Gezi RehberiSeyahat & Tatil

Seyahat Çantasında Olması Gerekenler

Seyahat planlarınıza başlarken yanınızda götüreceğiniz eşyalarınızı listelemeniz sizlere kolaylık sağlayacak. Kıyafetleriniz, seyahat planınıza uygun aksesuar ve eşyalarınızı almanız daha sonra sorun yaşamanızın önüne geçecektir. Seyahat çantanızı hazırlarken öncelikle rotanızın neresi olduğunu belirlemeniz iyi bir başlangıç yapmanızı sağlar. Kış ya da yaz tatili için gereken eşyalar farklı olacağı için seyahat çantanızı da ona uygun seçmelisiniz. Daha taşınabilir portatif çantalarda yer alan bölmeler ile tüm eşyalarınızı tek seferde alabilirsiniz. Peki, seyahat çantasında olması gerekenler nelerdir?

Seyahat Çantasında Neler Olmalıdır?

Seyahat çantalarında her zaman olması gereken ürünler vardır. Gittiğiniz yerde konaklayacağınız yerde sizlere sunulan hizmetleri göz önüne alsanız da bazı eşyalarınız sadece size özeldir. Seyahat ederken gideceğiniz alanda gece eğlenme durumuna ya da yapılacak aktivitelere uygun da eşya almanız gerekebilir. Seyahatinizi otelde, pansiyonda, kamp yaparak gerçekleştirmeniz mümkündür. Bu nedenle gideceğiniz yerde hangi eşyaya ihtiyacınız olacağı az çok belli olacaktır.

Seyahat çantasında;

  • Kişisel eşyalar
  • Kişisel bakım ürünleri
  • Aktivitelerinize uygun kıyafetler
  • Aksesuar
  • Çok amaçlı kullanım eşyaları
  • Evcil hayvanınız için kişisel eşyalar
  • Çocuğunuz için eşyalar

Seyahat çantanızı hazırlarken her ürünün ve eşyanın minimal olmasına özen gösterin. Bu şekilde eşyalarınızı seyahat çantanıza kolaylıkla sığdırabilirsiniz. İç bölmelerine elektronik eşyalarınızı koyarken eşyalarınızdan bağımsız olmasına özen gösterin. Çanta modelleri arasında suya dayanıklı çantaları tercih ederek içerisinde bulunan eşyalarınızı koruma altına alabilirsiniz.

Seyahat Çantasında Olması Gerekenler

Seyahat Çantasına Konulacak Kişisel Eşyalar Hangileridir?

Seyahat çantanıza yerleştireceğiniz kişisel eşyalarınız arasında özellikle tarak önemli bir detaydır. Elektronik eşyalarınız arasında ise laptop, tablet ya da telefonunuzun yanı sıra aksesuarları da yer almalıdır. Seyahatin olmazsa olmazı anılarınızı görüntüleyeceğiniz bir kameranın bulunması işinize çok yarayacaktır.

Seyahat Çantasına Konulacak Kişisel Bakım Ürünleri

Seyahat ettiğiniz noktada konaklayacağınız yerin otel olması bazı kişisel bakım ürünlerinin bulunmasını ifade edebilir. Buna rağmen cilt bakım ürünleriniz, saç bakım ürünleriniz ve deniz kremleriniz çantanızda bulunması gerekenler arasındadır. Kış tatilinde kayak yapmak ya da denizde güneşlenmek isterseniz ortak olarak koruyucu güneş kremi almanız önemli olacaktır.

Seyahat Çantanızda Aktivitelerinize Uygun Kıyafetler Nelerdir?

Tüm yıl boyunca tatil yapmak için plan yaptınız ve beklediğiniz seyahat artık gerçekleşiyor. O halde seyahat çantanızı en yeni kıyafetlerinizde doldurma zamanınız geldi. Özellikle gereksiz kıyafetler nedeniyle fazla yük yapmanın sizleri yormaktan başka bir işe yaramayacağını bilmelisiniz.

Genellikle seyahat sırasında da gittiğiniz bölgeden birçok kıyafet beğenebilir daha fazla yük ile dönmek zorunda kalabilirsiniz. Seyahat çantanıza kıyafet eklerken öncelikle yaz ya da kış seyahat planınızı oluşturmalısınız. Kış seyahatinizde daha kalın kıyafet ve aksesuarlar nedeniyle yükünüz ağırlaşabilir.

Yazın gerçekleştireceğiniz seyahat planınız için daha hafif ve ince kıyafetler işinizi kolaylaştırır. Seyahat çantanızın içerisinde bulunan kıyafetlerinizde deniz, havuz, gece, günlük kıyafetleri belirleyerek daha sıklıkla kullanacağınız bir şort üzerine birkaç bluz ile seyahat çantanızı düzenleyebilirsiniz.

Seyahat Çantasına Konulacak Aksesuarlar

Aksesuarların önemi tatile giderken de hissedilir. Tüm kıyafetlerinize özel aksesuarlarınız arasında; takı, gözlük, kemer, şapka, çanta ve ayakkabı gibi bazı aksesuarlar yer alır. Seyahatinizde birçok kıyafeti tamamlar ve tatiliniz süresince ihtiyacınız olan her şeyi yanınızda taşımış olursunuz. Gözlük gibi kırılması muhtemel aksesuarlarınızı özel kabında seyahat çantanıza yerleştirmeniz zarara uğramamanızı sağlar.

Seyahat Çantasına Konulacak Çok Amaçlı Kullanım Eşyaları

Bazı eşyalar kurtarıcı niteliktedir. Bu nedenle seyahatin bazen uzun yollarda geçmesi bazı eşyaları bulundurmanızı gerektirebilir. Özellikle uzun yollarda arada konaklamak adına çadır, uyku tulumu, dikiş seti, mini ütü ya da kahve makinesi gibi önemli bazı eşyalar seyahatinizi araçla yapmanız halinde işinize yarayacaktır.

Evcil Hayvanınız İçin Kişisel Eşyalar

Evcil hayvanlarınızın da ailenizin üyesi olması seyahat planınıza dâhil olmalarını gerektirir. Seyahat planınızda özellikle evcil hayvanınıza ait mama, su kabı, tasması, yatağı ya da maması gibi eşyalarını alabileceğiniz seyahat çantasını ayrı olarak hazırlamalısınız.

Çocuğunuz İçin Seyahat Çantası

Seyahate çıkmak en çok çocukları mutlu eder. Kendilerine ait eşyalarını hazırlarken ilk deneyimlerini yaşayacakları seyahatte, kendilerine uygun bir çanta almaları çok hoşlarına gidecektir. Seyahat çantasının çocuklar için daha küçük üretilmesi eşyalarının rahatlıkla sığmasını ve taşınabilir olmasını sağlıyor.

Seyahat Çantasında Olması Gerekenler

Seyahat Çanta Çeşitleri Nelerdir?

Seyahatinizde içerisine koyacağınız eşyaların yoğunluğuna göre özel üretilmiş çantalardan yararlanmanız gerekir. Valiz ce seyahat çantası seçerken her büyüklükte tercih yapabilirsiniz. Elektronik eşyalarınız için özel laptop çantalarından yararlanabilirsiniz. Özel bölmeleri, dayanıklı yapısı ve her iklim koşulunda eşyalarınızı koruma özelliği ile çanta çeşitleri alternatif sunuyor.

Seyahat çanta çeşitleri;

  • Valiz Seti
  • Kabin Boy Valiz
  • Orta Boy Valiz
  • Büyük Boy Valiz
  • Hostes & Pilot Valiz
  • Çocuk Valizi
  • Seyahat Çantası
  • Abs Valiz
  • Kumaş Valiz

Valiz setleri ile ailenizle rahatlıkla seyahat edebilirsiniz. Büyük, orta boy ve küçük boy olarak hazırlanan seyahat çantaları ile kendinize uygun eşyaları yanınızda götürebileceksiniz. Seyahat çantanızı almadan önce tatilinizi kaç gün için planladığınızı yani süresini belirleyin.

Uzun süreli tatillerde daha fazla eşyaya ihtiyaç duyabilirsiniz. Uygun çantalar ile yanınıza aldığınız eşyalarınız sayesinde gittiğiniz yerde gereksiz masraf yapmayabilirsiniz. Bunun yanı sıra alışveriş planları yapıyorsanız daha az eşyanın sığacağı seyahat çanta modellerini değerlendirebilirsiniz.

Seyahat Çantası Neden Dayanıklı Olmalıdır?

Seyahat çantasının dayanıklı olması sizler için önemlidir. İklim koşullarında kar, yağmur ya da güneşin bulunduğu alanlara gidebilirsiniz. Eşyalarınızın zarar görmemesi adına dayanıklılık bir seyahat çantasında olması gereken özellikler arasındadır. Valizlerin plastik ya da kumaş olması mümkün. Seçim yaparken tatil yapacağınız yerin iklim koşullarını hesaba katmalısınız. Aynı zamanda seyahatinizi uçak ile yapmanız halinde bagaj sırasında eşyaları koruyan sert yüzeyli valizleri tercih edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu