Alışveriş & Moda

Bez Çanta Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Kalın kumaş türlerinden olan kanvas kumaştan üretilen ve son derece doğal bir özelliğe sahip olan bez çantalar yepyeni modellerle her alanda kullanılabiliyor. Bez çantaların kumaşında kullanılan polyester ya da diğer kumaş malzemeleri ile hem bez çanta kullanabilir hem de suya dayanıklı yapısıyla içerisinde bulunan eşyalarınızı koruma altına alabilirsiniz. Bez çantalar birbirinden farklı ölçülerde ve tasarımlarda hayatımızın önemli bir kısmını kaplıyor. Alışveriş, günlük kullanım ya da birçok alanda bez çantalar beğeni topluyor. Peki, bez çanta seçimi nasıl olmalıdır?

Bez Çanta Özellikleri Nedir?

Bez çantalarda çift taraflı olarak kullanılan kanvas kumaş vardır. Ketenden üretilen bu kumaş dayanıklı ve sağlam yapısıyla çantanın formunu korumasını sağlıyor. Her mevsim kullanılabilen bir yapısı olsa da yazın daha yumuşak bir kumaş oluşturmak adına içeriğinde keten veya keten-yün bileşiminden üretilir.

Bez çanta;

  • Baskı yapılan
  • İşleme yapılan
  • Her çanta türünde kullanılan
  • Bez ve deri karışımı ile farklı tasarımları olan
  • Her kullanıma uygun
  • Spor giyimde tercih edilen
  • İstenilen ölçü, boyut ve modelde tasarlanan özellikte

Üzerine baskı yapılarak kullanılıyor olması her alanda sanat eseri gibi bir çantaya sahip olmanızı destekliyor. Bez çantalarda baskı ya da işleme kullanılabiliyor. Kasnaklarda özenle işlenen ve farklı sanatsal tablolar gibi ortaya çıkan desenlerle kullanılan çanta türleri arasındadır. Kot kumaşını da andıran yapısıyla spor giyimde tercih ediliyor.

Bez Çanta Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bez çanta seçiminde öncelikle kullanım amacına uygun olmasına özen göstermelisiniz. Bez çantanızı alışveriş, eğitim ya da günlük amaçla kullanabilirsiniz. Aynı zamanda çapraz bağlamalı kadın ve erkeklerin kullandığı postacı çantalar olarak da kullanmak isteyebilirsiniz. Günlük kullanımda dilediğiniz alanda kullanacağınız çözümler sunan bez çanta modellerinden en çok beğendiğiniz tasarımı tercih edebilirsiniz. Eşyalarınızın sayısı, ağırlığı ve niteliği de bez çanta seçiminizi belirlemenize destek olacaktır. Her mevsim kullanmak istediğiniz çantanızın suya dayanıklı olması gerekir.

Bez Çanta Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Bez Çanta Kalitesi Nasıl Olmalıdır?

Bez çantanızın üretim kalitesi, kullanılan malzemenin kalitesiyle doğru orantılıdır. Basit kumaşlardan üretilen bez çantanız sizlere uzun süre eşlik edemeyebilir. Kaliteli bez çantalar ise oldukça şık olan tasarımını her alanda kullanmanızı destekler. Hava koşullarına dayanıklı olması ve suya dayanıklı yapısı hasar görmemesini sağlar.

Bez Çanta Modelleri Nelerdir?

Bez çanta yani kanvas çanta tasarımları arasında her ihtiyaca yönelik çanta modelleri görmeniz mümkündür. Kanvas modeller, birçok alanda kullanmanızı, yanınızdan ayırmamanızı sağlayacak konforlu çantalardır. İhtiyacınızı tam anlamıyla karşılayacak, dilediğiniz büyüklükte kanvas modellerle uzun süreli ya da kısa süreli doğa gezilerine gidebileceksiniz.

Bez çanta modelleri;

  • Kanvas kapalı çapraz postacı çanta
  • Kanvas çapraz omuz askılı el çantası
  • Kanvas bel çantası
  • Kanvas tek askılı çapraz çanta
  • Kanvas sırt çantası
  • Kanvas çapraz omuz askılı sırt çantası
  • Kanvas sırt askılı çapraz çanta
  • Kanvas USB girişli sırt çantası
  • Kanvas çapraz omuz askılı evrak çantası

Her ihtiyaca yönelik olarak tasarlanan bu bez çantalar çok kullanışlı. Özellikle yolda giderken USB girişi olan çantaları kullanmak teknolojinin keyfini çıkarmanızı sağlayacak. Tüm modellerin kullanımı oldukça kolaydır. İç bölmesi oldukça geniş olan çantalar içerisinde birden fazla bölme bulunuyor. Bez çantalar yılın modası ve herkes tarafından sağlıklı bulunuyor.

Bez Çanta Renkleri Nelerdir?

Bez çantalarda kullanılan renkler tamamen doğal bir görünüm kazanmanıza yardımcı oluyor. Doğaya ve çevreye duyarlı tasarımlar arasında olan ve doğal kumaştan üretilen bez çantalar, toprak tonlarında olabiliyor. Canlı sayılan pembe gibi renklerin de kullanıldığı bez çantalarda günümüzde retro baskılar yer alabiliyor. Üreticiler ve tasarımcılar tarafından birbirinden farklı modellerin üretildiği bez çantalarda sevilen renklere yer veriliyor. En çok kullanılan tonlar; kahverengi, gri, siyah, yeşil tonlarıdır. İndigo renginin de bez çantada şık durduğu söylenebilir.

Bez Çanta Avantajları Nelerdir?

Bez çanta kullanımının sağladığı avantajlar oldukça fazladır. Doğaya zararlı olan poşet kullanımının önüne geçerek sıfır zarar ile tüm alışverişlerinizde kullanabiliyorsunuz. Özellikle alışveriş yapmanız için farklı tasarımlarda üretilen bez çantalar ile giyim, kozmetik, gıda ya da diğer alışverişlerinizde almak zorunda olduğunuz naylon poşet kullanımını ortadan kaldırıyor. Cildinize temas etse de sizlere zarar vermiyor. Dayanıklı ve uzun süreli kullanım sağlıyor. Dilediğiniz baskılarda kullanabileceğiniz bez çantanıza bazı materyalleri siz de ekleyebiliyorsunuz.

Bez Çanta Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Bez Çanta Temizliği Nasıl Yapılır?

Bez çantaların temizliği oldukça kolaydır. Çamaşır makinesinde ya da elde yıkama kolay olup, dilerseniz kuru temizlemeye göndererek temizletebilirsiniz. Bez çantalarda kullanılan keten içeriği leke tutmasını kolaylaştırıyor. Doğal olan ürünlerin elbette leke tutması mümkündür. İçeriğinde diğer maddeler kullanılarak suya dayanıklı ya da leke tutmayan bazı niteliğe sahip olması mümkün olabilir.

Leke tutmasa da çantanızı düzenli olarak temizlemeniz hijyeniniz için önemlidir. Bez çantanızı çamaşır makinesinde temizlerken düşük derece ile sıkmaya almadan temizlemeli süzülmesini ve kendiliğinden kurumasını beklemelisiniz. Elde yıkamada ise çok fazla kimyasal kullanmamaya özen gösterin.

Bez Çanta Fiyatları

Bez çanta kullanmak istiyorsanız önce model belirlemelisiniz. Modeli ihtiyacınıza göre tespit ederek, içerisinde kullanacağınız eşyalar için yeterli olup olmadığına karar vermelisiniz. Bez çanta fiyatları kalitesine, boyutuna, kullanımına, markasına ve üretim kalitesine göre değişiyor. Kaliteli ürünleri tercih etmeniz halinde uzun yıllar kullanacağınız bir çantaya sahip olabilirsiniz.

Bez Çanta Nereden Alınır?

Bez çanta üretiminin kaliteli keten ya da yünden yapılıyor olması önemlidir. Su geçirmez kanvas kumaştan üretilen bez çantalar kalitesi ve dayanıklı yapısıyla tercih ediliyor. Her mevsim kullanmak için bez çantaya vereceğiniz fiyat oldukça makul olabiliyor. İndirimlerden yararlanarak daha fazla avantajlı olabiliyorsunuz. Bez çanta ile kendi sağlığınızı ve çevrenizi düşündüğünüzü gösterebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu