Alışveriş & Moda

Deri Çantaların Kullanımında Dikkat Etmemiz Gerekenler

Deri çanta tutkunlarının, kullanım sırasında bazı hatalar yaparak çantalarına zarar vermemesi için, dikkat etmesi gereken detaylar vardır. Deri çantanın formunu ilk günkü kadar koruyor olması, sizlerin dikkatine bağlıdır. En kaliteli çanta modelleri arasında kuşkusuz deri çanta tasarımları vardır.

Her dönem modaya uyan, uzun süreli kullanım sağlayan ve kaliteli duruşuyla göz kamaştıran deri çantaların kullanımında dikkat etmemiz gerekenler unutulmamalıdır. Deri çanta satın alsanız da üreticiden ya da satıcıdan deri kullanımına dair gerekli bilgiyi almanız yarar var. Sizler için derlediğimiz yazıda tüm sorularınıza cevap bulacak, bilinçli tüketici olarak alışveriş yapabileceksiniz.

Deri Çanta Özellikleri

Deri çantalar, tasarımına göre %100 deri ya da bir kısmı suni deri olarak kullanılabiliyor. Öncelikle alacağınız deri çantanın içerisinde ne kadar oranda gerçek deri olduğuna dikkat etmelisiniz. Birçok deri çanta üreticisi ve markası tarafından kullanım kılavuzu yer alabiliyor. Bu şekilde içeriğinde ne oranda deri kullanıldığını ve kullanımına dair bilgileri okuyabilirsiniz.

Deri çantaların bazı özellikleri vardır;

  • Kırılmaya müsait
  • Yumuşak
  • Kaliteli
  • Kullanıcı hatası ile deforme olabilen
  • Elde yıkama ya da kuru temizlemeye müsait

Tüm bu özellikler uygun kullanım koşulları olması halinde oluşur. Kullanıcı hatasından kaynaklı olarak birçok deri çantanın kısa sürede deforme olması mümkün oluyor. Derinin hassas bir yapıda olması ona özen göstermeniz anlamına geliyor. Deri çantanıza, abiye ya da en değerli aksesuarlarınıza baktığınız gibi titiz davranmanız gerekiyor.

Deri Çantaların Kullanımında Dikkat Etmemiz Gerekenler

Deri Çantanızın Kırılmasını Önleyin

Deri çantalarda meydana gelen kırılmalar kullanımda fazla ağırlığın kullanımından kaynaklanabiliyor. Teslim olarak gayet sağlam aldığınız çantanızın daha sonradan formunu kaybetmesi tamamen kullanım yanlışlığınıza bağlıdır. Sıkıştırmak, fazla yük koymak ya da içerisine sert cisimler yerleştirmek çantanızın zarar görmesine neden olur.

Deri Çantanıza Ağırlık Koymayın

Çantaların içi bazen çarşı gibi kalabalık olabiliyor. Bu nedenle içerisine koyacağınız eşyaları minimize ederek daha sadeleştirmenizi tavsiye ediyoruz. Kullanacağınız belirli eşyaları yanınıza alarak hem daha az yük taşımanızı kolaylaştırırsınız hem de çantanızın derisine zarar vermemiş olursunuz.

Bazı zamanlarda çantanın kullanım amacına göre içerisinde gerekli gereksiz birçok şey konulabiliyor. Makyaj eşyası, not defteri, tablet, şarj cihazı ve daha birçok eşyanızı tek bir çantanın içine hapsetmek sizin için kolay olsa da deri olan çantanız için bu durum tam bir faciadır. Her ağırlık koyduğunuzda deri aşağı çekecek ve şekli tamamen bozulacaktır.

Deri Çantanızı Özenle Askıya Asın

Çantanızı askıya asmadan diğer çantalarınızın olduğu dar bir alana sıkıştırmak kesinlikle çantanızın sonu olabilir. Deforme olabilen deri çantanızı özenle giyinme odanızda içerisine formunu kazandıracağınız yumuşak materyaller koyarak rafta muhafaza etmeniz doğru olacaktır. Böyle bir imkânınız yok ise çantanızı askıya asmanız en iyi kullanım sonrası saklama biçimi olur.

Deri Çantanızı Dış Etkenlerden Koruyun

Deri çantanızı dış etkenlerden korumanız özellikle dolap içerisinde yer alan bazı kıyafetlerinizin metallerinden korumanız anlamına geliyor. Bu şekilde yırtılmayı, metale geçerek delinmesini önlemiş olursunuz. Deri çantanızın sürtünme yoluyla zarar görmemesi adına mümkünse bez torba içerisinde askıya asmanızı tavsiye ediyoruz.

Deri Çantaların Kullanımında Dikkat Etmemiz Gerekenler

Deri Çantanızı Ortam Koşullarından Koruyun

Deri çantanızın ve diğer tüm eşyalarınızın en fazla zarar gördüğü ortam koşulu şüphesiz rutubettir. Nemli ortamların sürekli havalandırılması ve kapalı kutu içerisinde kalmaması gerekir. Sürekli değişen ortam koşulları nedeniyle kapalı kalan eşyalarınız gibi deri çantanız da zarar görebilir. Doğal olan deri çantanızın doğadan etkileneceğini unutmayın.

Deri Çantanızı Temizlerken Dikkat Edin

En büyük yanlışlar arasında çanta temizliği vardır. Sahip olduğunuz suni deriler ya da kumaş çantalar gibi deri çantalarınızı çamaşır makinesinde yıkayamazsınız. Bu yöntem, deri çantanızı geri alamayacağınız anlamına gelir. Suni derilerde dahi parçalanma yaparken, hassas olan deri çantanıza daha fazla zarar vereceği kesindir. Kimyasal içeren deterjan, çamaşır suyu gibi ürünlerden de kaçınmanız gerekir.

Deri çantanızı temizlerken aslında birkaç doğal yöntem seçebilirsiniz. Deri çanta temizliğinde yapılan yanlış temizleme nedeniyle birçok kadın çantasına veda etmek durumunda kalıyor. Deri çantalar; iş çantası, evrak çantası, kol çantası, spor çantası, sırt çantası, laptop çantası ve daha birçok türde olabilir. Belirli sürelerde temizliği önemli olan çantaları kuru temizleme ile temizleterek hijyen sağlayabilirsiniz.

Deri Çantanızı Kuru temizleme İle Temizletin

Kuru temizleme kullanılan yöntemler gereği hassas ürünler için en doğru seçimdir. Teslim edeceğiniz deri çantanızı bıraktığınız gibi alabileceğiniz, zarar vermeyen en ideal yöntem kuru temizleme olabilir. Bütçenizin olmaması durumunda ise temizlik yöntemi olarak diğer önerilere dikkat edebilirsiniz. Kuru temizleme gerçek deriden üretilen çanta, kıyafet, tekstil ya da diğer ürünlerin temizliğinde ürünlerin yapısına zarar vermiyor.

Deri Çantanızı Elde Temizleyin

Deri çantanızın öncelikle uzun süre temizlenmemesi bazı lekelerin kalıcı olmasına yol açabilir. Sizlerin sağlığı için sürekli temas halinde olduğunuz çantanızı temizlemeniz hijyeni üst seviyede tutar. Deri çantanızı elde temizlerken kimyasal kullanmamanız gerektiğini belirtmiştik. Birkaç doğal yöntemle hiç zarar vermeden deri çantanızı temizlemenizi sağlayacağız.

Özellikle su ile temizlerken yumuşak bir bez tercih edebilirsiniz. Su sade ya da içerisine biraz sirke katarak asidini yok edecek şekilde temizlemeniz mümkün olabilir. Bu şekilde hem bakterilerden kurtulacaksınız hem de parlak bir deriye kavuşacaksınız. Diğer doğal yöntemler arasında deterjan olan ancak tamamen doğal bir madde olan Arap sabunudur.

Elde temizleme için su ile kullanarak bezle hafifçe temizleyebilirsiniz. Yoğun ve sert bir temizleme yapmamanız tavsiye edilir. Deri çantanızı temizlemek için deri ayakkabılara özel üretilmiş olan bazı parlatıcı süngerleri kullanabilirsiniz. Araçların deri kısımlarında ve ayakkabılarda da rahatlıkla kullanılan bu süngerler, aynı zamanda çantanızın parlamasını sağlayacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu