Seyahat & Tatil

Tatil Valizinde Neler Olmalıdır?

Tatil Valizinde Neler Olmalıdır?

Tatil oldukça eğlenceli ve kısa süreli olmasına karşılık insanların stres atması konusunda başarılı sonuçlar sunan bir durumdur. Bunun için tatil zamanı netleştiğinde tatil valizi hazırlamak da aynı oranda mutlu edecektir. Uzun süreli ve istediğiniz zaman dönme imkanınız olan tatillere çıkmanız mümkün olduğu sürece en iyisi olmasına karşılık kısa süreli olanlar da fazlasıyla eğlencelidir.

Valiz hazırlarken atlanmaması ve tatil yerine gidildiğinde eksikliği yüzünden sıkıntı yaşanmaması en önemli faktör olmalıdır. Buna dikkat ederek gerekli olan eşyaları almanız, gereksiz malzemeleri yük etmemeniz en doğrusudur. Güncel, kullanışlı ve tatile gittiğiniz yerde gerçekten ihtiyaç duyacağınız malzemelerden oluşan bir valiz için ayrıntılı şekilde düşünülmelidir. Tatil valizinde neler olmalıdır? Sorusunun cevabı genel olarak tatile gideceğiniz yere ve kalacağınız süreye göre şekillenir.

Kıyafetlerinizi Almayı Unutmamak

Kalacağınız gün uzadıkça alacağınız kıyafetler de aynı oranda artar. Buna bağlı kalarak bir hesaplama yapmak ve fazla abartmadan ekstra durumlar için de alan ayırmak yeterlidir.

Valizinizde olması gereken kıyafetler:

  • Her gün kullanılacağından iç çamaşırı kalınacak gün sayısı kadar olmalıdır,
  • Rahat ve şık elbiseler alınmalıdır,
  • Gece yapılacak aktiviteler için gitmeyi düşünmeseniz bile kıyafet götürülmesi önerilir,
  • Etek, şort ve basic tişörtler kullanılacağından mutlaka 3 veya 4 tane alınmalıdır,
  • Bayan olanlar için kıyafetleri tamamlayacak spor, sandalet ve topuklu ayakkabı bulundurulmalıdır,
  • Günlük giyilecek ayakkabılar da valizde bulundurulmalıdır.

Bunların atlanmadan valize koyulması tatiliniz için yeterli olan kıyafetlerin tamamının valizde var olduğu şeklinde anlaşılabilir.

Plajda Kullanılacak Malzemeleri Almak

Tatillerin vazgeçilmezi olan deniz ve plaj için gerekli olan malzemeleri almadan tatil valizi hazırlığını tamamladığını söylemek mümkün olmayacaktır. Plajda bol bol kullanılacak olan mayo ve bikiniler, güneş kremleri, plaj terlikleri, kaftan veya pareo, plajda kullanılacak havlular, çantalar, güneşi gözlüğü, şapka olmazsa olmazlar listenizde yer almalıdır. Plajda kullanımı önemli olan bu ihtiyaçların yanında ekstra olarak kullandığınız malzemeler varsa onları da ekleyebilirsiniz.

Kişisel Bakımınızla Alakalı Malzemeler

Tatile gitmeniz kişisel olarak bakımlarınızı ihmal edeceğiniz anlamına gelmemelidir. Aksine deniz, kum ve güneş üçlüsünün cildinize veya saçlarınıza zarar vermesini engellemek adına her zamankinden daha çok bakımlı olmakta fayda vardır. Bunlar arasında şampuan, saç kremleri, losyonlar, parfümler, tarak, toka, kullanılan düzenli ilaçlar, diş macunu ve fırçası, makyaj malzemeleri ve temizleyiciler, suya dayanıklı ürünler bulunur. Çantanızın ayrılmazları olan parçaların suya karşı dayanıklı ve güneş altında zarar vermeyecek ürünler olup olmadığını da kontrol etmek gerekir.

Tatil

Elektronik Cihazlar Olmadan Kapanmayan Valiz

Gittiğiniz yerde elektronik cihaz sıkıntısı çekmek tatilinizin istediğiniz kadar keyifli olmasını engelleyebilir. Bunun için mutlaka yanınızda olup olmadığına ve valizin kontrolüne önem verilmelidir. Şarj aletleriniz, yedek piller, saç kurutma makinesi, fotoğraf makinesi, powerbank, kulaklık valizde olması gereken elektronikler arasında ilk sıralarda yer alır. Özellikle kullandığınız farklı bir malzeme olması durumunda valizinize eklemelisiniz. Bu arada kaybolma veya herhangi bir olumsuzluk durumuna karşılık korumada olduğunuzdan emin olarak valizinize eklemelisiniz.

Olası İhtiyaçların Valize Eklenmesi

Bahsedilenlerin tamamını çantanıza ekledikten sonra almak istediğiniz farklı ihtiyaçlarınız olabilir. Bunlar arasında genel olarak kitaplar gelir. Okumaya zaman ayıramadığınız kitapları valizlerinize eklemenizde fayda vardır. Saçlarınızı açmak istiyorsanız saç açıcı da unutulmamalıdır. Denizde kullanılacak ekstra malzemeler de valize eklenebilir. Seyahat sırasında katılmayı planladığınız eğlenceler veya partiler olması durumunda seyahat ütüsü almayı da düşünebilirsiniz.

Tatil Valizinde Önemli Detaylar

Tatil valizinizi hazırlarken unutulmaması gereken detaylar tatilinizin daha eğlenceli ve oldukça keyifli olmasına neden olacaktır. Bunlardan bir tanesi uçak yolculukları yapacaklar için önemli olan detaylardan meydana gelir. Yolculuk sırasında ince ve sizi rahatsız etmeyecek kombinler kullanmaya gayret etmelisiniz. Bu sayede uzun yolculuk bile olsa rahatsızlık olmaz. Hava durumunu kontrol etmeden valiz hazırlamamanız da kıyafet seçiminde belirleyici rol oynar. Çünkü yaz aylarında ara sıra yağmur yağan bir yere tatile gitmeniz halinde yürüyüşleriniz için yağmurluk almanız gerekebilir.

Takıların Valizde Yer Alması

Tatile giderken valiz hazırlayanların yaptıkları en büyük hatalardan bir tanesi valize değerli takıları koymak veya yanına almaktır. Önerilen durum güvenlik ve gereksiz ağırlık nedeniyle sadece gerekli olanların alınmasıdır. Gerekli olan takıların ve mali olarak değeri çok yüksek olmayanların valize eklenmesidir. Aldığınız kıyafetlere uygun olanları almak ve kalanını gereksiz yük etmemek en iyi seçim olacağından bu yönde kararlar verilmelidir.

Valizinizle Alakalı Detayların Önemi

Valizlerin birçoğu birbirine benzeyen yapılarda olduklarından dolayı valizin tanınır olması adına hazırlık yaparken süs veya farklı bir tanıma aracı ekleyebilirsiniz. Valizinizin içi kadar dışıyla alakalı hazırlık yapmak da tatil hazırlığının bir parçasıdır. Böylece karışıklık olması gibi bir durum ortaya çıkmaz. Valizinizin tanınır olmasını sağlayacak süs eşyaları alabileceğiniz gibi kendiniz de basit birkaç uygulama ile kolaylıkla yapabilirsiniz. Valiz beklerken karışıklık olmayacağı gibi kısa süre içinde valizinizi alma ve tanıma şansınız da olur.

Valiz İçindeki Malzemeleri Korumak Adına

Yanınıza alacağınız malzemeleri valizinize yerleştirip valiz hazırlığı yaparken atlanmaması gereken bir konu da valizinize dökülme ihtimalleridir. Valizinizin zarar görme ve sıvılardan kaynaklı şekilde sorun çıkarması ihtimalini göz önüne alarak ağzı fermuarlı veya kitleme sistemine sahip olan bir şeyler kullanmaya çalışmak en doğrusu olacaktır.

Valiz hazırlarken bakım eşyalarınızı büyükçe bir koruyucu alanda, torbalarla taşıma fikri oldukça güvenlidir. Buna göre bir hazırlık yapmak ve aldığınız eşyaların kirlenmesini engellemek yanınızdadır. Atlanmaması gereken bir başka konu ise yolculuğunuz için müzik dinleme listesi oluşturmaktır. Bu sayede yolculuğunuz boyunca sıkılma durumunuz olmaz. Valizinizi doğru hazırlamak yolculuk ve tatil boyunca rahatlık sağlar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu