Alışveriş & Moda

Kaliteli Valiz Nasıl Anlaşılır?

İş veya özel hayatınız gereğince çok fazla seyahat eden biri iseniz bu başlık sizlerin dikkatini çekecektir. Yoğun tempoda seyahat yapan bireylerin kullandıkları valizlerde sağlamlık ve kişiye göre hacimlerde doğru seçim oldukça önemli bir konudur. Bavul diğer alınıp satılan ürünler gibi tüketilen ve çabuk değiştirilen bir ürün olmadığı için alan kişilerin uzun ömürlü olmasına dikkat ederek ürün seçimi yapması önemli bir husustur.

Valiz ağırlığı, boyutu ve iç hacmi olsun detaylı bakılması gereken birçok nokta vardır. Tam da bu noktada satın alırken dikkat etmeniz gereken birden fazla nokta vardır. Hem kaliteli hem de işlevsel olarak donanımlı bir bavul almanın faydalarını ilerleyen zamanda görmeniz mümkün olacaktır.

Kaliteli ve Çok Fonksiyonlu Valiz Nasıl Olmalıdır?

İyi bir seyahat avcısı iseniz hem rahatınıza hem de yanına alacağınız parçaların tamamını alabilecek bir valiz seçimini yapmanız kaçınılmazdır. Bu konuda ne yazık ki bazı kişiler şanssız çıkabiliyor veya tam anlamıyla araştırmadan, incelemeden veyahut özelliklerine bakmadan valiz alıyor. Çok sık değişim yapılmayan bir ürün olduğu için uzun yıllar istemeye istemeye ve pişmanlıkla kullanılabiliyor. Bunun önüne geçmek amacıyla kaliteli bir valiz nasıl olmalıdır kısa ve öz maddeleyelim. Şu şekilde sıralamak mümkündür.

  • Dış kalıp olarak ağır olmamalıdır.
  • Uzun ve kalıcı seyahatlerde büyük boy valiz veya kabin boy valiz tercih edilmelidir.
  • Sert bavul yerine yumuşak yüzlü valizler tercih edilmelidir.
  • Nem ve su geçirmeme özelliği bulunmalıdır.
  • Körüklü valizlerin tercih edilmesi önemlidir.
  • Valizin sap kısmı kontrol edilmelidir.

Yukarıda sıralanan özellikler dikkate alınarak valiz alış verişi yapıldığında doğru ürün almanız yüksek orana sahiptir.

Neden Sert Kalıp Valiz Yerine Yumuşak Kalıplı Valizler Tercih Edilmelidir?

Birçok insan dışarıdan bakıldığında sert yüzey olsun zarar görmesin ve uzun süre beni idare etsin diye bu tercihi yapar. Fakat doğru bilinen yanlışlardan birisi yumuşak yüzeyli bavul almak yerine sert yüzeye sahip kalıp gibi bavulları tercih etmektir. Sert ve kalıp gibi duran bavulları aldığınızda dışarıdan gelen darbeler belki içerideki malzemeyi korur fakat darbe aldığında zedelendiğinde bunu tamir etmeniz çok zordur.

Ayrıca içerisinde malzemeler olmadan da size boş iken bir ağırlık katacaktır. İçine koyulan ürünler dışında bir de boş valizin ağırlığını taşımak durumunda kalırsınız. Fakat alınan yumuşak yüzlü valizlerde hem ürünleri yerleştirdikten sonra kapatma durumunda esneklik sağlanır hem de kir toz gibi herhangi durumlarda silinebilir durumdadır.

Valiz Sapına Dikkat Edilmeli Midir?

En çok rastlanılan sorunlardan birisi de valizimin sapı kırıldı daha kullanamayacak mıyım? sorusudur. Kişilerin bilinçsiz ve hor kullanmalarının yanı sıra yeteri kadar kaliteli olmayan valiz alındığında da bu problemle karşılamamız kaçınılmazdır. Kalitesiz ürün saplarında kırılma erken zamanda karşımıza çıkıyor. Sap yüksekliklere boya göre ayarlanabilir özellikte olmalıdır.

Valiz Ağırlığı

İskelet kısmı dediğimiz sap ve valizin dış hacmidir. Ağır olmaması bizlere taşıma konusunda yardımcı olacaktır. Zaten içeriğine konulan ürünlerin ağırlığı olacağı için ekstra bir de valiz ağırlığı eklenince taşımada kişiler zorlanıyor. Bu ortadan kaldırılınca da gereksiz yere efor sarf etmemiş oluyorsunuz.

Valiz Ağırlığı

Valiz Boyutları Seçerken Bilinçli Olalım

Kişiler valiz boyutları seçerken kısa süreli düşünüp ilerleyen dönemlerde seçimlerinden pişman oluyorlar. Yapılan iş seyahatleri ve yaşantınıza göre örneğin öğrenci iseniz valiz seçimlerini biraz daha normal boyuttan fazla seçmeniz gerekecektir. Hacim olarak küçük valizlerde ilerleyen dönemlerde eşya sığmaması problemi yaşanabiliyor. Çok sık seyahat eden ve uzun süreli kalan biri iseniz büyük boyutlarda tercih etmeniz daha mantıklıdır.

Tekerlekli Valiz Tercih Edilmeli Midir?

Yenilenen teknoloji ve gelişen günümüz şartları ile beraber tekerlekli valizler hayatımızı daha kolaylaştırır. Peki ya valizde tekerlek farkı var mıdır? Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus ise seçilen valizin tekerlek yapısının da detaylı incelenmesidir. Ucuz malzemeden yapılan tekerleklerin de ileri de dönmemesi ve sizi yarı yolda bırakması mümkündür.

Valiz Malzemesi

Valiz malzemesi nasıl olmalı, nelere dikkat edilmeli? Bu sorular en çok gelenler arasında yer alır. Dış görünüşüne bakıldıktan sonra karar vermek yerine boyu, iç hacmi, iskelet yapısının ağırlığı ve körüklü yani başka gözlerinin olup olmadığına bakılarak anlaşılabilir. Bunların yanı sıra kullanılan malzemelerin dayanıklılığı da anlaşılabilir. Sert yüzeyli yerine yumuşak valizlere bakılırken de kumaşının kalitesine ve dikişlerin ayrıntısına bakılmalıdır.

Uzun Süreli Kullanıma En Uygun Valiz Hangisidir?

Uzun süreli valiz kullanımı birazda kullanıcılara bağlı gelişen durumdur. Evet ürün alırken kumaşı, kalitesi gibi kriterlere bakılırken kullanım esnasında ve kullanım şartları da valiz ömrünü kısaltır ve uzatır. Örneğin nem ve su geçirmez valiz tercihi bazı kişiler tarafından atlanılan detaydır. Çoğu zaman güneşli havalarda seyahat yapılsa da yağmurlu ve karlı havalarda da seyahat yaptığınızda size sorun olmaması adına bu kritere de dikkat edilmelidir.

Uzun Ömürlü Bavul Kullanımı Nasıldır?

İçeriğine koyulan ürünler ile beraberinde taşıma esnasındaki durumunuz bu etkeni ayarlar. Örneğin bir valiz içerisine boya, tiner gibi akacak ürünler konulmamalıdır. Kesici aletler, aşındırıcı ve oksitleyici gibi maddeler konulmamalıdır. Kısacası kesici yanıcı ve patlamaya müsait maddeler konulmasında kaçınılmalıdır.

Alınabilir Bavul Boyutları Nelerdir?

Birçok çeşidi olan valiz boyutlarında size en uygunu seçmek geniş ürün yelpazesi içerisinde kolaydır. Doğru ürün ve kullanım amacı belirlendikten sonra seçim de kolaylaşır. Valiz boyutları şu şekildedir.

  • Küçük Bavul
  • Orta Boy Bavul
  • Büyük Boy Bavul
  • Kabin Boy Bavul
  • Çocuk Bavulu

Bahsi geçen seçenekler bunlar olup ideal boyutlarda isteyen kişiler orta boy veya kabin boy olanları tercih edebilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu