Alışveriş & Moda

Yağmurlu Havalar İçin Çanta Kombinleri

Yağmurlu havalar çanta kullanmak açısından en zorlayıcı havalardır. Hem çantayı taşımak hem de yağmura karşı korunaklı bir çanta kullanmak zordur. Şemsîye altına sığmayacak kadar büyük çantalar veya şemsiye kullanmaktan hoşlanmayanlar için ıslanan çantalar kullanıcıları zorlayabilir. Yağmurlu havada nasıl kişi kendini korumak için giyiniyorsa çanta içindeki eşyalarını da koruması gerekir. Telefonu, bilgisayarı veya çanta içindeki kişisel eşyalarının ıslanmasını istemez. Maddi kayıp yaşamamak adına yağmurlu havalarda en doğru çantayı seçmek önemlidir.

Su Geçirmez Naylon İçerikli Çantalar

Yağmurlu havalarda kullanılabilecek en doğru çanta naylon içerikli çantalardır. Bu çantalar naylon içeriklerinden dolayı suyu içine çekmezler. Su çanta tarafından içine çekilmediği için üzerinden kayıp gider. Bu tip çantalar her tarza uygun çantalar olmayabilir. Genellikle günlük ve spor kullanım için uygundur. Daha şık bir yere gideceğim diyenlere uygun değildir. Bu tip çantalar günlük hayatta ve günlük kıyafetlerle ideal olacaktır.

Deri Çantalar

Deri çantalar yağmurlu havalarda ve kış aylarında kullanılabilecek en ideal çantalardır. Bu çantalar yapılarından dolayı yağmur geçirmezler. Suni deri de olsa gerçek deride olsa yağmurdan etkilenmezler. Çantanın sağlam ve su geçirmez yapısından dolayı içindeki her türlü eşya bozulmadan kalır. Deri çantalar farklı tarz ve modellerde üretilen çantalardır. İster spor ister klasik kıyafetle olsun her türlü deri çanta modeli bulunabilir. Deri çantaların omuz çantası, el çantası veya sırt çantası modelleri mevcuttur. Oldukça modern tarzda deri çantalar vardır.

Outdoor Çantalar

Outdoor çantalar adından anlaşılacağı gibi kötü hava şartlarına uygun malzemelerden üretilmiş çantalardır. Bu tip çantalar ilk etapta doğa tutkunları tarafından kullanılan ağır sırt çantalarıydı. Zamanla şehir hayatına da inen outdoor çantalar günlük hayatta da kullanılır oldu.

Günlük hayatta kullanılan outdoor çantalar arazide kullanılanlar gibi büyük ve ağır değil. Daha kibar ve günlük kullanıma uygun çantalar mevcut. Burada çantanın şekli ve modeli değil üretildiği malzeme önemlidir.

Outdoor çantalar ile yağmurun altında saatlerce kalınsa da karlı ortamlara maruz kalınsa da su geçirme olasılığı yoktur. Bu tip malzemeden üretilmiş ürünler su geçirmez garantisi ile satılmaktadır. Çantalarında su geçirmez garantisinin olup olmadığına dikkat etmek gerekir.

Outdoor Çantalar

İç Astarı Olan Çantalar

İç astarı olan çantalar yağmurlu havalarda tercih edilebilecek bir diğer çanta modelidir. Bu tip çantalar astarsız çantalar göre su geçirmeme konusunda daha güvenlidir. Çantanın içinde taşınacak pahalı bir bilgisayar bile olsa astarlı çantalarda güvenle taşınır.

Astarlı çantalar yağmur suyunu çektiği zaman iki katlı olmasından dolayı dış kısmından sonra astar kısmı da koruyuculuk yapar. Dış kısım ve astar suyu çeker. Bazı kumaş içerikli çantaların iç astarı su geçirmez özellikte olmaktadır. Yağmura karşı gizli bir koruyucudur. Dış kısım suyu çekse bile iç astardan yağmur suyu geçmez.

Küçük Çapraz Çantalar

Küçük çapraz çantalar yağmurlu havalar için en pratik çantadır. Hem taşıması rahattır hem de küçük olduğu için yağmurdan koruması rahattır. Şemsiye kullanan biri küçük çantasını şemsiye altında rahatlıkla koruyabilir. Kullanan kişinin vücudu ile bir bütün olan küçük çapraz çantalarla yağmurlu havalarda hareket etmekte daha rahat olacaktır.

Bel Çantaları

Bel çantaları son yıllarda yeniden moda olmaya başladı. Özellikle kadınlar bel çantalarını çaprazlama göğüslerinin üzerine takmaktalar. Bu hem güvenlik hem de hareket kolaylığı sağlamaktadır.

Bel çantasını göğsünün üzerine takan birinin çantası yağmurlu havalarda ıslanmaz. Şemsiye ile kendisini ve çantasını rahatlıkla koruyabilir. Ayrıca bel çantaları küçük olduğu için yağmurluk veya mont içine de yağmurdan korumak için takılabilir.

Taşıması Kolay Sırt Çantaları

Taşıması kolay ve küçük bir sırt çantası yağmurlu havalar için büyük kolaylıktır. Bu tip çantalar kullanıcıya hareket kolaylığı sağlar. Omuz çantalarına göre çok daha konforludur. Kullanıcının üzerindeki bir mont gibidir. Şemsiye altında saklaması kolaydır. Sırt çantaları ön tarafa göğüs üzerine de takılarak şemsiye altında daha iyi muhafaza edilebilir.

Kol Çantaları

Fazla büyük olmayan ve kola takılarak taşınan bir çanta yağmurlu havalarda şemsiye altında en iyi idare edilecek çantalar arasında yer almaktadır. Spor çantadan hoşlanmam diyenler için yağmurlu havalarda kol çantası ideal seçim olacaktır. Kol çantaları çoğu zaman deriden yapılan şık çantalardır. Bu özellikleri de yağmurlu havaya uygun olduğunu göstermektedir.

Kol Çantaları

Naylon Koruyuculu Çantalar

Bazı çanta üreticileri yağmurlu havalar için çanta ile birlikte yağmurlukta vermektedir. Çanta yağmurluğu denilen bu yağmurluklar çantanın dış kısmına giydirilir. Bu çanta yağmurlukları çantaların koyulduğu bir poşet olarak düşünülebilir. Çanta yağmurlukları şeffaf görünümdedir ve çanta ile bir bütündür.

En az çanta kadar şık durur ve bir poşet havası asla yaratmaz. Genellikle lüks markaların çıkardığı bir uygulamadır. Çantaları su geçirmese bile lüks çantalarının suya maruz kalmasını istemeyenler için iyi bir seçenektir.

İç Astarı ve Süngeri Olan Evrak Çantaları

Evrak çantaları da yapılarından dolayı su geçirmemektedir. Bu çantaların amacı evrak veya laptop taşımak olduğundan koruyuculuk özellikleri yüksektir.

  • Dış kısmı su geçirmeyen naylon içeriklidir.
  • Suyu çeken kumaş içerikli bile olsa bu tip çantalarda bir iç astar ve koruyucu sünger vardır.
  • Koruyucu sünger hem evrakları darbeye karşı korur hem de suyu çekerek suya karşı korur.

Bu tip bir çanta evrak veya laptop olmasa bile yağmurlu havalarda tercih edilebilir.

El Çantaları

Kadınların kullandığı küçük el çantaları kesinlikle yağmurlu havaların ideal çantalarıdır. Cüzdan ve telefon sığabilen bu çantaları kadınlar ellerinde taşıdıklarından şemsiye altında da iyi korurlar. Islanma olasılığı çok düşüktür. Özel araçla seyahatlerde veya kısa mesafelerde tercih edilebilir.

Daha fazla içerik için: https://blog.ccscanta.com/

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu