Alışveriş & Moda

Çocuk Sırt Çantası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Çocuklar okula ya da spora giderken, farklı sırt çantası modelleri kullanırlar. Çocuk sırt çantası seçerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Aileler, çocuklarının yaşlarına ve fiziksel yapılarına göre çanta seçimi yapmalıdır. Çocuğun vücut ağırlığına göre seçilecek çantanın ve bu çantada taşınacak eşya ağırlığının doğru bilinmesi gerekir. Sırt çantası modelleri üretimi yapılırken, çocuğun vücut ağırlığına orantılı hesaplamalar yapılır. Seçilen sırt çantasının ağırlığı, çocuğun vücut ağırlığının %10 oranından fazla olmamalıdır. Yanlış çanta seçimleri, çocuk gelişimine olumsuz etki yapabilecektir.

Okul Çantası Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Çocuklar okula yeni başladıklarında, sırt çantalarına ihtiyaç duyarlar. Okul çantası alırken, nelere dikkat edilmesi gerektiği iyi bilinmelidir. Yanlış çanta seçimleri, çocuklarda, sırt, boyun ve omuz sorunlarına neden olabilecektir. Çanta seçimleri, çocuğun fiziksel özelliklerine ve taşıyabileceği ağırlık oranına göre belirlenmelidir. Okul çantaları sırtta taşındığı için askı kollarının, yumuşak dokuya sahip olması ve bağlantı dikişlerinin kaliteli olması gerekir. Kalitesiz kumaş ve dikiş özelliği bulunan çantaların kullanım ömrü kısa olacağından, çanta maliyetini artıracaktır. Okul çantası alınırken, çocuğun denemesi ve sırt bölgesine tam oturup oturmadığına bakılmalıdır.

İdeal Çocuk Sırt Çantası Nasıl Olmalı?

Çocuk sırt çantası seçimleri yapılırken, çantanın büyüklüğü, ideal ölçülerde olmalıdır. Alınan sırt çantası, okul çantası olarak kullanılacaksa, çocuğun iki omuz arası ölçüsüne uygun olmalıdır. Çocuk çantayı sırtına taktığında, çanta boyu bel hizası altına inmemelidir. Kolay taşınabilmesi için ideal çocuk sırt çantalarının arka kısmında bel kemer özelliği bulunur. Bu kemer, çocuğun omuzuna binen çanta yükünün belle desteklenmesini sağlar. İdeal çanta seçiminde çanta ağırlığı kadar çantanın kullanışlı olması da önemlidir. Çanta içerisinde yer alan bölümlerin, amaca uygun ölçü ve sayıda olması çantayı kullanışlı kılar.

Çocuk Sırt Çantası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Çocuk Çanta Seçimi Tavsiyeleri

Çocuk sırt çanta üretimleri, uzmanların çocuk sağlığı açısından yapmış oldukları tavsiyelere göre yapılır. Çanta modelleri, çocukların yaş gruplarına göre özel tasarlanır. Çocuklar için çanta seçimi tavsiyeleri arasında şunlar yer alır.

  • Çantanın olabildiğince hafif olması,
  • Bel ve omuz kısımları pedlerle destekleniyor olmalı,
  • Bel hizasından en az 5 cm yukarıda durmalı,
  • Düz zeminlerde kolay taşınabilmesi için tekerlekli modeller tercih edilmeli,

Bu tavsiyeler, hem üreticilere hem de çocuğu için sırt çantası seçimi yapan ebeveynlere yapılmaktadır. İdeal çanta seçimi, çocukların, fiziksel gelişimlerinde her hangi bir sorun yaşamamalarına neden olacaktır.

Çocuk Sırt Çantalarında Hafiflik

Çocuklar için sırt çantaları seçiminde dikkat edilmesi gereken birçok husus vardır. En önemli hususlardan birisi, çocuğun ağırlığına uygun hafif olan çantaları seçebilmektir. Her insanın taşıyabileceği yük sınırı vardır. Eşyaları içerisine koyduğumuz sırt çantalarının hafiflik özelliği, çocukların kolay taşımalarını sağlayacaktır. Çanta alırken, çantanın boş ağırlığının ne kadar olup olmadığı ölçülmelidir. Sırt çantasının ağırlığı çocuğun ağırlığının 10’da 1’inden fazla olmamalıdır. Hafif çantalar, çocukların omurga yapısının korunmasında da faydalı olur.

Sırt Çantalarında Sağlamlık ve Uygun Fiyat Seçenekleri

Okula başlayan çocukların en çok ihtiyaç duydukları ve kolay eskitebildikleri eşyalar arasında sırt çantaları gelir. Aileler, çocuklarına her yıl yeni çanta almak istemez ve alınan çantanın birkaç yıl rahat kullanılmasını isterler. Bunun için sırt çantalarında sağlamlık her zaman önemlidir. Çanta seçiminde, çanta kemerleri, dikişleri, fermuarları ve kumaş kalitesi iyi olmalıdır. Garantili olarak sunulan çantaları seçenler, çocuklarının sağlam çantaları kullanmalarını sağlamış olurlar. Sırt çantası seçimlerinde, sağlamlık ile birlikte uygun fiyat seçenekleri de birlikte değerlendirilir. Çanta modellerine göre fiyat alternatifleri bulunmaktadır.

Su Geçirmez Özelliği

Çocuklar, okula giderken, yağmurlu havalarda şemsiye kullansalar bile çantalarının büyük bir bölümü ıslanmaktadır. Çanta içerisindeki ürünlerin korunabilmesi ve ıslanmaması için çantanın su geçirmez özelliğe sahip olması gerekir. Sırt çantası seçimlerinde, kumaş özelliği ve kalitesi incelenirken, su geçirmez özellik bilgileri öğrenilmeli ve sorgulanmalıdır. Çocuk sırt çanta modellerinin büyük bir bölümü dokuma kumaş ürünlerinden üretilmektedir. Kullanılan özel teknoloji ve iç kaplama ürünleri sayesinde çantalar su geçirmez özelliğe sahip olur. Okul çantalarında, kitap ve defterlerin ıslanmaması için tüm çanta modellerinde su geçirmez özelliğinin olmasına dikkat edilir.

Sırt Çantası Kumaş Kalitesi

Çocuk sırt çantası modellerinde, kumaş kalitesi her zaman ön plana çıkar. Uzun süre sırtta taşınan çantalar, oluşturacakları baskı ile terlemeye neden olabilecektir. Çantaların hafif olması, kullanım kolaylığı sağlayacaktır. Kaliteli kumaş ürünlerinden yapılan çantalar hem sağlam hem da daha uzun ömürlü olacaktır. Kaliteli kumaşlardan yapılan sırt çantaları, dış etkenlere karşı dayanıklılık gösterirken, sırtta terleme gibi nedenlere yol açmayacaktır. Kumaş kalitesi, nem olayını önleyecek, terlemenin yol açacağı tüm sorunların önüne geçecektir.

Çocuk Sırt Çantası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Çocuk Sağlığına Uygun Sırt Çantası Seçimi

Okul çağındaki çocuklar, gelişim aşamasındadır. Yanlış seçim yapılan ve ağırlığı fazla olan çantaları sırtlarında taşıyan çocuklar, çeşitli sağlık sorunları ile karşılaşabilecektir. Yanlış çantalar, çocukların omurga yapılarına daha fazla baskı oluşturacak ve fiziksel gelişimi engelleyebilecektir. Alacağınız sırt çantasının, omurga destekli olması ve sırt bölümünün, askılarının pedlerle desteklenmiş olmasına dikkat edilmelidir. Sırt çantası tasarımları, omuza binen yükü en az seviyeye indirecek şekilde yapılır.

Çocuk Sırt Çantası Ağırlıkları

Çocuklar için sırt çantası seçimleri yapılırken, sağlıkları her zaman düşünülmelidir. Okul çantalarının sırt ve omuz ağrılarına neden olmayacak ağırlıkta olmasına dikkat edilmelidir. Çocukların yaşlarına göre çanta ağırlıkları belirlenebiliyor. 12 yaşı altında bulunan çocuklar için üretilen çantalar en fazla 4 kg ağırlığındadır. 12 ile 15 yaş arasındaki çocuklar için ise 5 kg’a kadar olan çantalar tavsiye edilmektedir. Çocuk sırt çantalarının uzun süre sırtta taşınmamasına dikkat edilmelidir. Çocuk ağırlığına göre çanta seçimi yapmak sağlık açısından faydalı olacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu