Alışveriş & Moda

Çanta Seçiminiz Kişiliğinizi Belirliyor!

Dünya üzerinde onlarca farklı karakterde insan bulunmaktadır. Her karakter kendisine uygun davranışları sergiler. Hayat biçimi de davranışları ile doğru orantılı olur. Kimisi asabi, kimisi eğlenceli kimisi de sakin karaktere sahip olur. Bununla birlikte çanta seçimi de kişiliğinizi belirleyen etkenlerden biridir

İçlerinde çok nadir görülen kişilikler de yer alır. Birinin ne tür kişiliğe sahip olduğunu genellikle onunla arkadaşlık kurarken öğrenirsiniz.

Fakat doğru gözlemler ile belirli alışkanlıklarına bakarak da öğrenme şansınız bulunuyor. Özellikle öğrenmek istediğiniz bir kadın ise çantasına bakarak ne tür biri olduğunu anlayabilirsiniz.

Ayrıca kendi kişiliğinizi de bu şekilde daha net görebilirsiniz. Evet, yanlış duymadınız, çanta seçiminiz kişiliğinizi belirliyor! Peki, hangi çantalar, neyi ifade ediyor?

Çanta Türleri

Tercih ettiğiniz çanta türleri ile karakterinizi ortaya çıkarabilirsiniz. Ne tür bir kişiliğe sahip olduğunuzu bu şekilde belirleyebilirsiniz. Ancak öncesinde hangi tür çantaların tercih edilebileceğini bilmek gerekiyor.

Tercih edilebilecek çanta türleri şunlardır:

  • Omuz Çantası
  • Sırt Çantası
  • Tote Çanta
  • Evrak Çantası
  • Işıldayan Mini Çantalar
  • Cüzdan
  • Büzgülü Çanta
  • Desenli Çantalar

Her çanta türü farklı bir kişiliği temsil ediyor. Kullanan kişi de genellikle temsil edilen kişiliğe sahip oluyor.

İmajını Önemseyenlerin Tercihi Omuz Çantası

Kadınların en çok tercih ettiği çanta türlerinden biri olan omuz çantası, adı üstünde omuz ile taşınıyor. Çantanın omuzda taşınabilmesi için genellikle 2 kulpu bulunur. En az 2 tane de cebe sahiptir. Omuz çantası kullananlar genellikle modayı sıkça takip eden ve imajına dikkat eden kişilerdir.

Bu sebeple bu genellikle farklı giyim koleksiyonları bulunur. Bu koleksiyonların her birini imajlarına uygun olacak yerler de seçerler. Ayrıca genellikle oldukça ikonik omuz çantası seçimlerinde bulunurlar.

Maceracı Kişiliklerin Tercihi Sırt Çantası

Son zamanlarda genellikle dağcılar veya kamp yapacaklarda gördüğümüz sırt çantalarının artık günlük hayatta da sıklıkla tercih ettiğini görüyoruz. Özellikle taşıma anlamında çok daha kolay sırt çantaları, sırtlarda taşınabilecek şekilde 2 farklı kulpa sahip olurlar. Bu çantayı kullanan kişilerin genellikle maceracı bir kişiliğe sahip olduğu belirlenmiştir.

Bu kişiler risk almayı seven ve sürekli olarak gezmek isteyen insanlardır. Ayrıca sırt çantası kullanan kadınların özgür ruhlu oldukları ve yaşam konforundan ödün vermedikleri görülmektedir. Bunun yanında güvenilir bir karaktere sahip olduklarını da söylemek gerekir.

Tote Çantalar Kararlı Kadınların Tercihi

Bir kadının kişiliğini gösteren bir diğer çanta türü de tote çantadır. Bu çantalar uzaktan bakıldığında omuz çantalarına benzeseler de, omuz çantalarına oranla çok daha sade bir görünüme sahiptirler.

Yine omuz çantasında olduğu gibi tutmak için 2 kulpu bulunur. Tote çanta kullanan kişiler oldukça sabırlı insanlardır. Bu insanlar aynı zamanda bir olay olduğunda çabuk karar verme yetisine de sahipler.

Yaptıkları seçimlerden zor vazgeçen kararlı kişilerdir. Güçlü kadınlar da tote çanta severler. İş hayatlarında başarılı olan kadınların birçoğunda bu çanta türünü görmek mümkün.

Evrak Çantası Güven Verenler Tarafından Sevilir

Bir diğer çanta türü de evrak çantasıdır. Bu çantayı hem kadınlar hem de erkekler kullanabilirler. Evrak çantası kullananlar da tıpkı tote çanta kullananlar gibi oldukça kararlı kişilerdir. Olayları bakış açıları diğer insanlardan daha farklıdır.

Genellikle olaylar üzerinde aldığı kararlar isabetli olur. Bu insanlar aynı zamanda güven veren de bir kişiliğe sahip olurlar. Hedef odaklı olmaları ve modern bir bakış açısına sahip olmaları da yine bir başka özelliklerdendir.

Işıldayan Mini Çantalar Eğlenceli Kişilerin Tercihi

Işıldayan mini çantalar genellikle özel davetlerde veya farklı eğlence mekanlarında kadınlar tarafından tercih edilir. Bu çantaların genellikle tek kulpu olur ve elde taşınabilirler. Eğer bu gibi parıltılı çanta taşıyan bir kişiyseniz bu eğlenmeyi çok sevdiğinizi gösterir.

Eğlenceli bir kişiliğe sahip olmanız etrafınızdaki insanları da mutlu ettiğinizi gösterir. Bu da etrafınızda sizi seven insanların daha fazla olmasını sağlar. Son derece neşeli bir kimliğe sahip olduğunuzu gösteren parıltılı çantalar aynı zamanda eğlenmeyi en iyi bilen kişiler arasında yer aldığınızı gösterir.

Cüzdan Kullanıyorsanız Pozitifsiniz

Kadınların kullandığı bir diğer çanta türü de cüzdandır. Listede yer alan diğer çantalara oranla çok daha ufak olan cüzdanlarda herhangi bir kulp bulunmaz. Direkt olarak elde taşınabilen cüzdanlar fermuarlı olurlar. Eğer daha çok cüzdan kullanmayı seviyorsanız, bu sizin idealleri için yaşayan biri olduğunuzu gösterir.

Son derece pozitif bir kişiliğe sahip olmanız hiçbir şeyi negatif yorumlamamanızı sağlıyor. Doğa ile barışık bir kişiliğe sahip olduğunuz da cüzdan kullanmanızla ortaya çıkıyor. Hayvanları seven, bitki beslemeyi düşünen kişiler arasında yer alırsınız.

Bu kadar neşeli ve pozitif olmanız bazı durumlarda sizin için olumsuzluklar yaratabilir. Sürekli olarak doğayı düşünmeniz, her şeye pozitif yaklaşmanız bazı işlerinizi aksatmanıza neden olur. Hoş bir görüntüye sahip olsanız da ani gelişen olaylara karşı hazırlıksız yakalanırsınız.

Büzgülü Çanta Kullananlar Tutarlılar

Kadınların en çok tercih ettiği bir diğer çanta türü de Büzgülü çantadır. Bu çanta türleri hem omuz hem de sırt çantası olarak kullanılabildiğinden 3 veya 4 tane kulpu bulunur. Eğer bir giysinizi veya ayakkabınızı uzun zamandır kullanıyorsanız ve yıpranmasına rağmen hala değiştirmemekte ısrar ediyorsanız büzgülü çanta kullanma ihtimaliniz yüksektir.

Çünkü büzgülü çanta kullanan kişilerin çoğunluğu tutarlı kişilerdir. Muhtemelen şu anda kullanmış olduğunuz büzgülü çantayı da uzun yıllardır yanınızda taşıyorsunuz. Bu tür kişiler bir şeyleri kolay kolay değiştirmezler ve kullanılabileceği son ana kadar kullanmakta ısrar ederler.

Desenli Çantalar Renkli Kişilik Göstergesi

Minik desenli çantaları daha çok seviyorsanız oldukça renkli bir kişiliğe sahip olduğunuzu söylemek gerekir. Renkli kişiliğinizin yanında kadınsı yönünüzü göstermekten de çekinmezsiniz.

Daha fazla içerik için: https://blog.ccscanta.com/

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu