Seyahat & Tatil

En Rahat Erkek Cüzdan Modelleri

En Rahat Erkek Cüzdan Modelleri

Türkçe dilimizde kullandığımız cüzdan kelimesi Arapça ve Farsçadan gelmektedir. Cüzdan para, kimlik, kredi kartı, kartvizit, fotoğraf ve bazı nesneleri taşımak için deri veya deri benzeri maddelerden üretilmiş küçük boylarda taşınabilmesi kolay katlanır yapıya sahip olan küçük çanta görevi gören aksesuara cüzdan denir.

Cüzdan Kullanmanın Faydaları

Günlük hayatta birçok alanda çantamızı bakıp içinde ihtiyacımız olan eşyamızı arar ve oldukça zaman kaybı olur. Bir markete gittiğimizde para, kart veya marketin indirim kartını kasaya geldiğimiz anda ödeme yapacağımız sırada oldukça karışık çantamızın içinde ve ya ceplerimizde arayıp zaten sıra bekleyen insanların daha da beklemesine zamanlarının boşa geçmesine sebep oluruz. Bunun için para, kart gibi eşyalarımızı en rahat erkek cüzdan modelleri arasından cüzdana sahip olmak büyük rahatlık olacaktır.

Kimi zaman toplu taşıma aracına bineceğimiz zaman toplu taşıma kartımızı ararken vakit kaybedip durakta bekleyen aracı görmediğimiz veya ineceğimiz durağı da kaçırabiliriz. İhtiyacımız olan kartı parayı bulmak için çaba harcarız ve zamanımız geçer. Cüzdan kullanmak bu konuda da rahatlık verir.

Aslında bu konu çokta büyük bir problem gibi görünmese de oldukça değerli olan vaktimizi boşa harcamamıza sebep olur. Sizi tüm bu olumsuz olaylardan kurtaracak ihtiyacınız olan eşya kullanışlı bir cüzdandır.

Cüzdan Çeşitleri

Erkek cüzdan çeşitleri ve kadın cüzdan çeşitleri diye iki ayrı gruba ayrılır. Erkek ve kadın cüzdan çeşitleri kullanım alanlarına göre kendi içerisinde farklı modellere sahip olabilmektedir.

Erkek Cüzdanı Nasıl Olmalıdır?

Erkeklerin aksesuar alanında en çok dikkat ettiği ürünlerin başında saat ve cüzdan gelmektedir. Çünkü tek bir cüzdan erkeklerin çoğu eşyasını tek seferde yanında taşımasına olanak sağlar. Bir çok çeşidi ve özel olarak tasarlanmış farklı renklere sahip cüzdanlar erkek kullanıcıların dikkatini her zaman çekmiştir.

Erkek Cüzdanı Neye Göre Seçilmelidir?

Erkek cüzdan seçimi yaparken ilk önceliğimiz olan ihtiyaçlarımızı karşılayabilmesidir. Erkekler genellikle cüzdan seçerken kendi tarzlarına uygun cüzdanı seçmek ister. Bir erkek cüzdan seçiminde cüzdanın hangi malzemeden yapıldığı sağlık, konfor ve rahatlık açısından önemlidir. Genellikle erkekler cüzdanının deri olmasını tercih eder. Çünkü deri erkek cüzdanları uzun ömürlü olurlar.

Erkek cüzdan seçiminde dikkat edilmesi gereken önemli unsurlardan biri de cüzdanın boyutudur. Erkekler cüzdanlarını genellikle ceplerinde taşımayı sevdiklerinden cüzdan boyutunun bu ceplere uygun olacak şekilde seçilmesine özen gösterir.

Erkek cüzdanı seçilirken dikkat edilmesi gereken diğer bir konu ise cüzdanın rengidir. Herkesin sevdiği bir renk vardır. Sevdiğiniz renge göre bir cüzdan alırsanız kendinizi daha mutlu hissetmenizi sağlar.

Cüzdan seçimi kullanacak alana göre araştırılmalı ve öyle karar verilmelidir. Daha çok nakit para kullanacak biriyseniz para bölümünün daha kullanışlı olmasına dikkat etmelisiniz. Paradan çok kart kullanıyorsanız o zaman çok kartlık bölmesi olan bir cüzdan almanız daha işinize yarayacaktır.

En rahat erkek cüzdan

Erkek Cüzdan Modelleri

Erkek cüzdan modelleri özelliklerine göre sınıflamıştır. Bunlar;

  • Mekanizmalı cüzdan
  • Bozuk para bölmeli cüzdan
  • Mıknatıslı cüzdan
  • Fermuarlı cüzdan
  • Telefon bölmeli cüzdan
  • Vintage cüzdan
  • Rfıd cüzdan

Mekanizmalı Cüzdan

Günlük hayattaki işleri daha çok kartlar sayesinde gerçekleştiren kişilerin tercih ettiği cüzdan modelidir. Kullanımın pratik ve rahattır. İstediğiniz karta kolayca ulaşmanızı kullanmanızı sağlayan bir mekanizmaya sahiptir.

Bozuk Para Bölmeli Cüzdan

Kâğıt paralarla yapılan alışverişlerin karşılığında aldığınız bozuk paraları cebimize koyduğumuz paralı günlük hayattaki koşturmadan hareketlilikten dolayı cebimizdeki bozuk paraların çıkardığı rahatsız edici sesten kurtulmak için bozuk para bölmeli cüzdan tercih edilmelidir.

Mıknatıslı Cüzdan

Kullanım şıklığı ve kalite bakımından göze hoş gelen mıknatıslı cüzdan erkek cüzdan modelleri içerisinde farklı bir değere sahiptir. Kapanması kumaşın altına yapıştırılan mıknatıslar sayesinde olmaktadır. Kullanımı oldukça pratik ve kullanışlıdır.

Fermuarlı Cüzdan

Fermuarlı erkek cüzdanın kapanma şekli fermuar sayesinde olmaktadır. Bu cüzdan Fermuarlı kapatıldığı için içindekilerin düşmesi olanaksızdır. Daha koruyucuyu bir yapıya sahiptir.

Telefon Bölmeli Cüzdan

Günlük hayatta kullandığımız kişisel eşya telefon ve cüzdandır. Bu cüzdan tipi ikisini bir araya getirerek kullanım kolaylığı sağlıyor.

Vintage Cüzdan

Vintage eskiden moda olan şeylerin günümüzde kullanılmasıdır. İsminden de anlaşılacağı üzere vintage cüzdan eskiden günümüze gelen cüzdanlardır.

Cüzdanın Bölümleri Nelerdir?

Erkek cüzdanlar genellikle ön bölüm, arka bölüm ve iç aksamlardan oluşur. Bazı cüzdanlarda körük kısmı kullanılmaz. İç aksam, ön kapak açıldığında ilk görünen kısımdır. Genellikle kredi kartlarını koymak için bölmelerin olduğu bölümdür. Arka bölümde ise bir bölme bulunmaz düz kısmıdır. Sadece tutturma aparatı bulunur.

Cüzdan Yapımında Kullanılan Kumaşlar

  • Deri sıklıkla ve en çok tercih edilen kumaştır.
  • Suni derilerde daha ekonomik olduğu için fazlaca tercih edilir.
  • Ayrıca keten de erkek cüzdan yapımında kullanılan kumaş türüdür.

Cüzdan İçin Kullanılan Deri Türleri

  • Erkek cüzdanı yapmak için kullanılan derinin dış yüzeyi düzgün olmalıdır.
  • Göze güzel görünmeli. Çatlak falan olmamalıdır göze hitap etmelidir.
  • Vekate deri; yumuşak deridir. Büyükbaş hayvandan elde edilir.
  • Marekon deri; küçükbaş hayvan derisine verilen isimdir.
  • Vidala; büyükbaş hayvan derisi ve kromun karıştırılmasıyla elde edilir.
  • Glase deri; oğlak ve kuzu derilerine verilen isimdir.
  • Kösele deri; büyükbaş hayvandan elde edilir. Yapısı sert ve sıkıdır.

Erkek Cüzdan Aksesuarları Nasıl Olmalıdır?

Erkek cüzdanlar için kullanılan aksesuarlar cüzdan ayrı bir hava katmakta ve daha güzel bir görüntüye kavuşmasına olanak sağlar. Aksesuarlar bir cüzdan için zenginleştirici, çeşitlendirici faktörlerin başında gelir.

Erkek cüzdanında kullanılan metal aksesuarlar kullanışlı, dayanıklı ve dış etkenlere karşı zarar görmeyecek şekilde kaplanmalıdır. Kullanılan aksesuar işlevine uygun büyüklükte olması en iyi sonucu verecektir. Erkek cüzdan aksesuarları toka, çıt-çıt, klips, fermuardır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu