Alışveriş & Moda

Hakiki Deri çanta Nasıl Anlaşılır?

Çanta denilince ilk akla gelen birbirinden şık ve kullanışlı bayan çantaları olurken bunu dışında pek çok ortamda ve pek çok amaçla kullanılan çanta türleri bulunmaktadır. Sırt çantasından, kadın çantasına, bel çantasından valizlere kadar onlarca çeşidi olan çantaların gerçek deri olanları her zaman tercih meselesidir.

Şıklığına özen gösteren bunu sağlarken de kaliteden vazgeçmeyen kadınların kombinlerine uygun gerçek deri çantalar şıklığı ve kalitesi ile her zaman öne çıkar. Çanta alırken deri çanta isteniyorsa gerçek deri çantanın anlaşılması için bazı hususlara dikkat etmek gerekir.

Deri Çanta Nedir?

Çantalar günlük hayatın içinde gerek erkekler ve gerekse de kadınlar için vazgeçilmez ürünlerden biri olarak hayatı kolaylaştırmaktadır. Çanta seçerken kalitesine, rengine, modeline ve kullanışlı olmasına dikkat ederken kimileri özel olarak gerçek deri olup olmadığına da dikkat eder.

Hakiki deri malzemeden üretilen çantalar, daha sağlam, daha esnek ve daha kalitelidir. Gerçek hayvan derisinden yapılan çanta çeşitleri yerine daha ucuz olduğu için suni deri malzemeleri pek çok yerde tercih edilir.

Ancak suni derilerin yapımında kullanılan malzemeler yenilenebilir değildir ve üretim yöntemleri de çevre dostu olmayan yöntemler arasında yer aldığı için zaman zaman eleştirilere konu olmaktadır. Gerçek deri olan çantalar, uzun ömürlü, yıpranmalara karşı dayanıklı, ihtiyaç olduğunda bakım ve onarım yapılabilen ve kalitesi ile öne çıkan çantalardır.

Deri Çanta Nedir?

Çanta Çeşitleri Nelerdir?

Çanta her ortamda, her şartta ve çok çeşitli amaçlarla kullanılan ve hemen herkesin ihtiyacı olan taşıma araçlarıdır. Bugün kadın çantalarından, bebek çantalarına, okul çantasından, sırt çantasına, spor çantalarından, erkek ofis çantalarına, bilgisayar çantalarından genç kız çantalarına kadar onlarca çeşidi bulunmaktadır.

Çantaların üretiminde kullanılan malzeme çeşitlerine göre ayrılmasında ise;

  • Hakiki deriden üretilen çanta çeşitleri
  • Makromeden üretilen çantalar
  • Yapay deri denilen suni deri çantalar
  • Boncuk çantalar
  • Hasır ve kamış malzemeden üretilen çantalar
  • Kumaş çeşitlerinden üretilen çantalar

Bunların dışında çok daha çanta yapımında kullanılan malzemeler bulunmakla birlikte en kaliteli ve sağlam olanı muhakkak deri çanta çeşitleridir.

Yapımına Göre Çanta Çeşitleri Nelerdir?

Çantalar kullanım alanlarına ve amaçlarına göre faklı model ve türde üretilirken bunlar arasında yumuşak çantalar ve sert çantalar dikkat çekmektedir. Çantanın modelini ve şeklini tasarlarken kullanılacak olan malzemeye göre tasarımlar yapılmaktadır. Ayrıca yapımına göre çanta çeşitleri söz konusu olduğunda çanta sapı, çanta cepleri, zincir, çanta bölümleri, fermuarı ve diğer tüm aksesuarlarına dikkat edilmelidir.

Hakiki Deri Çanta Nasıl Anlaşılır?

Çanta söz konusu olduğunda çanta alacak olan kişinin ilk aklına gelen soru çantanın gerçek deriden yapılıp yapılmadığıdır. Gerçek deri diyerek gerçeğe çok yakın görünse de gerçek olmayan çanta satılması muhtemeldir. Hakiki deri çanta almak isteyenlerin suni deri ile gerçek deri arasındaki farkları bilmesi ve dikkat etmesi gerekmektedir.

Bir çantanın gerçek bir deriden üretilip üretilmediğini anlamak için şunlara dikkat etmek gerekir;

  • Gerçek deri ürünlerin bir logosu olur ve üreticinin bu logoyu kullanması gerekir, alacağınız ürün üzerinde deri logosunun var olduğundan emin olun
  • Gerçek derinin yüzeyi tamamen pürüzsüz olmaz, gözenekli olur
  • Gerçek deri çantaya parmağınızla bastığınızda parmak çantada iz kalır ve iz zamanla kendiliğinden kaybolur
  • Gerçek deri ürünlerinin kendilerine has bir kokusu bulunmaktadır, deri kullananlar bunu bilirler
  • Gerçek deriden üretilen çantaların dokusu yumuşak olur ve sertleşmez
  • Deri ürünler nemi bünyesine çekerek emer
  • Gerçek deri ürünler suni olanlara göre daha pahalı ve daha sağlamdır
  • Deri çanta modellerinden almak isteyenlerin bunlara dikkat etmesi gerekir.

Hakiki Deri Çanta Nasıl Anlaşılır?

En Çok Aranan Deri Çanta Çeşitleri Nelerdir?

Çanta üretiminde birçok malzeme kullanma seçeneği bulunurken gerçek kaliteden ödün vermeyenlerin ilk adresi deri çantalar olmaktadır. Gerçek hayvan derilerinin özel işlemlerden geçirilerek elde edilen derilerin kullanıldığı çanta modelleri şıklık kadar kullanışlılık ile de dikkat çekiyor.

Günümüzde yoğun olarak çanta yapımında kullanılan deri çeşitleri, dana derisi, koyun ve keçi derileri ve kuzu derileri olurken çok daha özel olarak üretilen ve piyasada zor bulunan timsah derisi gibi çantalar da mevcuttur.

Suni Deri ile Gerçek Deri Arasındaki Fark Nedir?

Deri kumaşlar günlük hayatın hemen hemen tüm alanlarında ve kategorilerinde bol bol kullanılırken özellikle çanta üretiminde daha fazla tercih ediliyor. Çanta kullanmayı sevenler de deri çantaları özel olarak tercih ederler. Ancak gerçek deriye çok benzeyen ve birçok kişi tarafından ayırt edilmesi bile güç olan suni deri ile gerçek deri arasındaki farkları da bilmek gerekiyor.

Gerçek deriye alternatif olarak kullanılan suni derinin özelikleri şöyledir;

  • Suni deri ürünleri çok daha ucuz olurlar
  • Suni deri ürünler aslında bir çeşit PVC malzemeden üretilirler
  • Suni deri ürünleri gerçek deriye göre çok daha parlak durur
  • Suni deri sıcağa, ateşe ve güneşe karşı dayanıksızdır
  • Suni deri ürünler zamanla bozulur, süner ve gerçek şeklini kaybeder

Buna karşın gerçek deri çantalar bozulmaz, zamanla daha da kalitesi artar ve çok daha sağlam bir yapıdadır.

Gerçek Deri Çanta Yanar mı?

Gerçek deri ile gerçek deri olmayan çantaların arasındaki farkı görmek için ateşle de test edebilirsiniz. Yapılan test sonucunda gerçek deri çantaların kolay kolay yanmayacağını görebilirsiniz. Hakiki deriyi tutuşturduğunuzda hemen tutuşmaz ve alev almaz. Ancak suni deri, başta plastik olmak üzere sentetik malzemeler içerdiği için hemen parlayacak ve alevler içinde kalacaktır.

Gerçek Deri Çanta Kırışır mı?

Gerçek deriden üretilen çantaların yumuşak dokusu ona farklı bir güzelliği ve kaliteyi katar. Gerçek deri çantaları büküp kıvırdığınızda eşsiz bir esnekliğe sahip olduğunu görebilirsiniz. Ancak buna karşın suni deri ürünleri bükülmez, büküldüğünde iz yapar ve bükülen yerinden renk değiştirerek dokusu bozulur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu