Seyahat & TatilAlışveriş & Moda

Valiz Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Valiz, çok sık seyahat yapan insanlar için büyük bir önem taşır. Bazen büyük bazen de küçük eşyaların taşınabilmesi için oldukça gereklidir. Ancak bazı valizlerin ömrü pek dayanıklı değildir. Kısa bir zaman sonra kırılır ya da yırtılırlar. Bu durumda ise yeni bir valiz almak zorunda kalırsınız. Ancak aldığınız valizin öncekiler gibi kısa ömürlü olmamasına ekstra dikkat edersiniz. Valizi uzun ömürlü kullanmanızı sağlayacak en temel sebep, kaliteli bir ürün almaktır. Bunun için birtakım konulara dikkat etmek gerekir. Peki valiz alırken nelere dikkat edilmelidir? Seyahatiniz kısa ya da uzun olsa bile iyi bir bavul ile yolculuk etmek başkadır.

Valizin Kalıbı Ağır Olmamalıdır

Eğer uzun bir yolculuğa çıkıyorsanız ve valizinizi sürekli taşımak zorundaysanız, kalıp kriterine bakmanız gerekir. Özellikle ağır olan valiz modelleri almaktan geri durmalısınız. Çünkü içerisine eşyalarınızı da koyduğunuz zaman bavulu yerinden kaldırmanız imkansız hale gelir. Bu da sizi zorluk yaşatır. Eşyalarınız size yeterince ağırlık yaratacaktır. Üstüne bir de valizin ağır olması, fazla enerji harcamanıza neden olabilir. Bunun için daha hafif kalıplı ürünleri tercih etmelisiniz.

Su Geçirmez Valiz

Valizin Boyutuna Dikkat Edilmelidir

Yolculuklarınız sırasında yanınıza çok fazla eşya alan biriyseniz, valizinizin boyutunu buna uygun şekilde belirlemeniz gerekir. Çok eşyayla seyahat edecekseniz büyük, az eşyayla seyahat edecekseniz de küçük valiz almalısınız. Böylece tam ihtiyacınıza yönelik bir bavul seçimi yapmış olacaksınız. Bazı insanlar, az eşya koymalarına rağmen büyük boy valizlerden alırlar. Çünkü ileride kendilerine lazım olacağını düşünürler. Ancak böyle düşünmek, gereksiz yere bir bavul almanıza neden olur. Çünkü yanınızda gereksiz koca bir valiz taşımak zorunda kalırsınız. Özellikle de şahsi bir araçla yolculuk yapacaksanız, bagajınız boşu boşuna dolacaktır. Bu gibi durumları göz önüne aldığınız zaman boyutun ne kadar önemli bir konu olduğunu hemen anlayacaksınız.

Valiz, Nem Veya Su Geçirmez Olmalıdır

İlla sıcak havalarda yolculuk yapmak zorunda değilsiniz. Yağmurlu ve karlı havalarda da yolculuğa çıkabilirsiniz. Bu durumlarda valizinin su geçirmez bir özelliğe sahip olması gerekir. Aksi halde tüm eşyalarınız sırılsıklam olabilir. Özellikle de yağmur yağdığı zaman eşyalarınızı korumanız biraz daha zordur. Bu tür olumsuzluklara dayanıklı olan bir bavul seçmeye özen göstermelisiniz. Bagaja konulan valizler, bazen neme maruz kalabilirler. Bu nemlilikten etkilenmemesi de önemlidir. Eğer valiz, nemden etkilenir ise bu durum eşyalarınızın da nemlenmesine yol açabilir. Neme ve suya karşı dayanıklı olan özel bavullar vardır. Bu ürünlerden aldığınız zaman eşyalarınızın güvenliğinden emin olabilirsiniz.

Valiz Modelleri

Valizin Tekerlek Sayısına Bakılmalıdır

Tekerlekli valizlerin taşınma açısından büyük bir kolaylık sağladığı açıkça bilinir. Özellikle de valizin ağır olması durumunda tekerleklerin ne derece fayda sağladığı açık bir gerçektir. Bu nedenle bavul alırken tekerlek sayısına da bakmak gerekir. Bu sayı bazı ürünlerde iki bazılarında ise dört adettir. Her iki çeşitte size istediğiniz kolaylığı sağlar. Ancak dört tekerlekliler, daha fazla avantaj sunar. Böylece tekerin biri kırılsa bile diğeri işlev görmeye devam eder. Hem bu tarz valiz uzun süre taşıma şansınız olur. Ayrıca taşırken çok fazla yorulmamış olursunuz. Bu sayede dilediğiniz kadar fazla eşya taşıma fırsatı da elinize geçer. 360 derece dönme kapasitesine sahip olan tekerler sayesinde çantanızı dilediğiniz her yöne götürebilirsiniz.

Valizin Sapına Dikkat Edilmelidir

Valizin sap kısmı, çok dayanıklı olmalıdır. Çünkü taşımayı sağlayan en önemli parça orasıdır. Eğer bu parça koparsa bavulu bir adım öteye taşıyamazsınız. Bundan dolayı sağlam bir sapa sahip olan bavullardan almanız gerekir. Hatta almadan önce sapı bir sağa bir sola çekiştirirseniz, sağlamlığını test etmiş olursunuz. Özellikle de fazla eşya taşımak zorunda kalan insanların bu hususta daha fazla gözü açık olmaları gerekir. Aksi durumda ürüne verdiğiniz para boşa gidecektir.

Valizin Sağlam Dikişli Olması Gerekir

Bavulun parçalarının doğru dikişlerle birleştirilmiş olması çok önemlidir. Aynı zamanda bu dikişlerin sağlam olması gerekir. Bazı valizler, 2-3 yolculuk sonra hemen yırtılır. Bu yırtılmalar ise genelde dikiş bölgelerinde meydana gelir. Bunun sebebi, işlemin doğru yapılmamasıdır. Böyle bir durum yaşamak istemiyorsanız, bu konudaki gerekli kontrolleri mutlaka yapmanız gerekir. Aksi halde yarı yolda kalabilirsiniz.

Sağlam Valiz Modelleri

Valiz, Yumuşak Yapılı Olmalıdır

Özellikle de kadınlar, valize fazla eşya aldırabilmek için her yolu denerler. Ancak bazı valizler, fazladan eşya almaya müsait bir yapıda değillerdir. Çünkü yapıları son derece serttir. Ancak yumuşak dokulu olanların içerisine fazladan eşya sığdırmaya çalışabilirsiniz. Bu tarz bavullar, genişlemeye müsaittir. Bundan dolayı valiz alırken yapısına da bakmak gerekir. Burada yumuşaklıktan kasıt, sünger gibi olması değildir. Hafif genişlemeye uygun olması, sizin için yeterlidir.

Valiz Alırken Diğer Dikkat Etmeniz Gerekenler

Valiz alırken diğer dikkat etmeniz gerekenler şunlardır:

  • Güvenliğiniz açısından şifreli olan valizleri almanız gerekir.
  • Ürünün iç ceplerine bakılmalıdır.
  • Bölme sayısına dikkat edilmelidir.
  • Fermuarlı göz sayısının fazla olmasına bakılmalıdır.
  • Valiz içerisinin iyi şekilde tasarlanmış olması gerekir.
  • Valizin rengine dikkat edilmelidir.
  • Bavul üzerine isim yazılabilecek özel bir alanın olup olmadığına bakılmalıdır.

Bunların yanı sıra ürünün nasıl bir estetik duruşa sahip olduğuna da bakılması gerekir.

Bavul alırken dikkat edilmesi gerekenler yukarıda açıklanmıştır. İyi ve kaliteli bir ürün seçmek için işlevselliği her zaman ön planda tutmanız gerekir. Bazı insanlar, tüm bu özelliklerden önce fiyata bakarlar. Aslında fiyatta çok önemlidir. Ama daha fazla masraf yapmamak adına kaliteli ve pahalı bir valiz almanız daha doğru olur. Bu sayede çok uzun zaman kullanım yapılabilir. Gerekli şartlara dayanıklı olan valizler, her zaman iş görür.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu