Alışveriş & ModaGezi RehberiSeyahat & Tatil

Valize Çok Eşya Sığdırma Tüyoları

Seyahat gününüz yaklaşıyor, heyecanlı mısınız? Seyahat günü yaklaştığında valiz hazırlama zamanı da gelmiş olur. Yanınızda götüreceğiniz valizi ve eşyaları belirledikten sonra sıra geldi bu eşyaları valize sığdırmaya. Yanınıza kabin boy bir valiz almak isteyebilirsiniz. Kabin boy valizlerin bazı avantajları vardır. Taşıması kolaydır, çizilme, kırılma, kaybolma ihtimali yoktur. Kabin boy bir valiz kullanmayacaksanız bile çok fazla eşyanız varsa bu eşyaları valize sığdırmak için bazı yöntemler vardır.Çok eşyanız varsa bu yazıdaki tüyolar işinize yarayacaktır. Bir valize nasıl çok eşya sığdırabiliriz? İşte cevabı.

Öncelikle bir liste yaparak işe başlayın. Eğer liste yaparsanız gereksiz eşyaları yanınızda taşımamış olursunuz. Valiz hazırlarken hazırlayacağınız listede neler olması gerektiğini adım adım valiz hazırlarken nelere dikkat etmeli yazısını tıklayarak okuyabilirsiniz.

Gereksiz Eşyaları Yanınıza Almayın

Birçok insan tatile giderken şunu da giyerim bunu da kullanırım diyerek valizini gereksiz eşyalarla doldurur. Eğer gideceğiniz yerin hava durumuna baktıysanız ve kaç gün kalacağınız belliyse gün gün kombinlerinizi belirleyin. Her gün ne giyeceğiniz belli olursa yanınıza fazla eşya taşımamış olursunuz. Hem de tatilde ne giyeceğim diye düşünmek zorunda kalmazsınız. Gereksiz olduğunu düşündüğünüz eşyaları bir kenara bırakın ve sadece ihtiyacınız olanları valizinize yerleştirin.

Fazla Yer kaplayan Eşyaları Bırakın

Eğer yanınıza alacağınız eşyalardan bazıları çok fazla yer kaplıyorsa ve o eşyalara ihtiyacınız yoksa valizinizden çıkarın. Örneğin yanınıza alacağınız bir kaban çok fazla yer kaplıyorsa onun yerine aynı derecede sıcak tutacak ama daha az yer kaplayan bir montunuz varsa onu tercih edebilirsiniz. Özellikle kışlık kıyafetler, ayakkabılar veya aksesuarlar daha fazla yer kaplar. Eğer bu eşyalara tatilde ihtiyacınız varsa valizinize koymak yerine üstünüze giyebilirsiniz. Böylece valizinizdeki yeri daha iyi değerlendirebilirsiniz.

Bez Torbalardan Yararlanabilirsiniz

Eşyalarınızı düzenli yerleştirmek de size yer tasarrufu sağlayan yöntemlerden biridir. Özellikle minik eşyalarınızı bu bez torbalara yerleştirin. İç çamaşırlarınız, çoraplarınız, aksesuarlarınız,kablolarınız için ayrı ayrı bez torbalar kullanabilirsiniz. Küçük eşyalar çok fazla olduğunda oldukça yer kaplar ama düzenli bir şekilde valize yerleştirdiğinizde bu sorunu yaşamazsınız. Siz de minik eşyalarınızı bez torbalara yerleştirmeyi deneyin, farkı göreceksiniz. Ayrıca bu bez torbaları kirli kıyafetleriniz için de kullanabilirsiniz. Tatil esnasında bazı kıyafetleriniz lekelenmiş olabilir ve bunların diğer kıyafetlerinizle temas etmesini istemiyor olabilirsiniz. O zaman da yanınıza ekstra bir bez torba alarak kirli çamaşırlarınızda kullanabilirsiniz.

Kıyafetlerinizi Rulo Yapın

Son yıllarda rulo yaparak kıyafet katlamayı mutlaka duymuşsunuzdur. Bu yöntem hem dolap ve çekmece düzenlemelerinde hem de valiz hazırlarken kullanılan bir yöntemdir. Kıyafetinizi düz zemin üzerine yerleştirin ve rulo şeklinde sarın. Bu yöntem çok fazla kullanıldığı ve internette birçok videosu olduğu için detaylarından bahsetmeyeceğiz ama eğer nasıl yapıldığını bilmiyorsanız videolarını izlemenizi öneririz. Rulo katlama tekniği sayesinde kıyafetlerinizi üst üste koymadığınız için eşyalarınızda yukardan bakabilirsiniz. Üstelik bu yöntem ile normalin iki katında eşyayı valizinize sığdırabilirsiniz. Mutlaka deneyin!

Seyahat boyu bakım ürünleri

Küçük Eşyaları Büyük Eşyaların İçine Yerleştirin

Eğer yanınıza çok fazla çanta ve ayakkabı alacaksanız yer tasarrufu sağlamak için bez torba kullanmak yerine küçük eşyalarınızı paketleyerek ayakkabı ve çantalarınızın içine yerleştirebilirsiniz. İki yöntem de işe yarar ancak yanınızda çok fazla ayakkabı ve çanta varsa 5. madde daha çok işinize yarayacaktır. Çoraplarınızı ayakkabılarınızın içine yerleştirebilirsiniz. Takı, toka, şarj aleti gibi ürünlerinizi de çantalarınızın içine yerleştirebilirsiniz. Eğer çantalarınızın boyutları birbirinden farklı ise küçük çantalarınızı büyük çantalarınızın içine de yerleştirebilirsiniz.

Seyahat boyu bakım ürünleri

Eğer bakım ürünleriniz çok fazla yer kaplıyorsa öncelikle eleme yapın. Aynı işlevde olan ürünleri eleyin. Her kategoride bir ürün almaya çalışın. Örneğin saçlar için bir ürün, el ve vücut için bir ürün, yüz için bir ürün. Böylece minimum derecede ürün ile bakımınızı gerçekleştirebilirsiniz. Birçok bakım ürününün seyahat boyları üretilmektedir. Tatile giderken seyahat boy ürünleri yanınıza alarak oldukça yer tasarrufu sağlayabilirsiniz. Çoğu seyahat boyu bakım malzemesi uzun süre kullanılabilecek kadar ürüne sahiptir. Eğer uzun bir seyahate çıkacaksanız bu ürünler sizin için yeterli olacaktır. Tatilin sonunda ürünleri bitirerek dönüşte yük taşıma sorunundan kurtulur, tatilde yeni aldığınız eşyalarınız varsa onlar için yer açmış olursunuz. Hatta kısa süreli bir tatile çıkacaksanız tester ürünler de tercih edebilirsiniz. Bazı markaların tester ürünleri birkaç gün kullanmak için yeterlidir.

Dolap İçi Düzenleyiciler Kullanmak

Dolap içinde kullanılmak üzere üretilmiş kumaş düzenleyiciler valiz içinde de işe yarayacaktır. Özellikle crop ve ince ürünler için çorap düzenleyicilerini kullanabilirsiniz. Kıyafetlerinizi rulo yaparak bu düzenleyicilere yerleştirebilirsiniz. Bu düzenleyicilerin yüksekliği çok uzun olmadığı için iki tanesini üst üste koyabilir ya da valizin altına düzenleyiciye sığmayan ürünleri yerleştirip üst kısma düzenleyiciyi koyabilirsiniz. İşte size bir pratik tüyo daha!

Ekstra Bilgiler

Makyaj malzemelerinizin valiz içinde kırılma ihtimali olduğu için ürünlerinizi yanınızda taşıyacağınız bir çantaya koymanızı öneririz. Eğer yanınızda taşımak istemiyorsanız da far, allık, bronzer gibi kapaklı ürünlerinizin içine birer tane makyaj pamuğu yerleştirebilirsiniz. Böylece ürününüzün içinde bir hava boşluğu olmaz ve ürünleriniz kırılmaz.

Bakım malzemelerinizin akmaması için ise streç film kullanabilirsiniz. Ürününüzün kapağını açın, bir streç film yerleştirin ve sıkıca kapatın. Her bir bakım ürününü su geçirmeyen bir poşet veya torbaya koyarak da bu sorunu önleyebilirsiniz.

Daha fazla tatil ve seyahat tüyosu için diğer yazılarımıza göz atmayı unutmayın. Siz bu yöntemlerden hangilerini biliyordunuz? Yorumlarda buluşalım.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu