Seyahat & Tatil

Yaz Aylarında Valiz Hazırlama Rehberi

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte tatil sezonu da kapılarını aralıyor. Tatil planları için zaman, yaz aylarını gösterdiğinde ise sıra valiz hazırlığına geliyor. Kimi zaman valiz hazırlamak son ana bırakılıp kolay bir işlem gibi görünse de planlı bir şekilde yapılmadığında çileye de dönüşebiliyor. Bu yazımızda yaz ayı valiz hazırlama rehberi ile tatil öncesi ihtiyacınız olan her şeyi yanınızda bulundurabileceğiniz bir valiz hazırlığına imza atacağız.

Doğru Boyutlarda Valiz Seçmek Önemli!

Yaz tatili için ayırdığınız süre, valizinizdeki eşyaların sayısında da doğru orantılı bir artışa sebep oluyor. Tatilinizin süresine göre bir valiz seçmek ise her zaman için ihtiyaçlara cevap verebilir bir nitelik kazanıyor. Tatil valizinin boyutuna karar verirken yanınıza alacağınız eşyaları önceden listelemek önem arz ediyor.

Bir haftalık sürecek tatiller için orta boy valiz kullanmak yeterli oluyor. Günübirlik seyahatlerde kabin boy valizler tercih edilirken, daha uzun sürecek tatillerde ise büyük boy valiz tercihi yapmak daha doğru oluyor.

Yaz Tatili İçin Bir Valizde Olmazsa Olmazlar Nelerdir?

Yaz ayları için hazırlanan valizlerde olmazsa olmaz pek çok eşya bulunabiliyor. Unutulduğu takdirde sonradan temin edilmesi uğraştırıcı olduğu için önceden listesini yapmakta fayda bulunuyor. Peki, nedir bu yaz tatili için bir valizde olmazsa olmazlar? Şu şekilde sıralayalım:

  • Tatil esnasındaki yapılacak faaliyetlere uygun kıyafetler
  • Kıyafet kombinlerine göre az yer kaplaması tahmin edilen ayakkabılar
  • Seyahat süresinde yeterli olacak miktarda şampuan, saç kremi, diş macunu
  • Kişisel bakım ürünleri
  • Yaz aylarının vazgeçilmezi güneş kremi ve güneş gözlüğü
  • Seyahat sürecinde işlerinizi halletmek için kullanacağınız kişisel laptop, şarj cihazları vs. elektronik aletler
  • Pasaport, kimlik, ehliyet belgesi ve vize belgeleri gibi yanınızda bulunması gereken resmi evraklar

Temel anlamda, yaz aylarında hazırlanan bir valizde olmazsa olmazlar yukarda sıralandığı gibidir. Bunlar tatil süresiyle uyumlu bir şekilde seçilmiş bir valizin, kişinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde olmasını sağlar.

Yaz tatilinde valizinizde olması gerekenleri detaylı anlattığımız içeriğe buradan ulaşabilirsiniz.

Valiz Hazırlarken Liste Yapmanın Faydaları

Valiz hazırlarken liste yapmak, herhangi bir eşyayı unutmanın önüne geçeceği gibi valizinizin gereksiz eşyalarla dolmasına da engel oluyor. Tatile çıkarken pek çok insan bir anda işe yarayacağını düşünerek gerekli gereksiz birçok eşyayı yanında taşımayı göze alıyor.

Bu durum tatil boyunca bir çileye dönüşebiliyor. Gereksiz eşya kalabalığının önüne geçmek için liste yaparken önem sıralamasını da yapmak, eşyalarınızın yeterli miktarda ve organize bir şekilde yanınızda olmasına olanak tanıyor.

Valiz Hazırlarken Liste Tutmanın Faydaları

Valiz İçerisinde Eşya Yerleşimi Nasıl Olmalıdır?

Valizi maksimum verimle kullanmak için doğru yerleştirme işlemi gerçekleştirmek şart. Öncelikle sert ve kutulu olan eşyaları valizin en altından başlayarak yerleştirmek gerekiyor. Dökülmesi öngörülen kişisel bakım ürünlerini bir arada sızmayı önleyen bir poşete koymak, diğer eşyaları korumak için fayda sağlıyor.

Kutulu ayakkabılar, saç şekillendirici cihazlar, seyahat ütüsü vb. sert eşyalar en alta yerleştirilmelidir. Orta kısımda kırışması çok da sorun yaratmayan mayolar, havlular, çarşaflar vb. eşyalar yerleştirilmelidir. En üst kısma ise kırışmasının önüne geçmek için kıyafetler yerleştirilmelidir.

Valize Daha fazla Ürün Yerleştirmek İçin Kullanılan Pratik Yöntemler

Valiz seçeneğiniz kısıtlı ve yanınızda götürmeniz gereken eşya fazla olduğu durumlarda, valizi en etkin şekilde kullanmanın yollarını aramak oldukça doğaldır. Bunun için kıyafetlerin, havluların vb. tekstil ürünlerinin vakumlu torbalara yerleştirerek olduğundan daha az yer kaplaması sağlanabilir. Aynı şekilde bu ürünler, kırışması önem arz etmiyorsa rulo haline getirilerek de yerleştirilebilir. Bu yöntem de kısıtlı alana daha çok eşya yerleştirmeye yardımcı olur.

Kabin Boy Valiz Hazırlama Rehberi

Yaz aylarında günübirlik gerçekleştirilecek seyahatler için kabin boy valizler yeterli oluyor. Seyahat süresince giymeyi planladığınız kombinleri önceden günlere ayırarak belirlemekte fayda var. Ayakkabı vb. kutulu eşyalar valizin en altından başlayarak yerleştirilmelidir.

Geometrik şekillerinden dolayı kalan boşluklara kemer, takılar vb. küçük boyutlu eşyalar sıkıştırılarak o alanlar kullanılabilir. Daha sonra kıyafetler ise valizin üst kısmına yerleştirilir.

Kabin Boy Valiz Hazırlama Rehberi

Yaz Aylarında Tatile Özel Olarak Valizde Bulunması Gereken Eşyalar Nelerdir?

Yaz tatili için seçilen yere göre tatil valizinin olmazsa olmazları değişkenlik gösterebilir. Yaz için deniz kenarını tercih edilen tatilciler plaj havlusu, plaj çantası, terlik, mayo bikini ve yüzme şortu gibi eşyaları yanında bulundurarak anı daha verimli değerlendirebilirler. Aynı şekilde yaz aylarını kamp yaparak değerlendirmek isteyenler için el feneri, termos, küçük bir bıçak, çadır vb. eşyaların teminini önceden yapmak gerekir.

Valiz Hazırlarken Uygulanabilecek Püf Noktalar

Valiz hazırlığında gereksiz eşya kalabalığından kurtulmak için püf noktalara ihtiyaç duyarız. Valizinizde parfüm taşımak istemiyorsanız, hazırlık aşamasında kıyafetlerinize parfüm sıkarak katlayabilirsiniz. Bu şekilde valizinizin içi ve kıyafetlerinizin güzel kokmasını sağlayabilirsiniz. Bu işlemi havlu kağıda parfüm sıkarak da gerçekleştirebilirsiniz. Havlu kağıtları giysilerin arasına yerleştirebilirsiniz.

Küçük boyutlu eşyaları bir araya toplayacak poşetler veya keseler yardımıyla kolayca bulunabilmesine imkan tanıyabilirsiniz. Birden fazla çantayı yanınıza almanız gereken durumlarda, çantaları valiz içerisine yerleştirirken içlerine çorap vb. ürünleri koyarak alandan tasarruf edebilirsiniz.

Valizlerin Karışmasını Önlemek İçin Alınabilecek Önlemler Nelerdir?

Seyahat ederken havaalanı, otogar ya da otellerde pek çok valizin birbiri ile aynı olduğuna denk geliriz. Valizlerin karışmasını önlemek için, bu tarz kalabalık alanlarda ayırt etmeye yarayan işaretlere ihtiyaç duyuluyor. Bunun için valiz etiketleri kullanılabilir.

Alternatif bir yöntem olarak valiz üzerine renkli bantlar kullanarak yapacağınız şekiller de valizinizi özgün ve tanınması kolay hale getirir. Henüz bir valiziniz yoksa ve almayı planlıyorsanız, genel olarak tercih edilen renklerin aksine farklı renk ve desende valiz seçimi yapmak da bu gibi durumların önüne geçmeye yardımcı olur.

Yaz aylarında valiz hazırlarken dikkat etmeniz gereken noktaları sizler için derledik. Sorularınızı yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın. Seyahat, gezi ve moda hakkında daha fazla bilgi için gelecek yazılarımızı takipte kalabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu