Seyahat & Tatil

Valiz Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Valiz Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Tatil veya iş amaçlı olmasının yanında farklı amaçlar için de tercih edilen valizler hazırlık süreçlerinin en önemli parçalarından bir tanesidir. Valiz seçerken hangi amaçla olursa olsun ihtiyaçlarınızı karşılayacak ve uzun süre kullanım şansı verecek bir model seçmek en doğru olandır. Valizlerinizi sık sık değiştirmek yerine bir kez değiştirmiş olmak maliyet ve konfor açısından da kullanıcıya kolaylık olarak geri dönecektir.

Valiz seçimi nasıl olmalıdır? sorusunun cevabı birbirinden farklı etmenler ışığında verilebilir. Çünkü seyahat etme sıklığınız, yanınıza eşya alma alışkanlığınız başta olmak üzere valizde beğenilerin ön planda olup olmayacağı bile farklı tercihlere neden olabilir. Bunun için valiz seçerken önceliklerinizi belirleyerek hareket etmek önerilir.

Hangi Boya İhtiyacınızın Olduğu

Valizinizin hangi boy olması gerektiğine karar vererek valiz seçme aşamasına gelebilirsiniz. 1-2 günlük kısa seyahatler gerçekleştiren birisi olmanız halinde gereksiz büyük valizler kullanmanız gerekmez. 3 günü geçecek seyahatler için ise orta boy adıyla anılan valizler daha çok işinize yarayacaktır. Aile şeklinde seyahate çıkacak olduğunuzda bu iki tercih de yeterli olmayacağından setlere odaklanmak önerilir. Bu sayede en uygun olan setlerden bir tanesini tercih ederek tekerlekli, kalabalık aile yapısına uyum sağlayan modellerden seçim yapmış olursunuz.

Makyaj Bavullarının İşlevliği

Seçeceğiniz valiz türü ne olursa olsun erkek veya kadın olması fark etmeksizin makyaj bavullarının işlevselliğini fark etmelisiniz. Makyaj bavulları genel anlamda aldığınız bavulların kulp kısmına takılan ve kolaylık sağlayan küçük valizlerdir. Kadınların takı veya makyaj malzemelerini ayrı bir şekilde koymasına olanak tanırken erkeklerin de traş malzemelerinin taşınmasında kolaylık sağlar. Bunun için gerekli olduğuna inanmanız halinde mutlaka makyaj bavulu alışverişi de yapmalısınız.

Valiz Kalitesinin Önemi

Boya karar verdikten sonraki aşama kaliteli bir ürün olup olmayacağıdır.

Valizinizin kaliteli olması:

  • Uzun zaman boyunca kullanım sağlayacaktır,
  • Yolculuklarınızda kırılma veya zarar görme durumu oluşturmaz,
  • Maliyet ve kullanım kolaylığını sağlar.

Bunların ışığında uzun zaman boyunca kullanacağınız bir valiz seçmek ucuz bir valiz tercih etmekten çok daha pratik olacaktır. Yolculuk sırasında sorun yaşama olasılığınız da düşmüş olur.

Valiz

Tasarım ve Taşıma Kolaylığı

Kaliteli tercihler yapan birisi olmanız durumunda önemli olan son teknoloji bir özelliğe de odaklanmalısınız. Valizinizin kalın veya tasarım özellikleri olması seyahatinizde işinize yaramayacağından kolay taşınmaya olanak tanıyan yönlere ağırlık vermelisiniz. Ağırlık açısından kolay taşıma durumu ön planda olurken tasarımı da taşımayı kolaylaştıracak şekilde olmalıdır. Bunun için valiz seçerken bunlara dikkat etmek gerekir. Uçakta kilo kısıtlaması olmasına neden olmayacağından geçiş ve kontrollerde de kolaylık sağlar.

Tekerlekli Modeller Olması

Valizlerinizin tekerlekli modellerden olması taşıma sırasında kolaylık olmasına katkı sağlar. Denge sorunu yaşamamak adına tekerleklerin iki yerine dört olarak seçilmesi daha yerinde bir durum olacaktır. Tekerleklerin tam tur yani 360 derece dönen bir yapıda olması yönlendirme açısından da mümkün olan kolaylığın elde edilmesine olanak tanır. Bunun için ittirme ve çekme özelliği olan çok yönlü bir tercih olması gerekir.

Valizin Kumaşı

Dış tasarım konusunda özelliklere odaklananların atlamaması gereken bir başka konu ise kumaşın nasıl olacağıdır. Kumaşın sert veya yumuşak olması kullanıcının tercihine bağlı olarak ortaya çıkar. Kumaş bavullar kalitesine göre daha kısa süre içinde yıpranırken temizlenmesi de zor olabiliyor. Bir yerlere takılması ve delinmesi de kolay olduğundan valizin kumaştan seçilmesi daha az tercih edilen bir durumdur. Bunun yerine kaliteli ve kabuk şeklinde tasarımı olan modeller kullanılmalıdır. Uzun süre keyifle kullanım alanı sağlayacağından sorunsuz kullanım hakkı tanır.

Çekçeklerin Sağlamlığı

Uzun seyahatiniz için tercih ettiğiniz ve oldukça fazla doldurduğunuz valizin çekçek kısımlarının sağlam ve sorunsuz olduğundan emin olmalısınız. Sorun çıkarması ağzına kadar dolu bir valizle yolculuğunuz boyunca çekçekleri kırılan veya yeteri kadar kullanım kolaylığı vermeyen bir şekilde seyahat etmeniz anlamına gelecektir. Bunun için çekçeklerin sağlam ve kullanışlı olduğundan emin olarak valiz tercihinde bulunmalısınız.

Fermuarlarla Genişleyen Valizler

Gizli fermuar kısımları sayesinde genişleyen valizler çoğu zaman alanın daha çok eşya alması konusunda kolaylık sağlar. Kullanıcıların valize ekleyecekleri küçük parçalar için bile genişleyen iç hacim sayesinde farklı bir valize ihtiyaç duyulmasını engeller. Bunun için valizlerde fermuarlı alanların olup olmadığına bakmak unutulmamalıdır. Aynı zamanda kilitleri olan bir valiz kullanmak da seyahatin daha güvenli olması demektir. Güvenli ve sorunsuz bir şekilde seyahat etmek için bu tarz valizleri kullanmalısınız.

Düzenli Valizlerin Seçimi

Bir başka özellik ise valizin iç kısmının düzenli olmasıdır. Valizin içinde düzenleyici olarak adlandırılan kısımların olması derli toplu ve aradığınız ürünü daha rahat bulabileceğiniz bir valizle seyahat etme imkanı verir. Düzenli valizler eşyaların dağılmasını ve kırılmasını da engelleyeceğinden dolayı valiz seçimlerinde düzenleyicisi olan modeller tercih edilmelidir. Valizin kendi yapısında olmaması halinde satın alarak eklemek de bir başka seçenek olacaktır.

Renk ve Tasarım Boyutu

Tasarım ve özellikleri kadar ne renkte olduğu konusu da valiz tercihlerinde ön planda olmalıdır. Valizin nasıl bir yapıda olduğu ve renginin kullanış yapısı ile uyumlu olması gerekir. İş seyahatlerinde genel olarak siyah veya lacivert kullanımına sık rastlanır. Bu renkler sıkça tercih edildiğinden ulaşımlar sırasında sorunların yaşanmasına neden olabileceğinden uzak durulmasında fayda vardır.

Renkli tercihler elde etmek istediğinizde karışmaması konusunda pratik bir çözüm olur. Koyu ve sık tercih edilen valizlerden kullanmak istediğinizde yapmanız gereken seyahat etiketleri veya ayrılmasına olanak tanıyacak bir işaret kullanmak olmalıdır. Bu sayede karışmayacağı gibi havalimanında ayrılırken de mümkün olduğunca göze hitap edeceğinden pratik bir seçim olacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu