Alışveriş & Moda

Cüzdan Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Cüzdan her insanın küçük yaşlardan itibaren kullandığı bir çeşit çantadır. Kadın ya da erkek fark etmeden cüzdan kullanmaktadır. Kadın ve erkek cüzdanlarında model ve yapı olarak farklılıklar gözükmektedir. Erkek cüzdanları yıllardır çok fazla bir değişime uğramadan aynı çizgide devam etmektedir. Bayan cüzdanları ise tam tersi bir durum içerisindedir. Bayan cüzdanları yıllar içerisinde gerek boyut gerek tarz olarak çok büyük bir değişime uğramıştır. Bu değişim bayanların ihtiyaçları ve moda doğrultusunda ilerlemiştir.

Deri veya Tekstil Cüzdanlar

Bir cüzdan alırken ilk dikkat edilecek şey cüzdanın üretildiği materyaldir. Deri bir cüzdan mı yoksa tekstilden yapılmış bir cüzdan mı tercih edileceğine karar verilmeli. Deri ve tekstil cüzdanlar arasında model farkı olur.

Bayan cüzdanlarında tekstil den üretilmiş cüzdanlar daha parlak renkler ve daha modaya uygun modellerde olabilmektedir. Klasikten şaşmam diyen bayanlar ise deri cüzdanları tercih etmektedir. Erkek cüzdanlarının ise büyük bir çoğunluğu deriden üretilmektedir. Gerçek deriden üretilen cüzdanların ömrü de uzun olmaktadır.

Derinin Yumuşaklık Seviyesi

Bir cüzdanın yumuşaklık seviyesi üretildiği materyalle ilgilidir. Tekstilden üretilmiş cüzdanlarda yumuşaklık seviyesi pek beklenmez. Bu durum genellikle deden üretilen cüzdanlarda mevcuttur. Gerçek ve yumuşak bir deriden üretilen cüzdanın kullanımı çok kolay olur. Özellikle erkek cüzdanlarında yumuşak deriden üretilmiş bir cüzdan tercih edilmelidir.

Erkekler cüzdanlarını genellikle ceplerinde taşıdığından dolayı sert bir cüzdan istemezler. Sert cüzdanlar içine biraz fazla bir şey koyulduğu zaman kabarır ve cebe sığmayabilir. Çanta kullanmayan erkekler için bu zorlayıcı bir durum olur. Bundan dolayı erkek cüzdanı olurken yumuşak deriden bir cüzdan tercih edilmelidir. Ayrıca deri cüzdan vücut ısısı ile birlikte daha da esner ve cebin şeklini alır.

Cüzdanın Bölmeleri

Cüzdan bölmeleri ve bölmelerin boyutları cüdan seçiminde dikkat edilmesi gereken konulardan bir tanesidir. Bazı cüzdanlarda yeteri kadar bölme olmaz. Özellikle kart koyma bölmelerinin yetersiz olması o cüzdanın tercih edilmeme sebebi olur. Yine çok fazla bölme olması da bir cüzdanın tercih edilmeme sebebi olabilir.

Çok fazla bölme cüzdanın daha büyük ve daha ağır olması anlamını taşır. Kişiler cüzdan alırken ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak cüzdan seçimi yapmalıdır. Bölme konusunda bir diğer dikkat edilmesi gereken nokta da bölmelerin büyüklüğüdür. Para bölmesine banknot sığmıyorsa ya da kart bölmesi normal bir kartın sığacağından küçükse o cüzdan tercih edilmemelidir.

Cüzdanın Boyutu

Cüzdanın boyutu seçim konusunda dikkat edilmesi gereken önemli konulardan bir tanesidir. Erke cüzdanlarının büyük çoğunluğu klasik boyuttadır. Arka cebe uygun yapılan cüzdanlardır. Az bir kısmı ise daha büyüktür ve bunlar cebe sığmaz.

Cüzdan alırken cebe sığıp sığmayacağına dikkat etmekte fayda vardır. Bayan cüzdanlarının boyutu ise çok değişkendir. Bir erkek cüdanı boyutunda küçük cüzdanlarda vardır ya da bir el çantası boyutunda büyük cüzdanlarda. Kadınlar cüzdan seçim yaparken ne boyda çantalar kullandıklarına dikkat etmeleri gerekir. Bazı cüzdanlar kullandıkları çantaların içine sığmayacak kadar büyük olabilir. Bu kadınların dikkat etmesi gereken bir konudur.

Cüzdan Boyutu

Erkek Cüzdan Kapladığı Alan

Erkek cüzdanının kapladığı alana cep boyu ve kalınlığıdır. Cebe sığar diye alınan cep boyundaki bir cüzdan kalınlığının fazlalığından dolayı cebe sığmayabilir. Bazı erkek cüzdanları çift katlıdır. Açıldıktan sonra içinden bir kat daha çıkar. Bu cüzdanlarda daha fazla kullanım alanı olmasına rağmen daha fazla alan kaplamaktadır. Ayrıca cüzdanın kapladığı alan içine kartlar ve kimlikler yerleştirildikten sonra da değişir. Prova yapıp almakta fayda vardır.

Cüzdanın Rengi

Erkek cüzdanlarında klasik siyah ya da kahverengi cüzdan renkleri tercih edilmektedir. Fakat bayan cüzdanlarında cüzdan rengi bir cüzdanın seçimini etkileyebilir. Bazı bayanlar tıpkı erkekler gibi klasikten şaşmazken bazıları marjinal cüzdanları tercih edebilir. Bayan cüzdanların da renk alternatifi oldukça fazladır. Özellikle tekstilden üretilen cüzdanlarda oldukça fazla seçenek vardır.

Kart Koyma Alanı Yeterli mi?

Kart ve kimlik koyma alanlarının yeterli olup olmadığına cüzdan seçerken dikkat edilmelidir. Kimlik ve ehliyeti ayrı kullananlar ikisi içinde alan olup olmadığına bakmalıdır. Kart koyma yerinin yeteri kadar olması ve mümkünse kullanılan kart sayısından fazla olması gerekmektedir.

Cüzdan uzun vadede kullanılan bir eşyadır. Sonradan eklenen fazla kartlar için cüzdan değiştirmek anlamsız olacaktır.

Bozuk Para Gözü Seçeneği

Bozuk para kullanıp kullanmama durumuna göre bu seçeneğe dikkat edilebilir. Bazı insanlar bozuk para için ayrı bir cüzdan kullanmaktadır. Bu ikinci bir cüzdan demektir. Ama cüzdan seçiminde bozuk para yerinin varlığı bu ikinci cüzdan seçeneğini ortadan kaldıracaktır.

Fermuar veya Çıtçıt Seçeneği

Bayan cüzdanlarında sıklıkla rastlanılan bir diğer seçenek fermuar ya da çıtçıt seçeneğidir. Kullanışlılık durumuna öre hangisinin seçileceğine dikkat edilmelidir.

Cüzdanını uzun ömürlü kullanmak isteyenler ve içinden herhangi bir şeyinin kaybolmasını istemeyenler fermuarlı modelleri tercih edebilirler. Çıtçıtlar dikkatli kullanılmadığı taktir de kısa sürede bozulma ya da kopma yapabilmektedir.

Cüzdan

Bayan Cüzdanlarının Fonksiyonelliği

Bayan cüzdanlarının fonksiyonelliği tamamen cüzdanın boyutu le ilgilidir.

  • Dışarı çıkarken sadece cüzdanımı alıp çıkarım diyenler büyük cüzdan tercih emektedir.
  • Bazı bayan cüzdanlarında cep telefonu bölmesi vardı.
  • Bayan cüzdanlarında büyük bir bozuk para alanı olabilir.

Çok çeşitli fonksiyonlara sahip bayan cüzdanları mevcuttur. İhtiyaçlar her daim göz önünde bulundurularak seçim yapılmalıdır.

Fiyat ve Performans Karşılaştırması

Cüzdan seçimini en çok etkileyen konulardan bir tanesi fiyatıdır. Alınan cüzdanın malzemesi, büyüklüğü, bölme sayısı fiyatını etkilemektedir. Deri cüzdanların fiyatları özellikle boyut büyüdükçe artmaktadır. Bir cüzdan seçiminde dikkat edilmesi gereken konu fiyatı ve karşılığında kullanıcının hayatını ne kadar kolaylaştıracağıdır.

Daha fazla içerik için: https://blog.ccscanta.com/

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu