Alışveriş & Moda

Valiz Seti Modelleri ve Fiyatları

Valiz satın alırken dikkat edilecek noktalar arasında en önemli olanlardan biri de valizin boyutudur. Pek çok kişi kısa süreli seyahatlerinde kabin boy bagajı tercih ederken bazıları da çok sayıda eşya ve kıyafet alarak yola çıkmak ister. İşte bunu yapanların beklentilerini ancak orta ve büyük boy valizler karşılayabilecektir. Bunun için bir valiz seti işinizi çok iyi görecektir

Keza bu durumun yolculuk süresiyle de yakından ilgisi vardır. İhtiyaç ve beklenti her ne olursa olsun, tüm valiz boylarını barındıran ve ihtiyaca göre değişmeli kullanmayı mümkün hale getiren; aynı zamanda aileyle yapılan seyahatlerde de her aile bireyine ayrı bir valiz kullanma olanağı sunan valiz setleri son dönemlerde hayli çok tercih edilmektedir.

Elbette bu setleri seçerken dikkat edilmesi gereken pek çok husus da bulunmaktadır. Valiz seti modelleri ve fiyatları bu yazıda anlatılmıştır.

Tüm Valizlerin Fiyatları Aynı mıdır?

Valiz setlerinde yer alan valizlerin her biri bütünüyle aynı malzemeden imal edilen valizler olacaktır. Sapından iskeletine, kumaşından tekerleklerinde kadar setler içerisinde yer alan valizler yalnızca birbirlerinin farklı boyutları olacaktır. Bu nedenle her bir valizin aynı kalitede olacağını söylemek mümkündür.

Valiz Boyutları

Ancak elbette boyutlarının ve bu boyutlardan kaynaklı bavulun içerisinde yer alan bazı bölmelerden ötürü işlevselliğin boyuttan boyuta değişebileceğini de söylemek mümkün olabilir. Örnek olarak küçük boyutlardaki valiz birkaç parça eşyadan ibaret kısa bir seyahati mümkün kılarken, daha uzun soluklu yolculuklardan orta boy veya büyük boy valizlerin tercih edilmesi gerekebilir.

Valizlerin İmal Edildiği Malzeme

Valiz setlerinin imal edildiği malzemeler de değişkenlik göstermektedir. Örnek olarak sert plastikten üretilen valizler mevcut olduğu gibi, kumaş malzemelerden imal edilenler de bulunmaktadır. Polipropilen, polikarbon ve daha pek çok sert malzemenin yanı sıra kaliteli ve kumaş materyallerden imal edilenleri de bulmak mümkündür.

Valiz Setlerinde Bazı Özellikler Mutlaka Yer Almalı

İster plastik ister kumaş olsun, su ve nem geçirmez özelliğe sahip olması gerektiği ihmal edilmemelidir. Bunun yanı sıra ısının valizin içerisine geçmemesi konusunda da gerekli özelliklere sahip olmalıdır. Bu sayede seyahatin süresi ne olursa olsun içerisindeki malzemelerin, özellikle gıda ürünlerinin bozulmadan ve zarar görmeden saklanması mümkün olabilecektir.

Valiz Setlerinde Geniş Seçenek İmkanları

Valiz setlerinde marka skalası da son derece geniştir. Dünyaca ünlü pek çok marka valiz seti üretir. Ayrıca valiz setlerinde renk çeşitliliği de her zevke hitap edecek şekildedir. Siyah ve gri gibi koyu renklerin bulunmasına ek olarak sarı ya da açık mavi gibi daha canlı renklerdeki valiz setlerini bulmak da mümkündür.

Ayrıca valiz setlerinin üzerinde yer alan desenlerden de pek çoğu oldukça şık durur. Kuru kafa desenlerinden çizgili desenlere kadar seyahat ederken de tarzından ödün vermek istemeyenlere özel sayısız seçeneği bulmak mümkündür.

Ayrıca valiz seti satın almak isteyenler arzu ettikleri modeli seçtikten sonra bu modele ait pek çok renk seçeneği de sunulacaktır. Öyle ki bazı valiz setlerinde 10’dan fazla renk seçeneği bulunur. Bu sayede aynı modelin ister koyu ister açık rengini bulmak mümkün olabilir.

Valiz Setlerinde Tekerlek Tasarımına Dikkat Edilmeli

Valiz setlerinde tekerleklerin tasarımına da özen gösterilmelidir. İki tekerlekli valizler artık büyük oranda kullanımdan kalkmıştır. Bu nedenle valiz setlerinin neredeyse tamamı 4 tekerlekli valizlerden meydana gelmektedir. Ancak 4 tekerlekli valizler sayesinde valizi sürmek çok daha kolay olacak, hatta yandan sürükleme imkanı da bulunduğu için boyun ve omuz bölgesinde valizin ağırlığı çok daha az yansıyacaktır.

Valiz Setlerinde Kaç Adet Valiz Yer Alır?

Valiz setlerinde kaç adet valiz yer aldığı da ihtiyaçlara göre değişkenlik gösterecektir. En çok tercih edilen, tüm ailenin valiz ihtiyacını karşılamak adına üçlü valiz setleridir. Bununla beraber ikili valiz setleri de son derece yoğun rağbet görür. Üçlü valiz setlerinde bir küçük, bir orta boy ve bir adet de büyük boy valiz yer alır. İkili valiz setleri ise karışıktır. Kiminde bir küçük ve bir orta boy, kiminde bir büyük ve bir küçük boy, kiminde ise bir büyük ve bir orta boy valiz yer alır.

Valiz Seti Fiyatları Ne Durumda?

Valiz setlerinin fiyatları da sıklıkla merak edilmektedir. Esasında valiz setlerinin üçlü olduğu kabul edildiği zaman bu set halihazırda tekli de satılan valizlerden meydana gelir.

Bu valizler şunlardır;

  • Kabin boy valiz,
  • Orta boy valiz,
  • Büyük boy valiz

Ancak bu valizler tekli satın alındığı zaman fiyatlar nispeten yüksek olabilir. Örnek olarak bu valizlerin tekli satın alınması durumunda fiyat 1450 TL olacakken, valiz seti halinde satın alındığı zaman 1300 TL’ye aynı üç bavula sahip olmak mümkün olabilecektir.

Uygun Valiz Fiyatları

Başka bir deyişle valiz setleri, aynı valizlere indirimli fiyatlar üzerinden sahip olmak adına son derece mantıklı bir seçenektir. Zira valizlerin tekli satın alınması ile valiz seti halinde satın alınması arasında pek çok zaman yabana atılmayacak kadar yüksek fiyat farkları oluşur, elbette valiz setleri çok daha ekonomik bir fiyattan satışa sunulur.

Valiz Seti Fiyatları Ne Kadardan Başlar?

Valiz setlerinin fiyat skalası son derece geniştir. Üçlü bir valiz setini ele almak gerektiğinde, 500-600 TL dolaylarında da valiz seti satın almak mümkün olabilir. Ancak bu fiyatların tam tamına altı katından daha yüksek olan meblağlara valiz setleri de piyasada bulunur. Piyasadaki ortalama rakamlar göz önüne alındığı zaman valiz setlerinin en pahalısı 3750-4000 TL’den satışa sunulmaktadır.

Üçlü Valiz Setleri Daha mı Avantajlı?

Üçlü valiz setlerinin ikili valiz setlerinden daha avantajlı fiyatlardan satışa sunulduğunu ifade etmek tek başına mümkün değildir. Zira bu durum ihtiyaçlara göre değişecektir. Ancak üçlü valiz setlerinde indirimin daha fazla olduğunu söylemek mümkündür. Buna karşılık ikili valiz setlerinin fiyatları da valizleri tek tek almaktan çok daha avantajlıdır.

Daha fazla içerik için: https://blog.ccscanta.com/

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu