Alışveriş & ModaSeyahat & Tatil

Kadın Çantalarında Yaz Renkleri

Moda; içerisinde yaşanılan toplumun ve yaşanmakta olan çağın beğeni algılarına göre şekil alan, büyük kitlelerin en çok nelerden etkilendiği hakkında bilgi veren ve karakterden kullanılan çanta rengine kadar belirleyici etkisi bulunan canlı bir değişkendir. Modanın bu şekilde etkilerinin olmasından anlaşılacağı üzere kadın çantalarında yaz renkleri için de moda değişkenine bakılacağı anlaşılabilir.

İlk olarak her yaz için çanta renkleri ve modelleri büyük ölçüde değişmezken, yaz ile diğer mevsimler içerisinde kullanılan çanta renkleri birbirinden farklı olacaktır. Bu sebeple; kadın çantalarında en sık kullanılan yaz renklerinin neler olduğu, bu renk ve çantaların nasıl kombine edilmesi gerektiği ve yaz rengi olmayan ve çantalarda kullanılması da boğucu olacak renklerin hangileri olduğu sorgulanmalıdır.

Kadın Çantalarında Yaz Renkleri Nelerdir?

Kadın Çantalarında Yaz Renkleri Nelerdir?
Kadın Çantalarında Yaz Renkleri Nelerdir?

Kadınların çantalarına renk olacak ve yaz aylarında dikkat çekerek beğenilecek olan renkler çok sayıda ana ve ara seçenekten oluşur.

Bu renklerin en öne çıkanlarıysa şunlardır:

  • Mürdüm renginin en canlı tonu
  • Şeker pembesi
  • Gök ve gece mavilerinin parlak tonları
  • Beyazın saf tonu, kırık ve kirli beyaz renkleri
  • Civciv sarısı ve hasır sarısı
  • Sütlü kahve tonları
  • Fıstık ve yosun yeşillerinin canlı halleri
  • Kırmızının parlak ve en koyu tonları

Kadın çantalarında yaz renkleridir.

Kadın Çantalarında Yaz Rengi Olmayanlar Nelerdir?

Kadınlar tarafından kullanılan bazı çantalar yaz renklerine uygun değildir. Ancak çantanın kullanışlı olması ve yedek çantaya ihtiyaç duyulmamasıyla bu çantalar kullanılmaya devam edilebiliyordur. İlk olarak siyah çantalar ne kadar kullanışlı da olsa yaz için pek de uygun değildir.

Çünkü hem siyahın ısı toparlayıcı etkisinin olması hem de yazın parlaklığı içerisinde çok karanlık olması nedenleriyle göze batacaktır. Benzer olarak koyu kahve tonlarına ve mat olma durumları yüksek olan kırmızı tonlarına çok sıcak bakılmamalıdır. Bu renklerdeki çantalar yaz aylarında moda içerisinde pek tercih edilmeyecektir.

Kadın Çantalarında Yaz Renkleri Neden Tercih Edilmelidir?

Kadın çantaları seçilirken yaz renklerine uygun bir tercih yapıldığı zaman, hem çantanın daha uzun süre tüm insanlara şık gelmesi sağlanacak hem de çanta içerisindeki ürünlerin bozulma olasılıkları azaltılacaktır. İlk olarak yaz renkleri genelde güneş ısı ve ışığını soğurucu değil de yansıtıcı özelliktedir.

Bu sayede çanta içerisinde yer alan; deodorant, parfüm, içecekler, su şişeleri ve bozulmaya meyilli olan tüm nesnelerin ısıdan dolayı bozulma ihtimalleri azaltılır veya önlenir.

Bunun yanı sıra yazın giyilen kıyafetlerle kışın tercih edilecek giyim ürünleri arasında farklar bulunur. Yaz ayları genelde insanlara enerji ve neşe verdiği için; kombin parçalarının daha canlı, birbiriyle uyumlu olmalarına rağmen her birinin farklı renkte olduğu ve enerjiye uygun şekilde canlı seçildiği görülür.

Doğal olarak da kadınların çantalarında yaz renklerini kullanmaları kombin parçaları açısından olumlu olacaktır.

Kadın Çantalarında Yaz Renkleri Nasıl Kombin Yapılır?

Kadınların çantaları için yapılmak istenen kombin seçenekleri, takılacak olan çantanın modeli ve rengi de dikkate alınarak kararlaştırılmalıdır.

Öncelikle sarı ve tonlarında yaz çantası varsa beyaz rengin baskın olduğu, mürdüm renkli çantayla açık yeşil içeren, kırmızı çantayla siyah parçalar olan kombin yapılmalıdır.

Ayrıca göze hitap eden diğer renklerin de yaz çantalarıyla kullanılması aykırı ve modaya uygun olabilir. Çanta modellerinin de yaz kombin içerikleriyle uyduğuna, model ile kıyafet türlerinin alakasız olmadığına emin olunmalıdır.

Kadın Çantalarında Yaz Renkleri Tercih Edilirken Dikkat Edilecekler

Kadın Çantalarında Yaz Renkleri Tercih Edilirken Dikkat Edilecekler

Yaz renklerine odaklanma yapıldığı için çanta modeli ihmal edilmemelidir.

Çünkü kadınların; çalışmakta oldukları iş alanlarının nasıl yerler olduğu, gündelik hayatlarında ve sosyal hayatlarında ne tür kombin yaptıkları ve çantalarına koymaları gereken nesne miktarları, yaz çantası seçimi aşamasında önemlidir.

Genelde klasik olan insanların belirtilen renklerde olan, köşeli ve orta boyutlarda çanta almaları gerekir. Spor olanların büyük ve yumuşak kumaşlı yaz çantası alması önerilirken; çok eşya taşıyan, sosyal hayatı yoğun olan insanlarınsa hem büyük hem de renk bakımından düz bir yaz rengi içeren çanta seçmeleri önerilecektir.

Kadın Çantalarında Yaz Renkleri Tercihini Kimler Yapmalı?

Kadınların çantaları için yaz ile kış çantası ayrımı yaparak kullanmaları uzun vadede daha sağlıklı olacaktır. Çünkü bir çantanın hem yaz aylarına hem de diğer mevsim aylarına hitap etmesi imkansız olurken kullanılması halinde; sıkılmalar, çantanın yıpranması, isteyerek o çantayı kullanmamak ve buna benzer olumsuz sonuçlar yaşanabilecektir.

Ancak yaz için özel olan ve o mevsime dair enerjiler taşıyan renklerde çantalar olduğu zaman; yeni bir eşya alma enerjisinin her yaz yeniden yaşandığı, çantadan ve modelinden sıkılmadan kullanıldığı ve moda standartlarına uyulduğu fark edilebilir. Böylelikle de hem çantalardan sıkılabilen hem de sürekli çanta kullanmak zorunda kalarak enerji tazeleme gereği duyan her insanın yaz renklerine uygun bir çanta edinmeleri gerekecektir.

Kadın Çantalarında Yaz Renkleriyle İlgili Bilmek Gerekenler

Yaz renkleri, yazın sıcaklık yayan ve enerji düzeyini artıran enerjisine göre uyum almış ana ile ara tonların bütününe denir. Yani insanların yaygın şekilde yaz için ortak enerjiler aldığı renkler benzer olsa da bazı insanlar bu renklerden aynı enerjilere ulaşamaz.

Özellikle sütlü tonlarda kahverengi ile kırmızı renkleri, çantalarda yaz dönemlerinde kullanılırsa kimi kadınlar için iç bunaltıcı bir sorun olacaktır.

Çünkü bu kadınların yaz aylarından ve bu iki renkten alacak oldukları enerji dalgaları aynı değildir. Doğal olarak yaz renklerinin de kadın çantalarında kullanılması önerilen renk tonlarının da bireysel zevk ve yaza yüklenen anlama orantılı olarak kararlaştırılması şarttır.

Böylece kadın için yalnızca bir yaz çantası olmayan hem de rengiyle yazı daha çok yaşatan çanta alınmış olunacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu