Seyahat & Tatil

Uçak Yolculuğu İçin Bavul Hazırlama Rehberi

Uçakla yolculuk yapacak olan insanlar, uçak yolculuğu için bavul hazırlama rehberi ile yolculuklarını daha kolay bir hale getirebilirler. Bavul hazırlama esnasında dikkat etmeniz gerekenleri iyi bilirseniz, bu hususta hiçbir problem yaşamazsınız. Uçakla yolculuk yaparken yanınıza belli miktarda eşya almak zorunda kalırsınız. Eğer gerekli şartları taşımazsanız, bavulunuz uçağa alınmaz. 

Böyle bir çaresizlik yaşamak istemiyorsanız, bavul hazırlama konusunda verilen tüm önerileri dikkate almanız gerekiyor. Uçağa binmeden evvel kontrolden geçmeniz şarttır. Bu kontrol esnasında bavulunuzu açmak zorunda kalabilirsiniz. Bu da tıka basa doldurulan eşyaların o kargaşada bavula sığmamasına neden olabilir. Uçağa yetişmek için bavulunuzu doğru şekilde hazırlamanız gerekir. Böylece telaşa kapılmadan eşyalarınızı kontrolden geçirebilirsiniz.

Bavula Konulması Yasak Olan Eşyaları Öğrenin

uçak yolculuğu

Uçak yolculuğu için bavul hazırlarken ilk yapmanız gereken şey, bavula koymamanız gereken eşyaların neler olduklarını öğrenmektir. Eğer yasak olan ürünleri bavulunuza koyarsanız, kontrol esnasında sorun yaşarsınız. Bundan dolayı bagaj türlerine uygun şekilde hazırlık yapmanız gerekir. Eşyalarınız için en doğru valizi seçmelisiniz. 

Ürünlerinize uygun boyutta bir bavul almalısınız. Çok fazla eşyanız yok ise orta boy valiz yeterlidir. Bavula konulması yasak olan eşyalar, bazı havayolu şirketlerine göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle bilet aldığınız şirketin özel kurallarına göz atmanız gerekebilir. Ancak genel olarak bakıldığı zaman kesici, delici aletlerin taşınması kesinlikle yasaktır.

Bagaj Ağırlığını Göz Önünde Bulundurun

Uçak yolculuğu için bavul hazırlama yapacağınız zaman bagaj ağırlığını göz önünde bulundurmanız gerekir. Hemen hemen her havayolu şirketi kabin bagajı için belli bir sınır belirlemiştir. Genellikle 8-10 kilogramın üzerinde olan bavullar, bu seviyeye getirilmeden uçağa alınmazlar. 

Bundan dolayı bavulunuza koyduğunuz eşyaların ağırlığına dikkat etmelisiniz. Kabin bagajında ne tür ürünlere yer verildiğini bilmeniz, bavula koyacağınız eşyaların cinsini belirler. Mevcut ağırlık oranını aşmamak için yanınıza gereksiz şeyleri almayın. Hatta bavul hazırlama aşamasına geçmeden önce eşyalarınızı önem sırasına göre seçmeniz daha doğru olur.

Sıvı Limitlerini Aşmayın

Uçak yolcukları için bavul hazırlama yaparken sıvı ürünlere de dikkat etmeniz gerekiyor. Burada sıvı ürünlerin kasıt, vücut kremi ve parfüm gibi ürünlerdir. Bu eşyaların 100 miligram üzerinde olmamaları gerekir. Ancak bazen bu miligramın üzerinde bir sıvı taşımak zorunda kalabilirsiniz. Böyle bir durumda ürünü, ağzını kilitleyebileceğiniz özel poşetlere koymanız gerekir. 100 miligramı aşan ürünler, güvenlik tarafından alıkonulur. Bunu yaşamamak için sıvı limitlerini göz ardı etmemeniz gerekmektedir. Limiti aşan sıvıları belirtilen şekilde poşete koyup bagaja vermelisiniz.

Bavulunuza Seyahat Amacınıza Uygun Eşyaları Koyun

Seyahatinizin amacı, bavulunuza ne tür eşyaları koyacağınızı belirler. Bundan dolayı seyahat amacınızı iyi belirlemeniz gerekir. Bu amacı belirlemeniz, yanınıza gereksiz eşyaları almamanızı sağlar. Aynı zamanda uçtuğunuz havayolunu da tanımanız gerekir. Bavul konusunda size ne tür avantajlar sunulduğunu iyi bilmeniz, hangi eşyaları yanınıza alabileceğiniz konusunda size yol gösterecektir.

Bavulunuzu Son Anda Hazırlamayın

 

Bavulunuzu Son Anda Hazırlamayın
Bavulunuzu Son Anda Hazırlamayın

Bu tarz hazırlıkları kesinlikle son ana bırakmayın. Uçuş gününüzden birkaç gün evvel bavul hazırlama işinizi yerine getirmelisiniz. Erken hazırlık yaparsanız, bavulunuzu daha düzenli bir şekilde yerleştirme şansınız olacaktır. Böylece eşyalarınız daha düzenli durur. Bu düzen sayesinde bavulunuzu kontrolden geçirirken kesinlikle zorlanmazsınız.

Uçak Yolculuğu İçin Yasak Olan Eşyalar

Uçak yolculuğu için bavula koymamanız gereken yasak eşyalar şunlardır:

  • Boya
  • Çakmak gazı
  • Tiner
  • Yanıcı maddeler
  • Kibrit
  • Kolayca tutuşan madde
  • Yanıcı katılar
  • Oksitleyici maddeler
  • Bulaşıcı maddeler
  • Zehirli maddeler

Bu tarz ürünleri, kesinlikle valizinize koymayın.

Uçak Yolculuğu İçin Bavul Düzeni Nasıl Olmalı?

Uçak yolculuğu için bavul düzeninizin nasıl olması gerektiğini iyi bilmelisiniz. İşe öncelikle elbiselerinizden başlamalısınız. Elbiselerinizin katlama düzenine dikkat etmeniz gerekir. Yanlış katlama, fazla alan harcanmasına neden olabilir. 

Bundan dolayı kıyafetlerinizi rulo yapın. Daha sonra ayakkabılarınızı yerleştirerek devam edin. Kalın ve ağır olan eşyalarınızı ise en alta koyun. Eğer tekerlekli bir bavulunuz var ise ağır olan eşyalarınızı tekerlek kısmına yakın bir şekilde yerleştirmelisiniz. Bavulunuzun üst taraflarına ise sık kullandığınız ürünleri yerleştirmelisiniz. Böylece sürekli valizinizi dağıtmak zorunda kalmazsınız.

Uçak Yolculuğu İçin Hangi Boy Bavul Alınmalı?

Seyahat için tercih edilen bavulun boyutu çok önemlidir. Normal şartlarda bavulunuzu istediğiniz boy alabilirsiniz. Eğer uçakla yolculuk yapacaksanız, bavul boyunuzun kriterlere uygun olması gerekiyor. Bu yüzden maksimum 20 x 35 x 55 cm ölçülerinde olan bavullardan almanız gerekiyor. Havayolu şirketleri, kabin boy valizlerin bu orana uygun olmalarını istemektedir.

Uçak Yolculuğu İçin Hangi Bavul Daha Kullanışlı?

Uçak Yolculuğu İçin Hangi Bavul Daha Kullanışlı?
Uçak Yolculuğu İçin Hangi Bavul Daha Kullanışlı?

Uçak yolculuğu yapmak istiyorsanız, bavulunuza dikkat etmeniz gerekiyor. Öncelikle kolay taşınabilir bir bavul tercih etmelisiniz. Bunun için tekerlekli modellere göz atabilirsiniz. Çünkü bu tarz bavullar size zahmetsiz bir yolculuk sağlar. 

Tekerleklerden dolayı bavulu rahat bir şekilde taşıyabilirsiniz. Bu da dilediğiniz gibi eşya yüklemesi yapabilmenize imkan tanır. Uçak yolculuklarında doğru bavulu bulmanız önemli bir detaydır. Bundan dolayı kendinize kaliteli, sağlam ve kullanışlı yeni bir bavul almanız daha doğrudur.

Uçak Yolculuğu İçin Bavul Hazırlarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Uçak yolculuğu için bavul hazırlarken dikkat etmeniz gerekenler şunlardır:

  • Bavulunuzun boyutuna dikkat edin.
  • Bavulun içerisine yasak olan ürünleri koymayın.
  • Bavulunuzun içerisine 100 miligramı aşan sıvı ürünleri koymayın.
  • Kullanışlı bir bavul tercih edin.
  • Hazırlığınızı sona bırakmayın.

Bu tür ayrıntıları bilmeniz, doğru bir hazırlık yapabilmeniz açısından önemlidir. Uçak yolculuğu, diğer vasıtalarla yapılan yolculuklara benzemez. Özellikle de bavul hususunda dikkatli olmalısınız. İhtiyacınız olmadığı sürece yanınıza fazla eşya almamalısınız. Bunun yanı sıra katlama tekniklerini iyi bilmeniz de gerekir. Çünkü doğru katlama, bavula çok fazla eşya sığdırılmasını sağlar.

Daha fazla içerik için: https://blog.ccscanta.com/

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu