Alışveriş & ModaSeyahat & Tatil

Valiz Hazırlamayı Kolaylaştıran Tüyolar

Yakın zamanda gerçekleştireceğiniz bir seyahat planınız var ve bavul mu hazırlamanız gerekiyor? Eğer bir tatil planınız varsa valiz hazırlama sürecinde size rehberlik etmek adına bazı püf noktalar paylaşacağız. Nereye gideceğiniz, ne kadar kalacağınız ya da neyle gideceğiniz gibi detaylar belli ise sıra geldi valizinize neler koymanız gerektiğine.  Elbette tatile giderken neyi yanımıza alıp almayacağımız az çok zihnimizde bellidir fakat bavul hazırlarken o anın telaşıyla ya da başka sebeplerden ötürü unuttuğunuz şeyler olabilir. Bu aşamada ilk yapılması gereken şey liste hazırlamaktır.

Liste Hazırlayın

Tatile gittiğinizde, valizinizde eksik eşyalar olduğunu fark etmek oldukça can sıkıcı olabilir. Eksikliğini ilk gün fark etmeseniz bile ilerleyen günlerde ihtiyacınız olan ürünü valizinizde bulamadığınızda bir takım hayal kırıklıkları yaşayabilirsiniz. İşte bu yüzden valiz hazırlarken yapılması gereken ilk şey bir liste tutmaktır.

  • Kıyafetler

İşe kıyafetler kısmından başlayalım. Eğer bir kış tatiline gidiyorsanız yanınıza sıcak tutan kalın kazaklar almak isteyebilirsiniz. Ya da yaz tatiline çıkıyorsanız bikiniler en öncelikli ihtiyaçlardan biridir.

  • Ayakkabılar

Turistik bir geziye çıkarken yanınıza alacağınız ayakkabı ile kayak tatiline giderken yanınıza alacağınız ayakkabı aynı olmayacaktır elbette ama biz çok fazla detaya girmeden kış ve yaz tatili olarak iki kategoriye ayıracağız. Siz bu maddeleri kendi tatilinize uyarlayabilirsiniz.

Bir kış tatiline gidecekseniz yanınıza almanız gereken en önemli şeylerden birisi tabii ki ayakkabılar. Sizi tatilde rahat ettirecek ve üşütmeyecek ayakkabılarınızı listenizin 2. maddesine yazmalısınız.

Ya da bir yaz tatiline çıkıyorsanız sandalet ve terlikler olmazsa olmazdır. Zaten unutmam demeyin ve bunu da listenize ekleyin.

  • Ceketler

Bize sorarsanız mevsim fark etmeksizin yanınıza ceket almalısınız. Bir kış tatiline gidiyorsanız zaten bu maddenin ilk 3 içerisinde yer alacağını biliyorsunuzdur. Sizi sıcak tutacak, sizi tatilde iyi hissettirecek ceket veya kabanlarınızı listenizin üçüncü maddesine yazın.

Eğer bir yaz tatiline çıkıyorsanız yine de valizinize en azından bir ceket eklemek hiç fena olmaz. Gideceğiniz yerin hava durumuna bakmış olsanız bile bu durum değişkenlik gösterebilir ve özellikle yaz akşamlarında üşümek istemezsiniz. Bazen garantici olmakta fayda vardır. Siz bizi dinleyin ve mevsim fark etmeksizin valizinize bir ceket ekleyin.

  • Kişisel Bakım Malzemeleri

Bu madde kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir. Kimileri kişisel bakım malzemelerini çok seviyor ve yanından ayırmak istemiyor olabilir. Kimilerinin İse kullandığı bakım malzemeleri diş fırçası, diş macunu ve bir tarak ile sınırlı olabilir. O yüzden bu maddeyi lütfen kendinize göre uyarlayınız.

Ağız ve Diş Temizliği:

Herkesi ilgilendiren ürünler ile başlayalım. Diş fırçanızı ve diş macununuzu listenize eklemeyi unutmayın. Bu ürünler her yerde satılan ve kolay ulaşabileceğiniz ürünlerdir fakat daha özellikli, bulunması daha zor ürünler kullanıyorsanız ürünlerinizi evde unutmak istemezsiniz. Bunların yanında eğer kullanmayı tercih ediyorsanız ağız suyu ve diş ipinizi de ekleyebilirsiniz.

Saç Bakımı:

İkinci ürün kategorimiz saç ve saç bakımı ile ilgili. Eğer günlük hayatınızda saç bakımınızı ve şekillendirmeyi ihmal etmiyorsanız, tatilde de mutlaka yanımda olmalı diyorsanız saç ürünlerinizi unutmamalısınız.

Şimdi sırayla saç bakımı için yanınıza almanız gereken ürünleri sayalım; (Başta da belirttiğimiz gibi bu ürünler kişiden kişiye değişiklik gösterecektir. Biz bu listeyi olabildiğince herkesin ortak olarak kullandığını varsaydığımız ürünlere göre hazırladık. Lütfen siz kendinize uygun olan ürünleri ekleyin veya çıkarın)

  • Tarak / saç fırçası
  • Saç spreyi / köpüğü
  • Düzleştirici / maşa
  • Saç kremi
  • Şampuan (Kendi şampuanınızdan başka şampuan kullanamıyorsanız ve bulunması zor bir ürün ise küçük bakım ürünü şişelerine şampuanınızı doldurmak ya da ürününüzün seyahat boyunu valizinize eklemek iyi bir fikir olabilir)

Cilt Bakımı ve Cilt Temizliği:

Cilt bakımı da saç bakımı kadar önemlidir. Elbette bu maddeler de bireyler arasında değişkenlik gösterecektir. Biz yine de cinsiyet ve kişi ayırt etmeksizin olabildiğince tüm ürünleri yazmaya çalışacağız.

  • Yüz yıkama jeli
  • Makyaj temizleme ürünleri
  • Tonik
  • Nemlendirici
  • Peeling / maske
  • Güneş kremi
  • Tıraş ürünleri

 Vücut Temizliği ve Bakımı:

Tatile çıktığımızda yanımıza almayı unuttuğumuz ya da fazla yer kaplamaması için bilerek yanımıza almadığımız ürünlerin başında vücut bakım ürünleri gelir. Oysa özellikle tatilde saç ve cilt bakımı kadar vücut bakımına da dikkat etmek gerekir. Aşırı sıcak ve aşırı soğuk havalarda bedenimiz normalden farklı tepkiler verebilir. Kuruluk, kaşıntı, kızarıklık gibi problemlerle kimse tatilini mahvetmek istemez. Bu sebeple yine kişiden kişiye değişecek vücut bakım ürünlerinin olabildiğince hepsini sizler için listeledik.

  • Vücut bakım kremi
  • Duş jeli (Cildiniz hassassa, özel bir duş jeli kullanıyorsanız küçük bir bakım şişesinde yanınıza alabilirsiniz)
  • Güneş kremi
  • Vücut peelingi
  • Vücut fırçası

Aksesuarlar

Kıyafet, ceket, ayakkabı ve kişisel bakım ürünlerinden sonra sıra geldi aksesuarlara. Bu madde de aynen kişisel bakım malzemelerinde olduğu gibi kişisel bir tercihtir. Dilerseniz bu maddeyi atlayabilir ya da kendinize uyarlayabilirsiniz.

Aksesuar

Çanta

Seyahatinizde farklı çantalar kullanmayı planlıyorsanız kıyafetlerinize uygun olarak seçtiğiniz çantaları listenize eklemelisiniz.

Şapka ve Bereler

Şapka veya bere kullanmayı seviyorsanız şapka ve berelerinizi, eşarp kullanıyorsanız eşarplarınızı listeye eklemelisiniz.

Takılar

Günlük hayatınızda takı takmayı çok seven biri iseniz takılarınızı da yanınıza almak isteyeceksinizdir. Kombinlerinize göre takılarınızı da yanınıza alabilirsiniz.

Atkı, fular ve eldivenler

Kış mevsiminde iseniz atkılarınız ve eldiveniniz yaz mevsiminde iseniz fularlarınızı da valizinize eklemek isteyebilirsiniz.

Hobi Ürünleri

Bu madde de önceki üç madde de olduğu gibi kişisel bir tercihtir. Yine kendinize uyarlayabilirsiniz.

Kitap

Kitap okumayı seven biri iseniz yolculuk esnasında veya tatil sırasında okuyabileceğiniz kitabı/kitapları yanınıza almak iyi bir tercih olacaktır.

Kulaklık

Müzik dinlemeyi seviyor iseniz bunun için kulaklığınızı yanınıza almayı unutmayın.

Bunların dışında uğraştığınız bir hobi varsa ve tatilde de yanınızda götürmek istiyorsanız hazır aklınızdayken listenize ekleyin.

Elektronik Ürünler

Tablet veya bilgisayar

Bazı bireyler tatile de gitseler yanlarında işlerini taşımak zorunda olabilirler. Bunun için yanınıza tablet veya bilgisayarınızı almanız gerekebilir.

Şarj aletleri

Eğer birinci maddedeki ürünleri valizinize ekleyecekseniz elbette şarj aleti, powerbank gibi ürünleri de yanınıza almanız gerekir.

Bunlara ek olarak başka teknolojik aletler kullanıyorsanız bu maddeyi de kendinize uyarlayabilir, eklemeler yapabilirsiniz.

Sağlık Ürünleri

Düzenli olarak kullandığınız ilaçlarınız varsa onları da valizinize eklemelisiniz. Çantanızda acil durumlara karşı ağrı kesici ve yara bandı da bulundurabilirsiniz.

Tatile giderken yanınıza alacağınız eşyaların listesini yaptıktan sonra sıra geldi listedeki bu ürünleri valize yerleştirmeye. Bu aşamada işinizi kolaylaştıracak bir öneride bulunacağız.

Tatilde Ne Giyilmeli?

Her günün kombinini önceden hazırlayın. Yanınıza alacağınız kıyafetleri valizinize koymadan önce kombinlerseniz hem yanınıza fazla eşya almamış olursunuz hem de tatil esnasında bugün ne giysem diye düşünmek zorunda kalmazsınız.

Yazının sonunda valizinizi hazırlarken nasıl yer tasarrufu sağlayacağınız konusunda da bilgiler vereceğiz.

Her gün için giyeceğiniz kombinleri önceden planlayın. Buna takacağınız çanta giyeceğiniz ayakkabı veya kullanacağınız bir atkı bile dâhil olabilir. Bu sayede belki de fark etmeden yanınıza aldığınız ve hiçbir parçayla uyum sağlamayacak kıyafetlerinizi boş yere taşımamış olursunuz.

Yanınıza alacağınız kıyafetleri de belirledikten sonra sıra geldi bu eşyaları valizinize sığdırmaya bunun için sizinle birkaç bilgi paylaşacağız.

Valize Nasıl Çok Eşya Sığdırılır?

Seyahate çıkarken en önemli şeylerden biri de valize çok eşya sığdırmak. Bunun için ilk önerimiz derin bir valiz tercih etmektir. Yeni bir valiz satın alacaksanız ultra genişliğe sahip seyahat valiz modellerine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Zaten bir valiziniz varsa o zaman aşağıdaki maddeleri uygulayabilirsiniz.

Rulo Kıyafet Katlama Tekniği

Son yıllarda popüler olan rulo kıyafet katlama tekniği ile normalin 2 katında kıyafeti valizinize sığdırabilirsiniz. Bu sayede en küçük boşlukları bile doldurabilirsiniz. Üstelik bu yöntem oldukça basit!

Ayakkabıların ve Çantaların İçine Başka Ürünler Yerleştirmek

Ayakkabı ve çantalarınızın içine eldiven, çorap gibi ürünlerinizi yerleştirebilirsiniz. Hatta bununla da kalmayıp takılarınızı bakım malzemelerinizi paketledikten sonra çantalarınızın içine yerleştirerek oldukça yer tasarrufu sağlayabilirsiniz.

Seyahat ve valiz düzenleme hakkında daha fazla bilgi edinmek için sık sık bloğumuza göz atmayı unutmayın. Bu yöntemleri uygularsanız ve bizimle paylaşmak isterseniz https://www.instagram.com/ccscantaonline/?hl=tr adresinden bize ulaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu