Seyahat & Tatil

Kol Çantası Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Kol Çantası Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Kadınlar için hem ihtiyaç hem de aksesuar olarak kullanılan çantaların önemi değişkenlik gösterse de her kadın için özel olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Kadınlar yeterli çantaları olduklarını bildiklerinde bile yeni bir çanta alma fikrine hayır diyemezler. Ayakkabı ve çanta konusunda tutkulu olmalarından dolayı gerekli olan veya ihtiyaç fazlası denebilecek birçok parçayı almaya çaba gösterdikleri durumlarla sık sık karşılaşılır.

Kol çantası günlük veya gece kullanımlarda en önemli tamamlayıcı olduğundan en çok satın alınan parçalar arasında bulunur. Kol çantası seçimi nasıl olmalıdır? Sorusuna cevap almak için yapılması gereken nelerin önemli olduğundan başlamaktır. Önemli kriterleri bilmek ve buna göre kol çantası seçmek gereksiz yere çantalar satın almanın da önüne geçecektir.

Çantanın Boyutuna Karar Vermek

Kol çantası almadan önce çantanın nasıl bir boyutta olması gerektiğine karar vermek en önemli detaylar arasında bulunur. Her kadın için beğendiği veya kullanmaktan keyif aldığı çanta boyutu olmasına karşılık yine de en iyisi olan, ideal boyutlar da bulunur. Bazen sadece görüntüsü beğenildiği için aslında kullanışlı olmayacak ve dolabınızda gereksiz yer kaplayacak bir kol çantası alabilirsiniz. Bu kol çantanızın yanlış seçildiğini anlatan en net durumdur. Çanta alacağınızda nerede kullanacağınızı veya büyük bir çanta olması gerekip gerekmediğini sorgulamak en doğrusu olacaktır. Sadece günlük birkaç malzeme koymak için minimal tarz çantaları seçmek gerekir.

Çantanın Sahip Olduğu Bölümlerin Önemi

Çantanın nasıl bir büyüklüğe sahip olduğu ile doğru orantılı olarak çantanın ne kadar bölüme sahip olduğuna da bakmak gerekir. Kol çantanızı fonksiyonel şekilde kullanmak istediğinizde farklı bölmelerin olması düzenli ve kolay kullanım için daha önemli bir hal alır. Bunun için çantanızın içinde birkaç farklı bölüm olduğundan emin olmalısınız. Telefonunuzla makyaj malzemelerinizi aynı yerde taşımak büyük rahatsızlık ve konfor sorunu anlamına geleceğinden oldukça önemlidir.

Kol çantası seçimi

Çantanın Kumaşına Göre Seçim

Kol çantalarınızın seçiminde boyutu, bölmeleri kadar atlanmaması gereken bir başka konu da nasıl bir kumaştan yapıldığı konusudur.

Bunun için kol çantanızın seçiminde kumaşla alakalı bazı konulara dikkat edilmelidir:

  • Çantanızda çok malzeme taşımanız halinde dayanıklı olmalıdır,
  • Kumaşın terletmeyen ve rahatsızlık vermeyen bir kumaştan seçilmesi gerekebilir,
  • Kışın veya yazın kullanmayı planladığınız çantaların kumaşı farklı olmalıdır,
  • Güzel bir dokuya sahip olup olmadığına bakılmalıdır.

Çantaların doğru kumaştan yapılmaması dıştan görsellik sağlamasından dolayı çoğu zaman fark edilmezken aslında son derece önemlidir. Sürekli terleten bir kumaştan kol çantası almak bir süre sonra kullanılması zor bir tercih olduğunu anlamanıza neden olur.

Çanta Seçiminde Renk Durumu

Çanta seçerken renk konusu kadınlar açısından her zaman ön planda gelir. Ekonomik tercihlerde bulunmanın giderek daha önemli hale geldiği dönemlerde her zaman kullanım şansı tanıyan kült renklerden yana tercihte bulunmak en ideal olan olacaktır. Çünkü siyah renk bir kol çantasının kullanım alanı ile turuncunun kullanımı aynı olmayacaktır. Kombinleme ve kullanımla alakalı rahatlık sağlayan, çok yönlü tamamlanabilen renkleri seçmek daha ekonomik olacaktır. Ama özel bir gün veya kıyafet için tercih yapmak istediğinizde farklı renkler kullanmak mümkündür. Buna bağlı olarak renk seçiminde bulunmak doğru kol çantası seçmek için gereklidir.

Çanta Seçiminde Fiyat Etkisi

Kalite, tasarım veya markaya bağlı olarak birbirinden farlı fiyat aralıklarında çanta bulmak söz konusu olacaktır. Çantanızın ne kadar pahalı olduğundan ziyade ne oranda işinize yaradığı fikrine odaklanmak daha doğru olacaktır.

Özel kol çantaları kullanmayı seven ve bazı markalardan başka çanta kullanamayanlar için durum bu şekilde olmasa da sadece ihtiyaçlarını karşılamak için kol çantası almak isteyen birisi için maliyet önemlidir. Kalitesine ve ihtiyaçlarınızı karşılama durumunuza göre vereceğiniz rakamı aşağı yukarı tahmin etmek zor olmayacaktır.

Çantaların Tasarımı ve Tercih Edilmeleri

Kol çantası seçerken nasıl bir tasarıma sahip olduğuna dikkat etmek de gerekir. Çantanın açma kapama yerinin nerde olduğuna, sağlam olup olmadığına bakmak önemlidir. Bunun yanında çantanın kapama kısmında mıknatıslı bir yapı olması da fayda sağlayacaktır. Çünkü bu şekilde açık kalma ihtimali olmayacağından rahatlıkla kullanım sağlar. Fermuarlı tasarımlar için de aynısı geçerlidir. Tasarı şıklık yanında güvenlik de sağlamalıdır. Özel ve kullanışlı çantalar almak her kadın için önemli bir etmendir.

Vücudunuza Göre Kol Çantası

Son zamanlarda ortaya atılan bir etmen de kol çantası seçimlerinde vücudunuzu baz almaktır. Vücut ölçülerinize göre çanta seçimi yapılması da doğru çantayı bulmak açısından atlanmaması gereken bir detaydır. Kısa boylu ve fazla kilolu birinin oldukça büyük bir çanta seçmesi gerçekten kullanması gerekse bile yanlış algılanmasına neden olur. Bu vücut tipindeki kişilerin daha küçük ve kullanışlı modeller seçmesi yerinde bir karar olacaktır. Uzun boylu ve zayıf olanların da mümkün olduğunca optimal seçimler yapmasında fayda vardır.

Çantanın Modaya Uygunluğu

Her sene farklı marka ve tasarımların piyasada dolaşmaya başladığı düşünüldüğünde doğru kol çantası seçiminde modanın da önemli olduğunu göz ardı etmek yanlış olacaktır. Bundan dolayı sene bazında çanta satın almadan önce ihtiyaçlarınız kadar moda olan çanta trendlerinin de neler olduğuna bakmak doğru bir yaklaşım olacaktır. Bu sayede birkaç sene etkisi sürecek bir çanta tercih etmiş olmanın yanında trend bir kol çantası sahibi olmak da mümkün hale gelir.

Çantanın Rahatlığı ve Kişisel Beğenisi

Olmazsa olmaz kurallar olmasına karşılık kişisel olarak belirlenen zevklerin olduğu da kesindir. Her ikisi arasında uyum yakalamak daha doğru bir tercih olmasına katkıda bulunacağından önemlidir. Bahsedilen etmenlere uygun olması kadar kişisel olarak beğenilmesi de kol çantası seçiminde belirleyicidir.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu