Seyahat & Tatil

Şifresi Unutulmuş Valiz Nasıl Açılır?

Bir yerden diğer bir yere seyahat ediyorsak ve uzun bir süre kalmayı amaçlıyorsak en çok ihtiyacımız olan şey bir valiz olacaktır. İçerisine çeşitli özel eşyaların konulduğu şifreli valizler günümüzde eskisinden çok daha kullanışlı bir hal aldılar. Bu nedenle kilitli valizler kullanmak oldukça önemlidir ancak şifresi unutulmuş valizler sorun çıkartabilir.

Artık elde ağır valizleri taşımak yerine 2, 3 veya 4 tekerlekli kapaklı valizler ile yorulmadan eşyalar taşınabiliyor. Valizlerimizi yanımızda taşırken çok dikkat etmek gerekiyor.

Özellikle tren garlarında ve otogarlarda sürekli valiz hırsızlıkları meydana geliyor. Hırsızlar genellikle güvenilirliği düşük düzeyde olan ve fermuarı çekildiğinde hemen açılabilen valizleri tercih ederler.

Şifresi Unutulan Valizleri Açma Yöntemleri

Genellikle hırsızlık olaylarına karşı tercih edilen şifreli valizler aynı zamanda bazı insanların izinsiz olarak valizinizi karıştırmasını da engeller. Ancak bu eşyalar sadece seyahatten seyahate kullanıldığı için konulan şifreler uzun süre sonra unutulabiliyor. Bu da seyahat öncelerinde uzun süren sorunlara sebep oluyor.

Peki, şifresi unutulmuş valiz nasıl açılır? Bu soruyu soruyorsanız mutlaka bir çözümü olduğunu düşünüyorsunuzdur. Bu düşüncenizde haklı olduğunuzu söylemek gerek. Temelde 3 farklı yöntem ile valizinizin şifresini açabilirsiniz.

İşte o yöntemler:

  • Boşlukları Görerek Açma
  • Dinleyerek Açma
  • Yedek Şifreleri Denemek

Bu yöntemler valiz şifrelerinin türüne göre değişebilmektedir. Bu sebeple 1’i işe yaramazsa dahi bir diğerini deneyin.

1-Boşlukları Görerek Açma

Kilitli kalan ve şifresi unutulmuş valizleri açabilmek için boşlukları kullanma tekniğinden faydalanabilirsiniz. Valiz kilitlerindeki şifrelerin altında veya yanında boşluklar bulunur. Bu boşluklar gözle bir anda görülemeyecek kadar küçüktür. Bu nedenle bir ışık kaynağı kullanmalısınız.

Işığı tuttuğunuz şifre alanındaki rakamları teker teker sırasıyla çeviriniz. Her çevirdiğinizde rakamların bulunduğu boşlukları inceleyin. Eğer bir boşluk gördüyseniz doğru rakam ya bir öncekidir ya da bir sonrakidir. Deneme yöntemi ile bu şekilde doğru olanı bulabilirsiniz.

2-Dinleyerek Açma

Özellikle filmlerde bu yöntemi sıklıkla görürüz. İnsanlar kasaları açmaya çalışırken kulaklarını kasa kilidine dayarlar ve rakamları çevirerek doğru sesi bulmaya çalışırlar. Bu yöntemin bir benzerini valizinizin kilidini açmak için de kullanabilirsiniz.

Kulağınızı şifrenin olduğu kilide dayayın ve her çevirmede dinleyin. Diğer rakamları çevirirken duyduğunuz sesin aksine “tık” sesine benzer bir şey hissederseniz muhtemelen doğru rakamı buldunuz demektir. Bu işlemi yaparken her ses aynı gelebilir.

Bu nedenle çok sessiz bir ortamda olmalı ve odaklanarak dinlemelisiniz. Fakat bu yöntemin her valiz kilidi için geçerli olmadığını da belirtmek gerekir. Bazı kilitler tamamen sessiz olarak dizayn edilmiş olabilir. Ancak yine de denemekte fayda var.

3-Yedek Şifreleri Denemek

Valiz üreticileri insanların şifrelerini unutabileceği seçeneğini düşünüp bir önlem almamışlar mı diye düşünmüş olabilirsiniz. Bazı valiz üreticileri kilit mekanizmasını belirlerken insanların şifrelerini unutma olasılığına karşı yedek bir şifre koyarlar.

Bu şifre genellikle aynı rakamlardan oluşur. 000, 111 gibi. Deneme yanılma yoluyla aynı rakamlardan oluşan şifreleri deneyebilirsiniz. Valizinizi satın alırken yedek şifre olup olmadığını sorarak bunu öğrenebilirsiniz.

Valiz Şifresi Nasıl Konur?

Kilitli olan valizleri satın aldığınızda üzerinde önceden belirlenmiş bir şifre olur. Bu şifreyi girerek valizinizi açabilirsiniz. Ancak çoğu insan daha önceden belirlenen şifreyi kullanmak istemez. Bu nedenle yeni bir şifre koymak isterler.

Yeni şifre oluşturmak için öncelikle valiziniz kapalı ise mevcut şifresini girip açık hale getirmelisiniz. Daha sonra valiz kilidinin yanında veya altında yer alan sıfırlama düğmesine basın. Bastıktan sonra yeni şifrenizi belirleyebilirsiniz.

Bazı valizlerde ise sıfırlama tuşuna basılı tutarak şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Belirlediğiniz yeni şifreyi mutlaka bir yere kaydedin. Çünkü insan hafızası sürekli kullanılmayan şifreleri çabuk unutabiliyor.

Valizler Sürekli Olarak Şifrelenmeli Midir?

Valizlere şifre koymasanız dahi fermuarları ile birlikte kapanabilirler. Bu nedenle eğer kısa bir seyahatte iseniz ve kendinizi güvende hissediyorsanız şifre koymak gereksiz gibi gelebilir. Özellikle bazı seyahatlerde valizinizi kilitlememeniz gerekir.

Bu seyahatlerin başında ise yurt dışı gelir. Çünkü yurt dışına seyahat eden yolcular o ülkenin personelleri tarafından detaylı olarak aranır. Siz aramalarının yanı sıra valizlerinizi de ararlar. Eğer valiziniz kilitli ise şifresini zorlayarak açma ihtimalleri vardır.

Böyle bir durumda şifre mekanizması bozulur ve kullanılamaz hale gelir. Bu sebeple yurt dışı yolculuklarınızda valizinizi kilitlememeniz çok daha iyi olur.

Hangi Tür Valiz Kilidi Kullanılmalıdır?

Her valizin kilit türü aynı değildir. Kimi valizler şifreli kilitlerden oluşurken kimileri ise toka kilitlerinden oluşur. Hangi valiz türünün daha doğru olacağına gelecek olursak bu kişinin kullanış biçimine göre değişir.

Eğer valiz sürekli açılıp kapanacaksa ve güvenlik anlamında bir sorun bulunmuyorsa toka kilitlerine sahip olan valizler seçilebilir. Ancak sadece seyahat sonlarında valizlerinizi açacaksanız ve güvenlik anlamında temkinli olmak istiyorsanız şifreli valizleri kullanmalısınız.

Şifreli valizler ise 2 farklı türde olabilir. Biri valiz üzerinde monte edilmiş kilit iken bir diğeri ise asma kilitlerdir. Her ikisi de oldukça güvenilirdir.

Asma Kilitli Valizler

Asma kilitler üzerinde şifre çarkı bulunur. Bu çarktaki doğru rakamlar girilerek kilit açılır. Valizlerde bulunan belirlenen kısımlara asma kilit yerleştirilir ve kapatılır. Valizlerdeki asma kilitler şifreli oldukları için toka ve benzeri cisimlerle açılamazlar.

Kendinden Kilit Valizler

Kendinden kilidi bulunan valizlerde özel bir mekanizma bulunur. Kilitlerin üzerindeki şifreyi girdikten sonra yandaki kelepçelere basılarak açılır. Bu kilitler zorlanmadığı sürece bozulmazlar.

Kilitli Valiz Fiyatları

Sıkça tercih edilen kilitli valizlerin fiyatları kilitsiz valizlere göre bir tık daha yüksektir. Toka şeklinde bulunan kilitler ile şifreli kilitler arasında da belirli bir fiyat farklı bulunuyor.

Daha fazla içerik için: https://www.ccscanta.com/

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu