Alışveriş & Moda

Yeni Valiz Alırken Bunlara Dikkat!

Seyahat ve yolculuk yaparken yanımıza almamız gereken bazı önemli aletler vardır. Bu aletler yolculuk veya seyahat esnasında bizlere yardım ederek daha rahat ve kolay bir yolculuk veya seyahat yapmamıza olanak sağlar.

Bu aletlerin en önemlisi ise valizlerdir. Valizler sayesinde yolculuğa veya seyahate gitmeden önce bir plan yaparak alacağımız eşyalar üzerinde düşünür ve buna göre planımızı oluştururuz. Plan yaptıktan sonra alacağımız eşyaların verimli ve gereksiz olmamasına dikkat ederek valizimize yerleştirir ve keyifle yolculuğumuzu veya seyahatimizi yaparız.

Valiz seçimi diğer en önemli konulardan birisidir. Valiz seçimimizi gideceğimiz yere göre yapmamız çok önemlidir. Bunun sebebi ise piyasada birçok farklı özellikte ve modelde valiz olmasındandır.

Bu şekilde gideceğimiz yere götürmemiz gereken eşya sayının artması durumunda uygun valizi alarak rahat bir yolculuk veya seyahat yapabiliriz. Bu makalede ise yeni valiz alırken bunlara dikkat! Konusu hakkında detaylı bir şekilde bilgi sahibi olabilirsiniz.

Valizinizin Boyutunu Dikkatli Bir Şekilde Seçin

Valiz alırken dikkat etmeniz gereken en önemli kurallardan ilki ve en önemlisi alacağınız valizinizin boyutunu doğru bir şekilde seçmenizdir. Valizinizin boyutu, alacağınız eşyaların büyüklüğüne uyumlu olmalı ve valizinizin içine rahat bir şekilde eşyalarınızı sığdırabilmeniz gerekir. Bundan dolayı seyahatinize göre küçük, orta veya büyük boy bir valiz satın alabilirsiniz.

Valiz Boyu Nasıl Olmalıdır?

Tekerlekli Valiz Almak İşinizi Kolaylaştırır

Diğer en önemli bir faktör ise valizinizin kolay bir şekilde taşınabilmesidir. Bunun için ise bir tekerlekli valiz tercih edebilirsiniz. Alacağınız valizin tekerleklerinin olması ve kaliteli bir şekilde yapılmış olmasına dikkat edin. Tekerlekli valizler işinizi kolaylaştırmanın yanında sağlığınız açısından da çok önemlidir.

Su Geçirmez Valiz Almak Çok Önemlidir

Valizinizi yolda taşırken valiziniz bir su birikintisine düşebilir veya ıslanabilir. Bu durumda eğer valiziniz su geçirmez bir yapıya sahip değilse içindeki eşyalar ıslanabilir bu durum da seyahatinizin başarısızlıkla sonuçlanmasına neden olabilir. Bu durumu çözmek için ise su geçirmez bir valiz almak sizin için oldukça iyi bir tercih olacaktır.

Valizinizin Malzeme Kalitesine Dikkat Edin

Bir diğer önemli kural ise valizin malzeme kalitesinin kontrol edilmesidir. Alacağınız valizin özelliklerini detaylı bir şekilde inceleyerek yapıldığı malzemeler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu sayede kalitesiz bir valiz almaz ve valizinizin kolay kolay hasar görmeyeceğinden veya kırılmayacağından emin olabilirsiniz.

Körüklü Valiz Almanın Avantajları

Yeni bir valiz alırken diğer bir dikkat etmeniz gereken noktalardan birisi de alacağınız valizin körüklü olmasıdır. Eğer çok eşya götürmek istiyorsanız körüklü valizler sizin için çok uygundur. Körüklü valizlerin içinde fermuarları bulunmaktadır. Bu fermuarları açtığınız zaman valiziniz ortalama 15-20 santimetre yüksekliğinden genişlemektedir. Bu sayede eğer yeterince alanınız kalmadıysa bu özellik ile valizinizin içinde alan açabilirsiniz.

Valizinize İsim Etiketi Takmanın Avantajları

Bir valiz aldıktan sonra bu valize isim etiketi yapıştırmak çok önemli bir faktördür. Valize isim etiketi takmanın yararlarını aşağıdaki maddeler halinde yazılmış yazıları okuyarak daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

  • Valizinize isim etiketi takarak başkalarının valizi ile kendi valiziniz karışmaz ve bu şekilde eşyalarınızın kaybolma durumu ortadan kalkmış olur.
  • Valizinizin kaybolma durumu ortadan kalkmasının yanında kolay bir şekilde etiketteki isime bakarak kendi valizinizi bulabilirsiniz.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi valize etiket takmak diğer faktörler kadar önemli bir faktördür.

Valizinizin Rengi Sandığınızdan Daha Önemlidir.

Satın alınan valizlerin %80’i siyah rengine sahiptir. Bu sebeple uçağa ve otobüse bindiğinizde valizinizin rengi diğer valizlerin renkleriyle aynı olmaması için siyah valiz yerine farklı bir renk türü alabilirsiniz. Bunun amacı ise valizinizin diğer valizlerin renkleriyle karışmamasıdır. Bu şekilde valizinizi uzun bir süre aramak zorundan kalmadan hızlı bir şekilde bulabilirsiniz.

Valiz Rengi Neden Önemlidir?

 Yeni Valiz Alırken Bilinen ve Güvenilir Bir Markadan Satın Alın

Valiz almadan önce dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan bir diğeri ise valizinizin orijinal ve güvenilir ürünler satan markalardan almanızdır. Maalesef ki piyasada satılan birçok valiz replika üründür yani gerçeğinin kopyasıdır. Bu ürünler orijinallerinden daha ucuz fiyatlara satılmaktadır.

Bundan dolayı insanlar maalesef ki bu ürünleri almaktadır. Bu da tabii ki alınan valizin malzeme kötüsünün kötü ve çabuk bir şekilde bozulmasına anlamına gelmektedir. Bundan dolayı replika valizler çok sık hasar görürler veya bozulabilirler. Bu da valizleri tamir ettirmeniz anlamına gelir ki bu da sizin bütçenizi zarara sokabilir.

Dışı Sağlam ve Dayanıklı Valiz Alın

Valiz alırken dikkat etmeniz gereken diğer önemli bir nokta da alacağınız valizin dışı kabuğu sağlam ve içi de ağır yük taşıyabilen dayanaklı özelliklere sahip bir valiz almanızdır. Bundan dolayı valiz almadan önce alabileceğiniz tüm valizleri inceleyin ve sağlamlıkları hakkında detaylı bilgi alın. Eğer daha fazla bilgi almak istiyorsanız da alacağınız firma ile kolayca valizin dışının sağlam ve dayanıklı olduğuna dair detaylı bir şekilde bilgi alın.

Valizinizin Çekçek Boyuna ve Kalitesine Dikkat Edin

Valizinizi taşırken size çok yardımcı olacak diğer bir faktör de valizinizin çekçek boyunun istediğiniz uzunlukta olması ve kaliteli, kolay kolay kırılmayan ve esnek bir yapıya sahip olmasıdır. Bunun sebebi ise eğer taşıdığınız yük ağır ise alacağınız valizin çekçeği kırılabilir. Bu da sizin valizinizi taşımanızı zorlaştırarak hem işinizi zorlaştırır hem de ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Bundan dolayı kalite bir malzemeden yapılmış ve ağırlığa dayanıklılığından emin olduğunuz bir çekçeğe sahip valiz alın. Valizinizin çekçeği hakkında yeterli bilgi sahibi değilseniz veya daha fazla ayrıntılı bilgi elde etmek istiyorsanız valizinizi alacağınız firma ile kolaylıkla iletişime geçebilirsiniz.

Daha fazla içerik için: https://blog.ccscanta.com/

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu