntıya sokabilir.

Yaz kış fark etmeden kullanılan bu tip çantaları alırken su geçirmez özellikte olmalarına dikkat edilmelidir. Hiç umulmadık bir zamanda yağan yağmur kişilerin iş hayatını bitirme noktasına getirebilir. Böyle bir çanta seçimi hayat kalitesini etkileyen durumlardan biridir.

Daha fazla içerik için: https://blog.ccscanta.com/

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu