Alışveriş & Moda

İpli Büzgülü Çanta Kullanımı

Çantalar hepimizin en özel ve gerekli aksesuarları arasında ilk sırada yer alır. Bir yere giderken çantalara, ihtiyacımız olan her eşyamızı koyarız. Bu nedenle ihtiyacımızı karşılayacak şekilde çanta tercih etmemiz en doğru yaklaşımı oluşturur. Bu anlamda kullanım sağladığımız çantalardan biri de ipli ve büzgülü çanta modelleridir. İpli büzgülü çanta kullanımı kolay olan bir çantadır. İçine yerleştirilen eşyaları rahatça sığdırıp, çantanın ipini büzdürmek çantayı kapatmak için yeterli olacaktır.

İpli Büzgülü Çantanın Kullanım Alanları Nerelerdir?

Kadınlar kadar erkekler tarafından da vazgeçilmez düzeyde kullanılan çantalar, son yıllarda özel bir üretim skalasında sunuluyor. Birbirinden farklı boyut ve modelleri bulunuyor. Bu nedenle çanta seçimi yapılırken kullanım alanlarına göre seçimi yapılıyor.

İpli ve büzgülü çantalar ise;

  • Spor çalışmalarında,
  • Okul ve dershaneye giderken,
  • Seyahat ve gezilerde,
  • Spor giyim kombinlerini tamamlamak için kullanılıyor.

Rahat ve konforu sağlama adına bazı etkinliklerde de bu çantalar daha hoş bir kullanım sağlıyor. Çantayı kapatma kısmında kullanılan ip detayı çantayı kapatıp bağlamak için kullanılıyor.

İpli Büzgülü Çanta Kullanımı

İpli Büzgülü Çanta Kumaşları

Kadınları şık ve zarif gösteren şaşaalı çantaların yanı sıra ipli büzgülü çantaların çok daha sade olduğu görülüyor. Ancak bazı üreticiler bu çantaları da özel ve orijinal göstermek için farklı detaylar ekliyor. İp kısmında ip yerine zincir kullanmak, ip yerine daha kalın bir deri detayı kullanmak gibi özellikler çantaları daha farklı gösteriyor.

İpin ucuna boncuk ya da taş takmak veya püskül eklemek de bu detayların diğer bir kısmını oluşturuyor. Keten, kot, nubuk ve kadife kumaştan tasarlanan ipli büzgülü çanta tasarımları oldukça rahat bir kullanım oluşturuyor. Bazı ipli çantaların sırt askısı kısmını da ip detayı oluşturuyor. Bu kısımlarda deri veya çantanın kendi kumaşını kullanan tasarımcılar da bulunuyor.

İpli Büzgülü Çantalar Nasıl Kullanılır?

İpli büzgülü çantaların çoğunun kumaş tasarımlı olması, içine birçok eşyamızı sığdırmamızı sağlıyor. Yalnızca güneş gözlüğü, telefon, cüzdan gibi aksesuarlarımızı değil, giyim parçalarımızı da bu çantalarımızın içerisine rahatlıkla sığdırabiliriz. Ancak ipli çantaları satın alırken ebatlarına da dikkat etmemiz gerekir. Kullanım alanınımıza özel olacak ebatlarda çanta seçmemiz doğru bir seçimi ortaya çıkarır.

Eşyalarımızı çantaların içerisine yerleştirdikten sonra ip kısmını çekerek büzdürüp, kolaylıkla çantamızı bağlayarak kapatabiliriz. Bu çantaların büyük bir çoğunluğunda sade bir görünüm hakimdir. Bazılarında cep detayı bulunur. Ancak promosyon amacıyla tasarlanan ipli büzgülü çantalarda süsleme ve reklam yapma adına logo ve resimlerle süsleme yapılır.

İpli Büzgülü Çanta Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çanta kullanımımız çoğumuz için tür gerekliliktir. Ancak çanta kullanımında hem kendi sağlığımız hem de çantamızın uzun ömürlü olması için dikkat etmemiz gereken noktalar bulunur. İpli büzgülü çanta kullanırken tıpkı diğer çantalarda olduğu gibi içini çok doldurmak yanlış bir davranıştır.

Özellikle ipli çantaların taşıma kapasitelerine dikkat etmemiz gerekecektir. Çantaların içine çok eşya koymak, bu çantaların hem askılarının kopmasına hem de dikiş yerlerinden atarak yırtılmasına sebep olabilecektir. Aynı zamanda fazla ağır olan bir çantayı taşımak da sırt ve bel ağrısına sebep olabilecektir. Çantanın sırt ya da kol çantası olması özelliğine göre sürekli ağır çantayı taşımak kemik hasarlarına da sebep olabilir.

İpli Büzgülü Çanta Kullanımı

İpli Büzgülü Çanta Nasıl Temizlenir?

Çantalarımızı uzun süreli kullanmak için bakım ve temizliklerine özen göstermemiz şarttır. İpli büzgülü çantaların genellikle yıkanabilir kumaştan tasarlanmış olması, çamaşır makinesinde yıkamaya uygun olması anlamına gelir. Bu durum çantamızı dilediğimiz zaman yıkayabileceğimizi gösterir. Çantaların yıkanabilme özelliği var diye bu çantaları 90 derecelik bir ısıya maruz bırakmak doğru olmayacaktır.

Bu nedenle çantaları yıkarken 40-60 derecelik bir sıcaklıkta yıkamamız yeterli olur. Çantanın üzerinde taş, boncuk, metal ve daha farklı bir detay bulunuyorsa çantaları makineye atarken ters çevirerek atmak daha doğrudur. Çantaları yıkarken yıkama talimatına uymak, çantaları yıllarca dayanacak şekilde muhafaza etmek için doğru işlemdir.

İpli Büzgülü Çanta Nasıl Saklanır?

İpli büzgülü çantaları saklamak diğer çantalardan çok daha kolaydır. Bu çantaları kılıf ile saklamak mümkün olacakken, bir poşet içerisinde de saklamak mümkündür. Askıya asarak kullanmak isteyenlerin ise gardıroplarında saklayabilecekleri özellikte olan ipli büzgülü çantalar, katlanarak da dolaplarda saklanabilir.

İpli Büzgülü Çantanın Uzun Ömürlü Olması İçin Neler Yapılır?

Her çantanın üretiminde farklı bir yöntem bulunur. Kaliteli bir çanta uzun ömürlü olan çantadır. İpli büzgülü çantalar modası geçmeyen çanta türlerindendir. Bu nedenle ihtiyaca uygun olacak şekilde yıllarca kullanılır. Bu çantayı yalnızca seyahat ve gezi amaçlı kullanmak isteyenler, bu aktiviteleri için çanta gerekli olduğunda kaldırdıkları yerden alarak tekrar tekrar kullanabilirler.

Ancak bunu sağlamak için çantanın özenle saklanmış ve deforme olmamış olması gerekir. İpli büzgülü çantaların uzun ömürlü olması için öncelikle içlerine taşıyabilecekleri ağırlıktan daha fazla ağırlık konulmaması gerekir. Eğer çantaya fazla yük konulursa çantanın kumaşı yıpranarak deforme olur. Bunun yanı sıra kopma ya da delinme gibi durumlarda ortaya çıkabilir. Bu gibi durumlar çantanın orijinal görüntüsünü bozacak ve kullanılamayacak duruma gelmesine sebep olacaktır.

İpli Büzgülü Çantalar Neden Daha Çok Tercih Ediliyor?

Kullanımı rahat ve kolay olan çantalardan biri olan ipli büzgülü çantalar, özellikle öğrenci kesimi tarafından daha çok kullanılıyor. Hem fiyat açısından uygun olması hem de dayanıklı olması bu çantaların daha çok tercih edilmesini sağlıyor. Çantayı açmak ve kapatmak oldukça hızlı olurken, aynı zamanda içindeki eşyaların daha rahat saklanabilmesi bu çantayı tercih etmenin bir diğer sebebini oluşturuyor. Kolay temizlenmesi ve kumaş özelliğine göre kiri göstermemesi de daha çok tercih edilmesine etmen oluyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu