Alışveriş & Moda

Anne Bebek Çantası Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Annelerin yanında ayırmadıkları günlük ya da seyahat planlarına dâhil ettiği çantalar arasında olan anne bebek çantası alırken dikkat edilmesi gerekenler bulunuyor. Bebeğiniz en değerli varlığınız ve ihtiyaçlarının bulunduğu bir çanta hazırlarken her şeyin eksiksiz olmasına özen göstermelisiniz.

Bebeklerin sıklıkla kıyafetlerini kirletmeleri en fazla karşılaşılan durumlar arasındadır. Gideceğiniz yerin uzaklığına ve evinizden ayrı kalacağınız sürece göre tüm eşyalarını yanınızda bulundurmalısınız. Bebeğinizin yanında çanta taşıyabilmeniz için daha portatif, kullanışlı, bölmeli ve taşınabilir modellerden yararlanabilirsiniz. Şık ve kullanışlı anne bebek çantası alırken bebek eşyalarınıza göre tasarlanmış modelleri tercih etmeye özen göstermelisiniz.

Anne Bebek Çantasında Neler Olmalıdır?

Bir anne ve bebek çantasında öncelikle bebeğin eşyalarına uygun bölümler yer almalıdır. Biberonunda süt ve suyunun olması bu iki önemli eşyanın dikey olarak sığabileceği bölmeleri gerektiriyor. Tüm eşyalarının ayrı hazırlanması, gıdalarının eşyalardan ayrı bulunması gerekir.

Anne bebek çantasında;

  • Anne sırt çantası
  • Doğum sonrası çanta
  • Biberon bölümü
  • Bez bölümü
  • Kıyafet bölümü
  • Oyuncak bölümü
  • Bebek kişisel bakım ürünleri bölümü

Bu bölümler ayrı olmasa da yerleştirilmesi kolay bir tasarıma sahip olmalıdır. Anne bebek çantaları seyahatlerde kurtarıcı bir kullanım sağlıyor. Annelerin aradıkları tüm eşyaları bulabilmeleri ve kendi eşyaları arasında bebek eşyalarının zarar görmemesi adına önemlidir.

Anne Bebek Hastane Çıkışı Çantasında Neler Olur?

Anne bebek çantası kullanımı bebeğin doğumundan itibaren başlar. Hastane çıkışı ve özellikle hastaneye kontrol süresince çantayla gitmek önemlidir. Bebeğinizin evrakları, kişisel eşyaları ve onu sakinleştirmek adına oyuncakları her zaman yanınızda olmalıdır. Anne bebek çantası bebek için ayrı anne için sırt çantası olarak tasarlanmıştır. Kollarında bebeğinin olmasını isteyen annelerin ekstra bir çanta taşıması zorlaşabiliyor. Bu nedenle anne sırt çantaları oldukça kullanışlıdır.

Doğum Sonrası Anne Bebek Çantasında Neler Olur?

Doğum sonrasında hazırlanan anne bebek çantasında muhakkak olması gerekenler; beslenme eşyaları, mama, süt, kap, kişisel bakım eşyaları, ıslak mendil, bez, krem, kişisel eşyalar olmazsa olmazdır. Kıyafetler özellikle tek takım değil birkaç adetten oluşmalıdır. Sıklıkla değiştirmeniz gereken bazı durumları göz önünde bulundurmalı, kuması muhtemel bebeğiniz için ağız mendilini unutmamalısınız.

Alt açma bezinin olması uygun olmayan alanlarda dahi bebeğinizin altını değiştirmenize katkı sağlar. Bazı bebeklerin anne sütü ile beslenmesi her an acıkmaları anlamına gelir. Emzirme örtüsü ile dilediğiniz alanda bebeğinizi emzirebilirsiniz. Çantanızda bu ürünleri unutmamanız tavsiye edilir.

Anne Bebek Çantası Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Anne Bebek Çantasında Biberon Bölümü

Evinizden çıkarken hazırladığınız taze mamanın dökülmemesi için biberon bölümünün dikey olarak tasarlanmış olması gerekir. Bu şekilde bebeğinizin yemediği mamanın bir süre daha güvenle çantada bulunmasını sağlayabilirsiniz. Biberondan sızan mamanın diğer eşyalara zarar vermemesi için süt ve mama biberonunun muhakkak dikey olarak yerleştirileceği bölüm olmasına özen göstermelisiniz.

Anne Bebek Çantasında Bez Bölümü

Bebeklerin sıklıkla değiştirmek zorunda olduğu bezlerin çantaya yerleştirilmesi için diğer eşyalarından ayrı bir bölümde olması gerekir. Bezinin bulunduğu alana bez değiştirme minderini de koyabilirsiniz. Anne bebek çantası içerisinde sırt çantasına da ayrı olarak bezleri koyabilirsiniz. Sizin ve bebeğinizin eşyalarını ayırmanız onun sağlığı adına önemlidir.

Anne Bebek Çantasında Kıyafet Bölümü

Anne bebek çantasında kullanacağınız kıyafet bölümünde oldukça önemli olan birkaç şey iç kıyafetleridir. Bebeğinizin sıklıkla terlemesi, kusması, bezinden sızıntı olması nedeniyle kıyafet değişimi gerekir. Kısa sürede bebeğinizin kıyafetini değiştirmek adına özel değişim bezini bulundurmanız kolaylık sağlar.

Minder formunda olan battaniyeye benzer değişim örtüleri işinizi kolaylaştırır. Bu ürünleri sığdırırken katlama şeklinizi dürüm formunda yapmanız, alandan tasarruf yapmanızı ve tüm kıyafetlerin sığmasını sağlar. Kıyafetleri arasında çorap, eldiven, şapka, alt-üst takım, dış giyim gibi ürünleri unutmamalısınız.

Anne Bebek Çantasında Oyuncak Bölümü

Her bebeğin alışkın olduğu ve sevdiği bir oyuncağı vardır. Oyuncağını ağladığında ona vermeniz sakinleşmesini sağlayacaktır. Özellikle alışveriş, hastane ya da seyahat sırasında huzursuzlanan bebeğinizin yatışması adına oyuncaklarının muhakkak çantasında olması gerekir. Birkaç oyuncağını yerleştireceğiniz bölmeler sayesinde bebeğinizle keyifle seyahat edebileceksiniz.

Anne Bebek Çantasında Bebek Kişisel Bakım Ürünleri

Anne ve bebek çantasında yer alan kişisel bakım ürünleri bebeğinizin cildini korumanızı amaçlıyor. Islak mendil hijyeni adına sürekli olması gereken eşyalardır. Bebeğinizin altını değiştirdiğinizde tahriş olmaması adına kremi ve cildi için koruyucu kullanmanız adına çantada özel bir bölme olmalıdır.

Kişisel bakım ürünlerini unutmadan seyahatinizi yapabilirsiniz. Uzun süreli olarak gitmeniz halinde tarak, tırnak makası, şampuan ve vücut yağını unutmamalısınız. Kişisel bakım ürünlerini kolaylıkla yaşayacaksınız, bu şekilde eksik olan bir şey kalmayacak.

Anne Bebek Çantası Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

En İyi Anne Bebek Bakım Çantası Hangisidir?

Anneler, bebekleri için her şeyin en iyisini ister. Peki, anne bebek çantasında en iyi olan hangisidir? Bunu belirlemek için öncelikle dayanıklı olmasına dikkat edilmelidir. Hava koşullarında bebeğinizin eşyaları zarar görmemelidir. Birçok anne bebek çantası suya dayanıklı olarak tasarlanıyor. Diğer bir kriter ise ihtiyaçları karşılaması.

Bunun için fazla bölmeli, taşınabilir, kullanışlı ve her eşya için tasarlanmış ölçüler olmalıdır. Farklı boyutlarda yer alan anne bebek çantaları ile evinizden uzak kaldığınız süreye uygun eşya alabilirsiniz. Kısa mesafeli yerler için daha küçük ebatta çantalar kullanabilir, seyahatlerde ise büyük çantalarla tüm eşyaları yanınıza alabilirsiniz. Tasarlanan modellerde iç kısımda kullanılan bölmeler bir bebek için gerekli tüm malzemelere özel olarak üretiliyor.

İçerisine bebeğinizin mamasına kadar koyabileceğiniz bölümler, her bölmenin diğer bölmeye zarar vermeyeceği dayanıklı kumaş yapısı dikkat edilen bazı tasarım kriterleridir. Her bütçeye uygun olarak üretilen anne bebek çantalarında birbirinden farklı desenler, renkler alternatif olarak annelerin beğenisine sunuluyor, annelerin işini daha fazla kolaylaştırıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu