Alışveriş & Moda

Valiz Seti Ölçüleri Nelerdir?

Seyahat etmeyi düşünen ancak her seyahat için farklı bir bavula ihtiyaç duyanlar için en doğru seçim şüphe yok ki valiz setleridir. Gerçekten bazı durumlarda sadece birkaç parçadan ibaret eşyayla, birkaç günlük yolculuklara çıkılırken; bazı durumlarda ise daha uzun soluklu yolculuklar ve bundan ötürü daha fazla eşya gerekli olabilir.

İlk durum için belki de bir kabin bagajı yeterli gelecekken, diğer durum için orta ya da büyük boy bir valize ihtiyaç duyulması çok normaldir. İşte bu şekilde farklı seyahatlere çıkanlar valiz setlerinden birini tercih ederse her yolculuk türü için ayrı bir valize sahip olabilecektir.

Neden Valiz Setleri Tercih Ediliyor?

Valiz setlerinin satışa sunulmasının en önemli nedenlerinden biri de bu setler sayesinde birden fazla bavula çok daha uygun fiyatlara sahip olunmasının mümkün oluşudur. Örnek olarak üçlü bir valiz setinde yer alan valizler, üç adet ayrı ayrı satın alınmış olsalardı ödenecek olan ücretten 100 ile 200 TL civarında daha yüksek bir meblağ ödenmesi gerekecekti.

Özetle valiz setleri sayesinde birden fazla valize çok daha avantajlı fiyatlarla sahip olmak mümkündür. Valiz setleri ikili ve üçlü olarak satışa sunulduğundan ötürü ikili valiz setlerinde bu indirim daha azken, üçlü valiz setlerinde daha yüksek indirimler bulunabilmektedir. Ayrıca valiz setlerindeki indirimler de valizden valize değişkenlik gösterebilmektedir.

Hangi Boyda Valizler Bulunmaktadır?

Valizler başlıca üç ayrı ölçüyle satışa sunulmaktadır. Bunlardan bir tanesi piyasadaki en küçük boy olan kabin boy valizdir. Kısa süreli ve az eşyayla çıkılan yolculuklarda bu türde bir valiz tercih edilebilir. Bu valizler uçakta kabine alınabilmesi yönünden de rahatlık sağlamaktadır. Bunun yanı sıra orta boy valizler de bulunmaktadır.

Valiz Seçimi Nasıl Yapılır?

Orta boy valizler de minimal yaşantıdan pek hoşlanmayan ya da nispeten uzun süreli yolculuklara çıkanlar için son derece işlevsel olacaktır. Büyük boy valizler ise ya birden fazla kişi ya da çok uzun süreli yolculuklarda kullanmak için üretilmiş valizlerdir. Büyük boy valizlere kıyafetten kişisel bakım malzemelerine varıncaya kadar sayısız eşya yüklenebilir ve çıktığı seyahatte evdeki kişisel eşyalarından geri kalmak istemeyenler için eşsiz bir seçenek olduğuna şüphe yoktur.

Kaç Çeşit Valiz Seti Bulunmaktadır?

Piyasada yer alan valiz setleri iki ayrı çeşittir. Bunlardan bir tanesi ikili valiz setleridir. İkili valiz setlerinde yer alan valizler bir büyük ve bir küçük ya da bir orta boy ve bir büyük valiz olabilir. Keza nadiren de olsa bir küçük ve bir orta boy valizden oluşan valiz setlerini de bulmak mümkündür.

Üçlü valiz setlerinde ise;

  • Bir adet kabin boy valiz,
  • Bir adet orta boy valiz,
  • Bir adet büyük boy valiz yer almaktadır.

Elbette valizler orta ya da büyük boy şeklinde nitelendiriliyor olsa dahi her valizin kapasitesi ya da boyutu diğer setlerde yer alan valizlerden farklı olabilir. Yalnızca uçak kabinine sığması için kabin boy valizler çoğu kez aynı boy olacaktır.

Valiz Setleri Aynı Valizlerden mi Oluşuyor?

Valiz setlerinde yer alan valizlerin pek çok malzemeden üretildiğini söylemek mümkündür. Bunlardan bazıları sert plastikten imal edilmektedir. Nispeten daha geniş bir taşıma alanına sahip bir valiz tercih etmek isteyenler, sert plastik valizleri seçebilirler. Kumaş valizler ise klasiklerden kopmak istemeyenler için birebirdir.

Valiz Setleri

Ayrıca valiz setlerinde yer alan valizlerin imal edildiği malzemeler de birbirinin aynısı olacaktır. Malzemelerin yanı sıra tasarımlar da aynı olacaktır. Yalnızca valizlerin aynısının farklı boyutları valiz setlerini meydana getirecektir. Ancak elbette iç kısmında yer alan fermuarlı alanlar, sapının uzunluğu ya da taşıma kapasitesi gibi bazı özellikleri, kullanışlılığı boyuta göre değişecektir.

Valiz Seti Fiyatları Ne Seviyededir?

Valiz setlerinin fiyatları son derece geniş bir skalada bulunmaktadır. Bu sayede her bütçeden insan seyahat etme planlarına uygun bir valiz seti bulabilecektir. Bunun yanı sıra valiz setleri sayesinde ailedeki bireylere birer özel valiz ayırmak da mümkün olabilecektir. Yani valiz setleri özellikle aile tatilleri için idealdir.

En yüksek fiyatlı valiz setleri 4000 TL civarında satışa sunulmaktadır. En makul fiyatlı valiz setleri ise 500-600 TL civarında satıştadır. Daha ekonomik bir set arayan, dayanıklılık yönünden çok büyük beklentileri olmayanlar için bu tür valiz setleri oldukça mantıklı bir seçenek olacaktır.

Valiz Setlerinin Fiyatlarını Neler Etkiler?

Dayanıklılık, uzun kullanım ömrü, malzeme kalitesi, nem ve su geçirmez özellik, dikiş ve fermuarların kalitesi gibi durumlar elbette bu fiyatlar üzerinde belirleyici unsurların başında gelmektedir. Ancak valiz setlerini üreten marka da fiyatı değiştirecektir.

Valiz Setlerinin Tekerlekleri Nasıl Olmalıdır?

Valiz seti ölçülerinin yanı sıra valiz setlerinin hangi türde tekerleğe sahip olduğuna da dikkat edilmesi gerekmektedir. İki tekerlekli valizler artık eskisi kadar fazla üretilmemektedir. Zira dört tekerlekli ve tekerlekleri 360 derece dönme özelliğine sahip valizler çok daha sık tercih edilmektedir. Bu türde valizlerin yandan sürerek taşınmasının mümkün olması da harcanan gücü azaltmaya yardımcı olacaktır.

Valizlerin Ölçüleri Kadar Ağırlıkları da Önemlidir?

Valiz seti ölçüleri kadar valiz setlerindeki valizlerin boş ağırlığına da dikkat edilmelidir. Valiz setlerindeki en küçük valiz için ideal ağırlık 2 ile 2.5 kilogram arasıdır. Bu ağırlık valizin boyu büyüdükçe 500 gram ile 800 gram arası artış gösteriyorsa bunun ideal olduğu söylenebilir. En büyük boy valiz için de ideal ağırlık 3.5 kilogram ile 4 kilogram civarıdır.

Daha Hafif Valiz Setleri İçin Sert Plastik

Daha hafif valiz setleri arayanlar, tercihlerini sert plastik valizlerden yana kullanmaktadır. Özellikle uçakla seyahat eden ve valiz kotasına dikkat edenler bunu düşünebilir. Zira kumaştan imal edilen valizler her ne kadar kalite yönünden bir eksiği bulunmasa dahi sert plastik valizlerden ortalama 1 kilogram daha ağır olacaktır.

Daha fazla içerik için: https://blog.ccscanta.com/

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu