Alışveriş & ModaGezi RehberiSeyahat & Tatil

Kayak Tatilinde Valizinizde Olması Gerekenler

Yaz tatilleri bir başkadır ama kış tatilleri bambaşka. Her tarafın bembeyaz karla kaplı olduğu bir manzaraya uyanmaktan kim hoşlanmaz ki? Kışın gelmesiyle beraber kayak tatili sezonu da başlar. Yakın zamanda bir kayak tatiline gitmek istiyorsanız valizinizde olması gereken en önemli parçaları bilmeniz gerekir. Karda ve soğukta tatilin keyfini çıkarabilmeniz için kayak tatiline giderken valizinizde olması gereken parçaları sizlerle paylaşacağız ama ondan önce valiz seçimine de kısaca değinelim.

Kayak kıyafetleri diğer kıyafetlere göre daha kalındır ve daha fazla yer kaplar ve yanınıza almanız gereken çok fazla eşya vardır. Kıyafetleriniz ıslandığında bundan rahatsızlık duyabilirsiniz ve sık sık kombin değiştirmek isteyebilirsiniz. Kayak tatiline giderken geniş hacimli, büyük boy bir valiz tercih etmelisiniz. Büyük boy bir valiz satın almak isterseniz büyük boy valiz modellerimizi inceleyebilirsiniz.

Kayak Kıyafetleri

Kayağa giderken valizinizde mutlaka olması gereken şeylerden birisi kayak kıyafetleridir. Sizi tutan, yağmurdan ve kardan ıslanmanızı önleyen, rüzgardan koruyan kıyafetleriniz valizinizde olmalıdır. Aynı zamanda tatilin tadını doyasıya çıkarabilmeniz için o kıyafetlerin içinde rahat etmeniz de oldukça önemlidir.

Kayak tatilinde valizinizde olması gereken en önemli kıyafet kayak montudur. Kar montu ve kayak montu aynı şey değildir bunun ayrımını yapmak gerekir. Kar montlarının temel amacı soğuktan korumak olduğu için genellikle kalın yapıdadırlar. Kalın montlar hareket kabiliyetinizi kısıtlayacağı için hızınızı ve performansınızı düşürecektir. Kayak montları daha ince yapıda olduğu için üşüme endişesi duyabilirsiniz ama endişelenmenize gerek yok çünkü kayak montları vücut ısınızı dengeleyecek şekilde üretilmiştir.

Karda giymek için üretilen kar pantolonlarından mutlaka bir tane edinmelisiniz. Bu pantolonların en önemli özelliği su geçirmemesi ve sizi soğuktan korumasıdır. Kayak yaparken giydiğiniz pantolonun içinde rahat edebilmeniz önemlidir çünkü pantolon hareket kabiliyetinizi sınırlandırmamalıdır.

Kayak yaparken dış giyim kıyafetleri kadar içlikler de önem taşımaktadır. Kayak tatiline giderken valizinize mutlaka termal içlikler eklemelisiniz. Bu içlikler de aynı kayak montunda olduğu gibi ısı dengeleyici bir kumaşa sahiptir. Pamuk giysiler vücut sıcaklığını korumak konusunda termal içlikler kadar performans gösteremezler. Termal içlikler özel bir teknolojide üretilmiştir ve kayak tatilleri için olmazsa olmazdır.

Kar Botları

Kayak kıyafetlerinin öneminden bahsettikten sonra sıra geldi kar botlarına. Kayağa giderken elbette günlük bir bot ile gitmek olmaz. Dilerseniz kar ve kayak tatilleri için özel olarak üretilen botları tercih edebilirsiniz. Yeni bir bot almak istemiyorsanız valizinize koyacağınız botun su geçirmez olmasına ve kaymaz taban olmasına dikkat edin. Buzlanmış yerlerde kontrolsüz bir kayak yapmayı kimse istemez değil mi?

Kar botuna ek olarak yanınıza bol bol çorap almayı unutmayın. Hem üşememek hem de ıslandıkça değiştirmek için valizinize fazladan birkaç çorap daha ekleyin.

Kar Gözlüğü

Bir kayak tatiline çıkarken yanınıza almanız gerekenler listesinde elbette bir kar gözlüğü olmalıdır. Kar gözlükleri kar ve buzlardan yansıyan güneş ışınlarına maruz kalma oranını düşürerek kar körlüğü yaşamanıza engel olur. Uzun süre kara veya buza bakmak kar körlüğüne sebebiyet verir ve kimse öyle bir problem yaşamak istemez. Kayak tatiline giderken mutlaka bir kar gözlüğü edinin. Kar gözlüğü almasanız bile en azından kaliteli bir güneş gözlüğü kullanmanızı öneririz.

Güneş Koruyucu ve Bol Bol Nemlendirici

Birçoğumuz güneş kreminin önemini biliyoruz ama bilmeyenler için tekrar etmekte fayda var. Güneş kremleri sadece yaz aylarında mevsim fark etmeksizin kullanılmalıdır. Özellikle son yıllarda ozon tabakasının incelmesi dolayısıyla güneş kremi kullanımının önemi daha da artmıştır. Hava kapalı ve soğuk olsa bile güneş, cildimize zarar vermektedir. O yüzden nasıl ki güneş kremlerini plaj çantasından eksik etmiyorsak aynı şekilde kış tatillerinde de güneş kremini valizimizden eksik etmemeliyiz. Kayak tatiline giderken mutlaka valizinize bir güneş kremi ekleyin.

Tatil Aksesuarları

Seyahatlerde nemlendirici kullanmak da bir o kadar önemlidir. Hava durumu normalden daha soğuk veya daha sıcak olduğunda ciltte kuruluk ve çatlak problemleri meydana gelmektedir. Kuruluğun beraberinde gelen kaşıntı ise oldukça can sıkmaktadır. Hatta bazı ciltler çok hassas olduğu için aşırı kaşınma ve kuruluk sonucunda ciltte kanamalar oluşur. Siz siz olun kayak tatiline giderken nemlendiricilerinizi yanınıza almayı unutmayın. Vücudunuzu, ellerinizi, yüzünüzü ve dudaklarınızı kuruluktan koruyun.

Aksesuarlar

Kayak tatiline giderken yanımıza alacağımız aksesuarlar da oldukça önem taşımaktadır. Aksesuar derken aklınıza kolye küpe falan gelmesin. Tabii ki onları da yanınıza alabilirsiniz ama bizim asıl üstünde durmak istediğimiz aksesuarlar; eldiven, şapka / bere ve çoraplar.

Kayak tatiline giderken mutlaka şapka ve berelerinizi valizinize ekleyin. Soğuk havalarda yaşanan en büyük sorun kulakların üşümesidir. Herkes hayatında en az bir defa soğuktan kaynaklı baş ve kulak ağrısı yaşamıştır. Kayak tatillerinde rüzgarın ve hızın birleşmesiyle beraber üşüme ihtimali daha fazla artar bu sebeple sizi soğuktan koruyacak şapka ve berelerinizi mutlaka yanınıza alın. Bazı bireyler şapka takmaktan hoşlanmasa da artık şapkaların binlerce modelde, renkte, desende çeşidi vardır. Bu kadar çok alternatifin arasında mutlaka kendinize yakıştırdığınız bir şapka bulacağınıza eminiz.

Kayak tatillerinde kullanmak üzere üretilmiş kayak çoraplarını kullanmakta fayda vardır. Kayak çorapları normal çoraplara göre daha farklı bir kumaştan üretilmektedir. Normal çorapların birçoğu yüksek oranda pamuk içermektedir fakat kayak çorapları yün, polyester, elastan ve akriliğin birleşmesiyle oluşur. Kayak çorapları sizi soğuğa karşı korur, ayaklarınızın kuru kalmasını sağlar ve bacaklarınızı kavrayarak rahat hareket etmenize olanak tanır.

Son aşamada eldivenlerinizi de valizinize eklemelisiniz. Eldiven tercihi kayak tatilinde çok önemlidir çünkü kayak tatilindeki en öncelikli husus rahat olabilmektir. Sizi rahat hissettirecek, üşümenizi ve ellerinizin ıslanmasını önleyecek bir eldiven tercih etmelisiniz. Kayak tatilleri için özel olarak üretilen eldivenler vardır.  Bu eldivenlerin bilek kısmı diğer eldivenlerin aksine ayarlanabilir bantlara sahiptir.

Kayak tatiline giderken mutlaka herkesin valizinde olması gereken ürünleri sizler için derledik. Daha fazla seyahat içerikli bilgiler edinmek isterseniz gelecek yazılarımızı takip etmeyi unutmayın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu