Alışveriş & Moda

Omuz Askılı Erkek Çanta Modelleri

Çanta uzun yıllardır erkekler tarafından da kullanılmaktadır. Kadınlar için bazen ihtiyaç bazen ise bir aksesuar olan çantalar erkekler tarafından tamamen ihtiyaca yönelik olarak kullanılmaktadır. Telefonu, cüzdanı, bilgisayarı veya yanında taşıması gereken her şeyi bir çantada taşıyabilir. Omuz askılı erkek çantalar bunun için biçilmiş kaftandır.

Sabah evden çıkıp akşam eve dönen ve uzun saatler boyunca çalışan herkes için çanta oldukça pratik bir eşya taşıma aracıdır.

Son zamanlarda erkek çantalarında da büyük bir değişim olmuştur. Erkek çantaları da farklı şekiller almış ve kalitesi artmıştır. Sadece kadın çantası üreten firmalar bile erkek çantaları üretmeye başlamıştır. Erkekler tarafından farklı modellerde çantalar farklı amaçlar için kullanılmaktadır.

Bu çantalarda erkekler tarafından aranılan ortak özellik ise omuz askısıdır. Omuz askısı bir erkeğin çantayı taşıması için büyük kolaylık sağlar. Ayrıca omuz askısı olan çanta kullanımı da rahattır. Taşıyan kişiyi yormaz.

Evrak Çantası

Erkekler farklı amaçlarla çanta kullanırlar. Bunların en başında evrak çantası yer alır. Bir ofiste çalışan veya yönetici olan her erkeğin evrak çantası bulunur. Evrak çantası içine konulan dosyaları bozmadan taşımaya yardımcı olan bir çantadır. Evrak çantaları zaman zaman ağır olabilir ve elde taşımak zor olabilir. Evrak çantalarında kullanım kolaylığı sağlayan başlıca model omuz askısı olan modeldir. Her erkek evrak çantası seçiminde omuz askısı olup olmadığına dikkat eder.

Bilgisayar Çantası

Bilgisayar çantaları da evrak çantaları gibi erkekler tarafından sıklıkla tercih edilen modellerdir. Bilgisayarını yanında taşımak zorunda olanlar mutlaka bilgisayar çantası edinir. Hem bilgisayar hem de evrak veya başka amaçlar için kullanılan bu çantalar ağır olabilirler. Elde taşıması zor olacağından en kullanışlı modeli omuz askılı bir bilgisayar çantasıdır. Omuz askısı taşıma kolaylığı sağlar. Özellikle bu tip çantaları alırken omuz askısının omuzu yormayacak şekilde destekli olmasına dikkat edilmelidir. Ağırlığı fazla olan çantalarda omuz askısının ince olması yorucu olabilmektedir.

Spor Çantası

Birçok erkek spor yapmayı sever ve spor salonuna gider. Çalışan erkekler spora iş çıkışı giderler ve spor ekipmanlarını sabahtan yanlarına alıp çıkarlar. Bu ekipmanları taşımak için bir spor çantasına ihtiyaçları vardır. Spor çantalarının içine birçok malzeme girdiğinden dolayı ağır olabilir. Taşıması kolay ve geniş bir çanta olması gerekir. Spor çantalarının büyük bir çoğunluğu omuz askılıdır. Omuz askılı olması çantayı hem kolay taşıma sağlar hem de çantaya spor bir hava verir. Bu tip çantalar elde taşınırsa bir seyahat çantası havası yaratabilirler.

Spor Çantası

Seyahat Çantası

Erkeklerin seyahat esnasında fazla eşyaları olmaz. Yanlarına az eşya aldıklarından dolayı elde taşınan bir seyahat çantasını tercih edebilirler. Bu tip çantalar uçak içine de alındıklarından oldukça pratik çantalardır. Erkeklerin kullandığı bu tip seyahat çantaları da omuz askılı çantalardandır.

Hemen hemen her seyahat çantasının omuz askısı bulunmaktadır. Omuz askısı çantaya şık bir hava verirken taşıma kolaylığı da sağlar. Birçok marka omzu askılı seyahat çantası üretmektedir. Bazı lüks markaların yumuşak deriden omuz askılı seyahat çantaları bulunmaktadır ve bir erkeğin omzunda da oldukça şık durmaktadır.

Postacı Model Çanta

Postacı model çantalar genç yaşlı birçok erkek tarafından tercih edilen bir modeldir. Postacı çantası denilen omuz askılı çanta modelidir. Omuz askısından dolayı çapraz ya da düz olarak kullanılabilir. Bu tip çantalar omuz askısından dolayı elde taşımaya müsait değildir.

Küçük Boy Günlük Kullanılan Çantalar

Omuz askılı bir diğer çanta modeli de yine postacı çantası modeli olan küçük boy çantalardır. Bu çantalar günlük kullanım için olup oldukça küçüktür. Telefon, cüzdan ve küçük bir tablet koyulacak boyuttadır. Ceplerinde eşya taşımak istemeyen erkeklerin her gün her yerde kullanabildikleri bir modeldir. Küçük olmalarından dolayı içine fazla eşya koyulamaz ve ağırlık yapmaz.

Çapraz Omuz Askılı Erkek Çantalar

Erkeler için tasarlanan omuz askılı çantalar içinde kullanımı en kolay ve rahat olan bir modeldir.

  • Tek omuza çapraz olarak takılır.
  • Askı boyu diğer omuz askılı çantalardan kısa olduğundan hem sırta hem de öne takılabilir.
  • Askısının kısa olması kullanım kolaylığı sağlamaktadır.

Bu model bir çantayı bayanlarda sıklıkla tercih etmektedir.

Erkek Okul Çantaları

Liseli genç erkekler okul çantası olarak sırt çantasından ziyade omuz askılı modelleri tercih etmektedir. Okul kitaplarının koyulması ile birlikte ağırlaşan çantanın taşıması zor olacağından bu model bir çanta alırken omuz askısının destekli olmasına dikkat edilmesinde fayda vardır. omuz askısı destekli olan bu tip modeller omzu daha az yorar ve taşıma kolaylığı sağlar.

Okul Çantası

Deri Omuz Askılı Çantalar

Deri omuz askılı çantalar erkeklerin kullandığı çantalar içinde en şık olan modeldir. Akademisyenler ve yazarlar tarafından sıklıkla tercih edilen bir modeldir. Bir evrak çantası boyutunda olan omuz askılı deri çantalar her türlü amaç için kullanılır. Yanında her daim kitap taşıyan entelektüel erkeğin simgesi niteliğindedir.

Tekstilden Üretilmiş Omuz Askılı Erkek Çantalar

Bu tip omuz askılı çantalar çok fonksiyonlu olarak kullanılmaktadır. Gerek çalışan kesim gerek öğrenci kesimi kullanabilir. Tekstilden üretildikleri için farklı renklerde ve farklı logolarda olabilirler. Her türlü amaca hizmet edebilirler. Omuz askıları uzun ya da kısa olabilir. Özellikle genç erkeklerin tercihleri arasında yer almaktadır.

Outdoor Omuz Askılı Erkek Çantalar

Şehir hayatında bile outdoor malzemelerden vazgeçmem diyenlerin kullandıkları çanta modelleridir. Birçok modelinde omzu askısı bulunmaktadır. Outdoor markaları tarafından üretilen bu çantalar oldukça şık durmaktadır. Spor giyimi seven erkekler sıklıkla bu çantaları tercih ederler. Outdoor kumaş yapısından dolayı su geçirmezler ve yağmurlu havalar için ideal bir modeldir. Farklı renklerde bulunabilirler.

Daha fazla içerik için: https://blog.ccscanta.com/

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu