Alışveriş & ModaSeyahat & Tatil

Desenli Valiz Modelleri Nasıl Temizlenir?

Desenli valizler; kumaş veya plastik kullanılarak üretilmiş olan, üzerine çeşitli işlemeler yapılmış olan ve bazı desenleri temizleme esnasında deforme olabilen araçlardır. Valizlerin uzun ömürlü olması kadar üzerinde olan desenlerin ve işlemelerin korunmasına da önem verilmelidir. Bu sayede uzun süreler boyunca yeni alınmış gibi bir ürün kullanımı yapmak ve seyahatlerde daha dikkat çekici olmak mümkündür. Belirtilenlerden hareketle yapılması gereken temizlikler için; desenli valiz modelleri nasıl temizlenir? Temizleme esnasında gerekli olacak malzemeler nelerdir ve temizlik aşamasında dikkat etmek gereken durumlar nelerdir, başlıklarına da dikkat edilmelidir.

Desenli Valiz Modelleri Temizlenebilir Mi?

İnsanların temas etmesi veya temas olmasa dahi kullanım olmadığı için tozlanma yoluyla olacak şekilde, tüm nesnelerin kirlenmeleri mümkündür. Özellikle kullanım işlevi olarak yerlere temas eden, ortak kullanım alanlarında sıkça yer alan ve kirli ortamlara sıkça maruz kalan valiz gibi nesneler sürekli olarak temiz tutulmalıdır. Çünkü valizler içerisinde kıyafetler vardır ve insanların ciltlerine temas edecek kirli kıyafetlerin sanılanın aksine çok büyük zararları olabilir. Bu sebepten ötürü valizlerin mutlaka temizlenmesi gerektiği, desenli olsa dahi kullanım kılavuzuna uyularak mutlaka arınım yapılması gerektiği anlaşılmalıdır.

Desenli Valiz Temizleme

Desenli Valiz Modelleri Temizlenirken Kullanılması Gereken Malzemeler Nelerdir?

Desenli olan valiz çeşitleri temizleneceği zaman bazı malzemeler kesin olarak temin edilmelidir. Hem temizliğin sağlanarak mikropların öldürülmesine neden olan, hem de valiz desenlerinin bozulmasını önleyerek işlev gören bu malzemeler marketlerde dahi bulunabilir.

Gerekenler ise şunlardır:

  • Elde yıkama yapma işlevi gören toz deterjan
  • Hem koku güzelliği sağlamak hem de daha yumuşak hareketler oluşturularak desenli valizin silinmesini sağlamak için yumuşatıcı
  • Sıcak ve yıkamaya uygun şekilde içerik katılabilecek miktarlara göre kapasitesi olan geniş ve büyük bir kova
  • Temizleme yaparken silme aşamasında kullanılacak olan, pamuk oranı en az yüzde doksan olması gereken bir bez gerekecektir.

Desenli Valiz Modellerinin Temizlenmesi Nasıl Olmalıdır?

Desen içeren ve temizleme yapılması gereken valiz modellerini yeniden kullanım için uygun aşamaya getirmek ve mikroplarından arındırmak için bazı temizlik adımları uygulanmalıdır. İlk olarak ortalama altmış derece civarlarında bir sıcaklığa sahip olan suyun kova içerisine doldurulması sağlanır. Köpük oluşmasını sağlamak ve mikrop oluşumunu önlemek için içerisine hem elde yıkama deterjanının hem de yumuşatıcının bir miktar eklenmesi sağlanmalıdır. Sıcak ve yumuşak donanımda olan su içerisinde çözünen yıkama deterjanları sonrasında pamuklu olan bezin su içerisinde iyice yıkanması ve ardından çok az su kalacak şekilde sıkılması sağlanır.

Desen içeren valizin üzerine narin hamleler yapılarak, kuvvet uygulanmadan ve dairesel hareketlerle uygulama yapılır. Özellikle tekerlek kısımları ve alt tarafa denk gelen alanların üzerinde oluşan kirlere daha çok yoğunlaşma yapılarak arınma sağlanmalıdır. Ardından kuruması için uygun alana bırakılan desenli valizlerin temizliği sağlanmış olacaktır.

Valiz Temizleme Nasıl Olur

Desenli Valiz Modelleri Ne Sıklıkta Temizlenmelidir?

Desenleri olan valizler de normal valizlerle benzer kategoridedir. Yani bu valizlerin de hem her kullanımdan hemen önce hem de kullanım yapıldıktan hemen sonra temizlenmesi gerekir. Üzerlerinde model olmasından dolayı hassasiyet kazanacak olan bu valizler, yapıları bozulmasın diye bazı kullanıcılar tarafından her zaman temizlenmeyebilir. Hatta kirli olarak kullanıldıklarına dahi denk gelinmiş olabilir. Ancak kullanım şartlarına dikkat edilerek ve gereken özen sağlanarak valizler temizlenirse, desenlerin zarar görmesi önlenir ve istenen hijyen standartlarına ulaşılabilir.

Desenli Valiz Modelleri Temizlenirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Valizlerin üretim malzemelerine bakıldığı zaman kimisinin plastik kullanılarak, kimisinin de plastik üzerine kumaş kaplama yapılarak üretildiği görülebilir. Her iki durumda olan valizlerin üzerlerine desenler yapıldığı zaman, plastik olanların çok daha fazla hassas bir hal aldıkları görülecektir.

Çünkü plastiğin kendi öz yapısı; kırılmalara karşı yatkın olan, çizilme problemleri sıkça olabildiği için desenlerin çabuk bozulduğu ve temizlenmesi kolay olmasına rağmen yanlış ürünler karşısında çabuk deforme olabilen şekildedir. Bu sebeple özellikle çamaşır suyu ve tuz ruhu gibi malzemelerin iki valiz türünde de kesinlikle kullanılmaması gerekir. Ayrıca desenlerin doğrudan dağılmasına neden olacağı için plastik oluşumlu olan ve desen içeren valizlerin bu tür temizleyicilerle aynı ortamda olmamasına da dikkat edilmelidir.

Desenli Valiz Modelleri

Desenli Valiz Modelleri Temizlenirken Sıkça Yapılan Hatalar Nelerdir?

Desenli olan valizlerden bazılarına nakış şeklinde işlemeler yapılarak desenler oluşturulmuş olabilir. Bu durumda ortaya çıkan desenler, temizlik aşamasında silme yapılırken temas edildiği için tüylenebilir ve nakış iplerinde kopmalar meydana gelebilir. Uzun vadede sökülmelere neden olan bu hatalı tutum birçok insan tarafından farkına dahi varılmadan yapılabilir.

Bir diğer yaygın hataysa plastik yapılı desenli valiz temizlenme sıcaklığıdır. Kimi insanlar temizlik işlemi öncesinde teker kısmında ve alt tarafta yoğun olarak biriken çamurun yumuşaması ve düşmesi için çok sıcak olan suların içerisine bu valizleri yerleştirerek bekletebiliyor. Bu durumda hem valizin plastik olmasından dolayı kalıcı bir büzüşme yaşayarak şekil bütünlüğünün bozulduğu hem de desenlerin değiştiği ve anlaşılmaz olduğu görülecektir. Bu sebeple çamurların çıkması sebebiyle dahi olsa, özellikle plastik valizlerin otuz dereceden yüksek olan sıcak sularda bekletilmesi yanlıştır.

Desenli Valiz Modellerinin Temizlenme Önerileri Nereden Öğrenilebilir?

Desenli olan valizlerin temizlenmesi istendiği zaman, valiz içerisinde ve genelde köşe taraflarına dikili olarak bir talimat yönergesinin var olduğu bilinmelidir. Temizliğe dair tüm ipuçlarını; olması gereken sıcaklığı, uzak durulması gereken malzemeleri ve hangi şekilde, nerelerde temizleneceğini gösteren bu yönerge parçası okunarak desen içeren valizlerin temizliği kusursuz olarak yapılabilir. Ayrıca valizi üreten firmanın internet sayfası irdelenerek desenli valiz temizleme talimatlarına bakılabilir, müşteri hizmetleri aranarak da en detaylı bilgilere rahat bir şekilde ulaşılabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu