Alışveriş & Moda

Ekonomik 3’lü Valiz Setleri Hakkında

Çok pahalı ve lüks valiz setleri olmakla beraber her bütçeye hitap eden daha makul fiyatlı valiz setleri de yer almaktadır. Ekonomik 3’lü valiz setleri hakkında bilinmesi gerekenler dikkatle incelendikten sonra hem aileler hem de çok eşyayla seyahat etmek durumunda olanlar için en doğru seçim yapılabilecektir.

Hafif Valiz Setleri Seyahatlerde de Kolaylık Sağlar

Valiz setlerinin en önemli özelliklerinden bir tanesi her zaman için hafif olmasıdır. Özellikle sık seyahat edenler hem valizlerini rahat taşıyabilmek hem de uçak ve tren gibi ulaşım araçlarında ağırlık sınırını geçmemek için hafif valizlere sahip olmak isterler.

Eğer valizler halihazırda ağır ise zaten çok basit bir yükleme neticesinde valiz dolacak ve ağırlık sınırını da geçecektir. Hafif bir valiz her zaman için dayanıksız bir valiz demek de değildir. Zira bazı valiz setlerinde valizin omurgası çok ağır materyallerden imal edilmekte ve bu durum da valizi ağırlaştırmaktan başka hiçbir amaca hizmet etmemektedir.

Tekerlek Tasarımlarına Dikkat

Tekerlekli Valizler

Ekonomik valiz seti seçilirken valizlerin tekerleklerine de dikkat edilmesinde yarar vardır. Zira artık 360 derece dönen tekerlekler çok büyük önem kazanmıştır. Hem seyahat edilen havalimanı ya da otogar gibi yerlerde hem de valizleri yolda sürüklerken boyun ve omuz bölgesini rahat ettirmek, daha az efor sarf ederek yürümek için yandan sürüklemenin mümkün olduğu bu tarz valizlerin tercih edilmesinde yarar vardır. Sabit tekerlekli valizlerden fiyat olarak herhangi bir farkı da yoktur. Bu nedenle ekonomik valiz seti arayanların bu durumu fiyatları artıran bir husus olarak düşünmesine gerek yoktur.

Ekonomik Bir Valiz Setinde Dayanıklılık

Ekonomik bir valiz seti tercih ederken bu valiz setinin dayanıklı olması gerektiği de göz ardı edilmemelidir. Ne de olsa her ne kadar uygun fiyatlı da olsa valiz setlerinin kısa sürede zarar görüp bozularak ya da kırılarak yeni valiz satın almak zorunda bırakması orta ve uzun vadede pek de karlı ve ekonomik bir seçenek olarak görülmemelidir.

Hem valizin sapı hem omurgası hem de dış yüzeyi ve tekerlekleri valizin dayanıklılığını belirleyen hususlar arasında yer alır. Dayanıksız ama çok ucuz bir valizden çok dayanıklı ama nispeten daha yüksek fiyatlı bir valiz setinin tercih edilmesinde bu nedenle yarar vardır. Zira belki de bir ömür boyu bu valizi kullanmak mümkün olabilecektir.

Valizler Sert Yüzeyli mi Olsun Yoksa Yumuşak mı?

Valiz setlerinde yer alan valizlerin dış yüzeyi de tercihe göre değişebilir. Sert yüzeyli valizler genelde içerisindeki eşyaları daha iyi koruyacak ve darbelere karşı daha etkili olacaktır. Yumuşak yüzeye sahip valizlerde ise bu durum sert valizler kadar belirgin olmayacaktır. Piyasadaki valiz seti modelleri incelendiği zaman sert yüzeye sahip valizlerin daha ucuz olabileceği dikkat çekmektedir. Daha doğrusu en uygun fiyatlı valizler genelde sert yüzeyli valizler olurken yumuşak yüzeyli olanlar daha yüksek bir fiyat seviyesinden başlamaktadır.

Ekonomik Valiz Seti Satın Almak İçin Kullanışsız Setleri Tercih Etmeyin

Ekonomik valiz setleri satın alınırken bazı özelliklerden feragat edilmemesinde de yarar vardır. Zira valiz setlerinin bazı özellikleri içerisindeki eşyaları korumaya ve bu eşyaların zarar görmesinin engellenmesine yarar. Örnek olarak valizin içerisindeki file, eşyaları tutan kayış veya kemer, küçük kişisel eşyaları koymak için özel bölmeler yer almıyorsa bu valiz pek de kullanışlı olmayacaktır. Başka bir deyişle daha ucuz bir valiz satın almak için kullanışsız bir valiz seti tercih edilmemelidir.

Valiz Setleri Hatalara ve Arızalara Karşı Garantili Olmalı

Valiz setleri satın alındıktan sonra bazı gizli hatalar ya da üretim hataları göze çarpabilir. Keza valizler basit bir sebepten dolayı bozulabilir ve kullanım işlevini yitirebilir. Bu gibi sorunlardan dolayı valiz üreticisi tarafından kullanıcılara garanti verilmesi gerekir. Aynı zamanda valiz setlerinin değiştirilebilir parçalarının da bu garanti kapsamında olması gerekir.

Aksi halde yaşanacak en ufak bir sorunda valiz kullanılabilir işlevlerini yitirebilecek ve bu durum da çok yüklü masraflar karşılığında onarımı gerektirebilecektir. Dolayısıyla ekonomik bir valiz seti tercih etmenin de hiçbir anlamı kalmayacaktır. Özetle hem ekonomik hem de üretici garantili bir valiz seti seçmekte yarar vardır.

Valizin Ölçülerine Dikkat Edilmeli

Ekonomik valiz setlerini incelerken valizlerin ölçüleri de göz önünde bulundurulmalı. Pek çok zaman yetersiz ölçülere sahip ya da uçak kabinine sığmayacak kadar büyük ölçülerde valizler setler içerisinde yer alabiliyor. Eğer valizin hacmi yetersiz ise tek bir valiz seyahat için yeterli olmuyor, bu durum da sık seyahat edenleri zora sokuyor. Ya da tam tersi şekilde kabine sığmayan valizler ek bagaj hakkı satın almayı zorunlu kılıyor, kabin boy bagajların pratikliği de ortadan kalkıyor.

Ekonomik Valiz Setlerinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Ekonomik valiz setleri çok farklı şekillerde satışa sunulur. Bazen ekonomik bir valiz seti almaya çalışırken çok daha büyük masraflarla karşı karşıya kalınabilir.

Bu durumu önlemek adına da valiz setlerinde şunlara dikkat edilmesi gerekir;

  • Valiz setleri garantili olmalı,
  • Ölçüleri her anlamda amaca uygun olmalı,
  • Kayış ve özel bölme gibi özellikleri bulunmalı,
  • Tekerlek ve sap da dahil olmak üzere dayanıklı olmalı.

Ayrıca ekonomik bir valiz seti tercih ederken fiyatın her zaman için öncelikli unsur olmadığı gerçeği ihmal edilmemelidir.

Valiz Setlerinde Kaç Parça Valiz Yer Alır?

Üçlü valiz setleri haricinde ekonomik bir set arayanlar ikili setlerden yana da tercihlerini kullanabilir. Ekonomik valiz setleri, ikili ve üçlü olmak üzere iki ayrı şekilde satılır. Üçlü valiz setlerinde bir adet kabin boy, bir adet orta boy ve bir adet de büyük boy valiz yer alır. İkili valiz setlerinde ise müşterilerin ihtiyaçlarına göre setin içeriği değişebilir.

İkili valiz setleri şu şekilde satışa sunulmuş olabilir;

  • Büyük – orta,
  • Küçük – orta,
  • Büyük – küçük

Üçlü valiz setleri bazı kimselere çok fazla gelebilir ve ihtiyaçlarından çok daha fazlasını içerebilir. Bu nedenle ihtiyaçlara göre farklı setler oluşturulmuştur. Ayrıca üçlü valiz setleri de seyahat eden aileler için oldukça caziptir. Bu sayede hem daha ekonomik olacak hem de tek bir setle tüm aile bireylerine valiz sağlanmış olacaktır.

Daha fazla içerik için: https://blog.ccscanta.com/

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu