Alışveriş & Moda

En Sağlam Valiz Nasıl Seçilir? (İpuçları)

İnsanların hayatlarında oldukça önemli bir yere sahip olan valiz seyahat yaptığımız zaman işimizi büyük ölçüde kolaylaştırır. Tarih boyunca valiz üretimi hep var olmuştur. Bu valizlerin üretiminde ahşap, kumaş ve termoplastik kullanılmış valiz ortaya çıkmıştır.

Valizler genel olarak dörtgen şeklindedir ve sert plastik deriden ortaya çıkarılmıştır. Valizler hayatımızı bu kadar fazla kolay bir duruma getirirken valiz seçimi yapmak o kadar fazla önemlidir. Günümüzde bavullar oldukça kullanışlı bir özelliğe sahiptir.

Bavullar sürekli olarak yenilendikçe şifreli valiz ve kırılmaz bavul gibi valiz çeşitleri ortaya çıkmıştır. Bu çok çeşitli bavullarını arasına abs valiz ve propilen valiz gibi valiz çeşitleri de girmeye başlamıştır. Bu abs ve propilen valizin birbirinden farklı özellikleri vardır.

Abs İle Pp Bavul Arasındaki Fark Nedir?

Abs ile pp bavulları birbirinden ayıran farklı özellikleri vardır. Abs bavullar genel olarak sert bir yapıya sahiptirler. Sert oldukları içinde dayanıklıdırlar. Bu bavullar genel olarak darbe ve çizilmelerden kolay kolay etkilenmezler.

Ama bazı durumlarda darbeleri emerler. Bu ise onların kırılmasına sebebiyet verebilir. Pp bavullar ise abs bavullarını aksine hafif ve esnek bir özelliğe sahiptirler. Böyle oldukları için daha az ağırlık taşırlar. Pp valizler darbelere oldukça dayanıklıdır. Darbelere karşı ne kadar dayanıklı olurlarsa olsunlar çizilmeye karşı hassas olabilir.

Pp Valiz Mi Kumaş Valiz Mi Alınmalı?

Valiz seçimi yaparken bu iki seçenek arasında kalabilirsiniz. Bu iki valiz de pek çok kişi tarafından kullanılır. Ama propilen valizin gençler tarafından çok daha fazla tercih edildiği biliniyor. Bunun dışında kumaş valiz türünün ise daha çok orta yaşlılara ve iş insanlarına hitap ettiği görülüyor.

Kumaş valiz resmiyetin daha fazla olduğu yerlerde kullanılırken propilen valizler tatillerde daha fazla kullanılıyor. Ancak bu iki valizi sınıflara ayırmak doğru olmaz. Bu iki valiz türü kullanıcıların büyük bir çoğunluğuna hitap eder ve onların memnuniyetini kazanır. Bu iki modelin de oldukça fazla alıcısı bulunuyor. Bu valizler fiyat olarak da birbirlerine yakındır.

Pp Valiz Mi Kumaş Valiz Mi Alınmalı?

Polipropilen Valizin Özellikleri Nedir?

Propilen valizin sahip olduğu çok sayıda özellikler bulunur. Sahip olduğu bu özellikler ile çok fazla kişi tarafından da tercih edilir.

Valiz çeşitleri arasında olan ve pek çok kişi tarafından kullanılan propilen valiz şu özelliklere sahiptir;

  • Darbelere karşı dirençlidir.
  • Su geçirmezdir.
  • Aşınmalara karşı dayanıklıdır.
  • Yüksek ısılara karşı direnç gösterir.
  • Kolay bir temizliği vardır.
  • Donmalara karşı son derece dayanıklılığı vardır.
  • Patentli tekerleklere sahiptir.
  • Performansı oldukça yüksektir.

Bir polipropilen valizin sahip olduğu özellikler arasında bunlar bulunur.

Valiz Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Oldukça fazla seyahat eden bir kişi olabilirsiniz. Sık sık seyahat eden kişinin sağlam ve uzun ömürlü bavullara ihtiyacı vardır. Bavul sürekli olarak alınan bir ürün değildir. Bir bavulu satın aldığınız zaman uzun süre kullanırsınız. Bir bavulu uzun süre kullanmak için bavul seçimi yaparken dikkatli olmak gerekir.

İşte valiz seçerken dikkat edilmesi gerekenler şunlardan oluşuyor;

  • Valiz ağır olmamalıdır. Bazı valizlerin içinde bir şey olmasa bile ağırlıkları vardır. Bu yüzden her daim hafif bir valiz seçmek gerekir.
  • Eğer çok fazla seyahat eden ve bu seyahat ettiğiniz yerlerde uzun süre boyunca kalıyorsanız büyük bir valiz seçimi yapmak iyi olacaktır.
  • Sert bir bavul yerine yumuşak bir bavul seçmek her daim daha iyi olacaktır.
  • Bavulun su veya nem geçirmemesi gerekir.
  • Valizin dört tekerlekli valiz olmasına dikkat etmelisiniz. Bu sayede yanınızda çok daha kolay bir şekilde taşımış olursunuz.

Bütün bu hususlara dikkat ettiğiniz zaman iyi bir valiz seçimi yapmış olursunuz.

Sonuç

İyi bir valiz seçimi için bunları yapabilirsiniz. Ancak size en uygun valizi seçmekle uğraşmak istemiyorsanız hemen ccscanta.com adresinin ziyaret edebilirsiniz. Orada her çeşitten valizi bulabilirsiniz. Daha fazla bilgi için https://www.ccscanta.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Bir valiz alırken kullanıcıların çok fazla sorduğu sorular vardır.

En sık sorulan sorular arasında şunlar vardır;

En Sağlam Valiz Malzemesi Nedir?

Günümüzdeki valizlerde ABS kullanılıyor. Bu malzeme oldukça dirençli bir malzemedir.

Valiz Boyu Önemli Midir?

Kısa süreli seyahatlerde kabin boy uygundur. Uzun boy seyahatlerde ise orta boy valizler daha iyidir.

Uçak Yolculuğunda Valiz Zarar Görünce Ne Yapılmalı?

Valizdeki zararı görür görmez hemen kayıp eşya ofisine başvuru yapmanız gerekir. Ancak hasarı hemen fark etmezseniz bir hafta içinde hasarlı valiz ile aynı yere başvurmak gerekir.

Uzun Ömürlü Valiz Kullanımı Nasıl Olmalı?

Ağır ve büyük eşyalar valizin alt kısmında olmalı. Ağır eşyalar tekerlek üzerine yerleştirilmeli. Küçük ve ağırlığı olmayan eşyalar valizin üst kısmında olmalı.

Valiz Temizliği Nasıl Olmalı?

Deri valizlerde sudan uzak durulmalıdır. Onun yerine losyon kullanmak daha iyi olur. Kumaş valizler deterjanlı su ile temizlenebilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu