Seyahat & Tatil

Kullanışlı Kadın Omuz Çanta Modelleri

Kullanışlı Kadın Omuz Çanta Modelleri

Kadınlar telefon, makyaj malzemesi veya cüzdan gibi eşyalarını dışarı çıkardıklarında yanlarında taşıyabilmek için çantalardan yararlanırlar. Omuz çantaları kadınların kullanmayı tercih ettiği çanta çeşitleri arasında yer alır. Kadınlar tarafından omuz çantaları kalite ve kullanışlılık gibi kriterlere bağlı olarak seçilebilir.

Kullanışlı omuz çantası arayan kişilerin tercih edebilecekleri kullanışlı kadın omuz çanta modelleri şunlardır;

  • Askılı omuz çantası
  • Bölmeli omuz çantası
  • Zincir askılı omuz çantası
  • Kapitone omuz çantası
  • Mıknatıslı omuz çantası
  • Yuvarlak hasır omuz çantası
  • Zarf model omuz çantası
  • Baget omuz çantası
  • Silindir omuz çantası
  • Tote omuz çantası

Bu modellerden oluşan kullanışlı omuz çantaları Pierre Cardin, Beymen, Calvin Klein, Tommy Hilfiger ve Guess gibi dünyaca ünlü markaların koleksiyonlarından seçilebilir. Bu markalar yanı sıra daha uygun fiyatlarla satılan benzer modellerdeki kadın omuz çantalarını bulmak da mümkündür.

Askılı Omuz Çantası

Askılı omuz çantaları kadınlar tarafından tercih edilebilecek en kullanışlı modellerdir. Bu çantalar deri, süet, suni deri veya kapitone gibi malzemelerden üretilirler. Omza takılarak kullanılan bu çantalarda askılar ise çantanın üretim malzemesine göre tercih edilir.

Böylelikle omza takılma esnasında omzun zarar görmesine neden olmaz. Askılı omuz çantaları tek bölmeli olabildiği gibi birden fazla bölmeye sahip şekilde de üretilir. Bu sayede yanında çok fazla eşya taşımak isteyenlere kullanışlılık sağlar.

Bölmeli Omuz Çantası

Kadınlar için en kullanışlı omuz çantası modelleri bölmeli olarak üretilen çantalardır. Bu çantalarda bölme sayısı 2, 3, 4 veya daha fazla olabilir. Bu sayede çantaya eşyaların muntazam yerleştirilmesi mümkün olur. Ayrıca diğer çanta modellerine göre daha çok eşyanın çantada yer alması sağlanabilir.

Bölmeli omuz çantalarında bölmeler çantanın ana bölümünde, ön veya arka bölümlerinde tercih edilebilir. Ayrıca bazı türlerde telefon için oluşturulmuş ayrı bölmelerde vardır. Bölmeli olarak üretilen omuz çantalarında tercih edilen askılar çantanın üretildiği deri veya suni deriden olabileceği gibi zincirden de olabilir.

Kullanışlı kadın omuz çanta modeli

Zincir Askılı Omuz Çantası

Kullanışlı kadın omuz çantalarından birisi de zincir askılı omuz çantası modelidir. Bu modeldeki ürünlerde çantanın askısı şık zincirlerden üretilir. Zincir askılı olarak tasarlanan bu çantalar kare, dikdörtgen veya üçgen forumlarında üretilirler. Bu nedenle ebatları farklılık gösterebilir. Tercih edilen modele göre tek gözlü veya çift gözlü olarak seçilebilir. Çift gözlü olan zincir askılı omuz çantaları tercih edildiğinde bir göze telefon veya cüzdan gibi eşyalar koyulabilirken diğer göze makyaj malzemesi, parfüm veya su koymak mümkün olur.

Kapitone Omuz Çantası

Kapitone omuz çantası kullanışlı çanta arayan kişilerini seçebilecekleri çanta modelleri arasında bulunur. Bu çantalar kapitone kumaş kullanılarak üretilen ve desen verilen çantalardır. Fermuarlı, kapaklı ve mıknatıslı modelleri bulunur. Bu çantalar sahip oldukları ana bölüm ve küçük iç bölümler sayesinde kadınların pek çok eşyasını yanlarında taşımasına yardımcı olurlar. Kapitone renk çantaları hemen her renkte üretilirler ve kıyafetlerle uyumluluk ya da zevke göre tercih edilebilirler. En yaygın kullanılan kapitone omuz çantası renkleri ise şunlardır; siyah, lacivert, taba, kahverengi, kırmızı, beyaz, vizon ve bordo renkleridir.

Mıknatıslı Omuz Çantası

Mıknatıslı omuz çantası, kullanışlı çantalarının olmasını isteyen kişilerin seçebilecekleri modellerden birisidir. Bu çantaların en önemli özelliği çantanın mıknatıslı bir mekanizma sayesinde kapatılabilmesidir. Bu modeldeki çantalarda fermuar vs bulunmaz ve mıknatıslı kapaklarla çanta kapatılarak kullanılır. Bu çantalardaki mıknatıslar tek olabileceği gibi çiftte olarak çantanın kolayca kapatılmasını sağlayabilirler. Ayrıca mıknatıslı omuz çantalarında kulp da bulunur ve isteyenleri çantaları ellerinde de taşıyabilirler.

Yuvarlak Hasır Omuz Çantası

Yuvarlak hasır omuz çantaları son dönemlerde kadınların sıklıkla tercih ettikleri omuz çantası modelleri arasında bulunur. Fermuar veya toka detayına sahip olan hasır çantalar yanında az eşya taşıyanlar için kullanışlıdır. Kullanışlı olmalarının dışında hasır yapıları sayesinde otantik görünüş oluştururlar. Bu modeller genellikle günlük kullanım ve tatil için ideal olan ürünlerdir.

Zarf Model Omuz Çantası

Zarf model omuz çantası seçtikleri çantaların kullanışlı olmasını isteyenlere uygun çanta modelidir. Zarf yapısına sahip olan bu çantalar geniş ebatlarda üretilirler. Böylelikle istenilen çok sayıda eşyanın çantaya yerleştirilmesini ve dışarı çıkarken kadınların yanında bulundurmasını sağlarlar. Zarf model çantalarda zarf kapağını andıran kapak bulunur ve çantanın kapanması mıknatıs veya tokayla sağlanır. Böylelikle çantanın açılması ve eşyaların düşmesi gibi sorunlar yaşanmaz. Zarf model omuz çantasının renk seçeneklerinin fazla olması kadınların kıyafetlerine uygun çanta seçmelerine de yardımcı olur.

Baget Omuz Çantası

Baget omuz çantası özel günler için kullanılabilecek kullanışlı omuz çantaları arasında bulunur. Özellikle uzun askılı çanta kullanmak istemeyenlere hitap eden bu çantalarda askı kısadır ve omuz altında kalır. Böylelikle çantaların taşınması kolay olur. Baget omuz çantaları askı yapısı kısa olsa da kare veya dikdörtgen forumlarında aynı zamanda da farklı boyutlarda üretilirler. Sınırlı eşyalarını yanında taşımak isteyenler için küçük ebatlı eşya sayısı fazla olanlar için büyük ebatlı baget omuz çantaları idealdir.

Silindir Omuz Çantası

Kullanışlı omuz çantaları arasında silindir formuyla dikkat çeken ve ismini de bu sayede alan silindir omuz çantaları da bulunur. Bu çantalar uzun kayışlara sahiptirler ve omuzda kolayca taşınabilirler. Siyah, bordo ve lacivert gibi tek renkte üretildikleri gibi birden fazla renk kombiniyle de üretilebilirler. Silindir yapıları sayesinde geniş görünümlüdürler ve fazla sayıda eşyanın taşınmasını sağlarlar.

Tote Omuz Çantası

Kadınların kullanışlı omuz çantası bulmalarını kolaylaştırmak için hazırladığımız listemizde yer verdiğimiz son omuz çanta modeli ise tote omuz çantasıdır. Bu çantalar büyük yapılı omuz çantalarıdır ve kısa saplıdırlar. Omuz altında taşımaya uygun olan bu çantalar günlük hayatta kullanım için idealdir. Bu çantalar alışveriş tutkunu kadınlar tarafından tercih edilir. Böylelikle alışveriş esnasında alınan eşyaların çantada kolay bir şekilde taşınması sağlanabilir. Bu çantaların saplarının kısa olması omza takılıp çıkarılmasının kolay olmasını da sağlar.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu