Alışveriş & Moda

Beyaz Deri Çanta Nasıl Temizlenir?

Deri, ilk çağlardan bu zamana kadar insanların severek kullandığı bir malzemedir. Kullanılmaya başlanılması uzun zamanlara dayanmasıyla beraber birçok farklı kullanım şekilleri ile günümüzde kullanılmaktadır. Bunlar dekorasyon malzemesi olarak veya giysiden aksesuarlara, ayakkabıdan çantaya, kemerden cüzdanlara kadar kadınların vazgeçilmezlerinden olan derinin en popüler özelliğini uzun yıllar kullanılabilmesi ve hava almasıdır.

Yani deri ürünleri ile yapılan her şeyin doğru kullanma şekilleri, bakımı ve saklama şartları sağlanırsa bu ürünleri uzun süre kullanabilir özelliktedir. Deri kadının aksesuar olarak en önemli tamamlayıcısıdır. Özellikle çantalar, yepyeni modelleri ve şıklıkları ile diğer kumaş, süet gibi modellerin yanında tercih her zaman deri den yana olmuştur.

Ama deri doğal maddelerden oluştuğu için kullanımı esnasında temizliği ya da saklama noktaları çok önemli olup, kuruma ve çatlama meydana gelebilir. Her deri ürünü gibi çantalarının da saklama koşulları ve temizliği önemlidir.

Deri Çanta Nasıl Temizlenir?

Çantayı kullanmadığınız zamanlarda şeklinin bozulmamasını için iç kısmını eski gazete sayfaları ile doldurun ve açık bir şekilde asmak yerine kılıfına koyarak muhafaza etmeli ve arada vazelin ve pamuk ile silerek çatlama ve kurumanın önüne geçilerek ekstra parlak bir görünüm elde etmenizi sağlamaktadır.

Deri çanta renkleri genel olarak sarı, mavi, mor, taba, siyah, lacivert ve beyaz gibi birçok renk çeşitleri mevcuttur. Bakım olarak koyu renkler kolay temizleme özelliğinde olsa da bu renklerden beyaz olanının kirlenmesi çok kolay olduğu için temizlemesi de kolay değildir.

Temizleme Yöntemleri

Genellikle yaz ve ilkbahar aylarında en çok kullanılan deri çanta rengi olarak popülerdir. Parlak ve nötr bir renk olduğu için uyum konusunda kıyafetleri tamamlayıp güzel bir kombin yapmayı sağlar. Aynı zamanda sadelik ve zarafetin bir göstergesidir. Tek dezavantajları ise kolay kirlenir ve lekeleri çok belli eder.

Beyaz Deri Çanta Nasıl Temizlenir.

Bunun için temizliği çok fazla önem verilmeli ve kirlenmesinin beklemeden haftalık temizliğini yapmak deri çantaların kullanım ömrünü uzatır. Temizliği yaptığınız çantayı ıslak bırakmayın muhakkak kuru bir bez ile iyice kurulayın. Genellikle krem ve losyon sürdüğünüzde kiri hemen alma özelliği olduğu için çok fazla çanta ile temas etmeyin.

Aynı zamanda çamaşır suyu, domestos gibi ağır kimyasallar ile temizleme yapmak çantanıza büyük zarar verir. Kimyasal içerikli maddeler lekeleri çıkarmak ile kalmaz çantanızın aşınmasına neden olur. Daha çok doğal yöntemler ve daha az zararsız olan sirke, limon ve karbonat kullanılabilir ama bu maddelerde asidik olduğu için inatçı lekeleri çıkartırken çantanızda yıpratmaya sebep olabilir.

O yüzden genellikle beyaz deri çantanızı kuru olan mikro fiber bir bez ile düzenli olarak temizlenmesine özen gösterilmelidir. Aksi takdirde oluşan lekeler ve sararma bir süre sonra kalıcı olabilir. Genelde beyaz deri çantaları sabunlu su ile temizlemeli ve kuru bez yardımıyla ile kurulayınız. Çok fazla inatçı bir lekeniz var ise aşağıdaki yöntemleri de deneyebilirsiniz.

Beyaz deri çantayı temizlemenin yolları;

  • Zeytinyağı/Beyaz sirke
  • Alkol
  • Pudra
  • Limon
  • Limon/Karbonat
  • Diş Macunu
  • Mısır Nişastası
  • Limon suyu/Tartar kremi

Zeytinyağı/Beyaz Sirke

Bir kaba yarım kaşık zeytinyağı ile bir kaşık beyaz sirkeyi döküp karıştırın daha sonra elde edilen karışımı sprey şişelerinin içine doldurup lekelenmiş olan beyaz deri çantanın üzerine sıkın ve birkaç dakika bekletip daha sonra nemli bir bez ile silin ve kuru bez ile kurulayın.

Alkol

Beyaz deri çanta üzerine dökülmüş her türlü inatçı lekeler çıkartmada çok başarılıdır. Bu lekelerden en çok mürekkep lekeleridir. Lekenin büyüklüğüne göre temizleme yapılmalıdır. Leke çok küçük ise kulak çöpüne alkol damlatılmalı ve lekelenmiş bölgeyi nazikçe temizlemelidir. Eğer leke büyük ise bunun için bir miktar temiz pamuğun üzerine alkol damlatın ve lekelenmiş bölgeye çok bastırmadan yavaş yavaş silin. Leke çıktıktan sonra nemli bir bez ile silip kuru bez ile kurulayın.

Pudra

Beyaz deri çantanızda ağır kirlerden olan yağ dökülmelerine karşı en iyi ve güvenli temizleme yöntemi olarak pudra bilinmektedir. Yağlı olan bölgeye bir miktar pudra ilave ederek oradaki yağı emmesini bekleyin. Emilen yağıda mikro fiber bir bez yardımıyla alarak o bölgeyi pudradan arındırın ve kurulayın.

Limon

Kirlenmiş olan bölgenin üzerine taze limondan iki-üç damla damlatılarak bir saat kadar bekletilmeli ve emilen kiri temiz bir nemli bez yardımıyla alıp kuru bez ile kurulayınız.

Limon/Karbonat

Beyaz deri çanta kirlenmiş ve sararmış olan bölgesini temizlemek için diğer bir yöntem ise limon ve karbonat ikilisini karıştırmak. Bir kabın içerisine bir miktar karbonat ekleyip, bunun üzerine taze sıkılmış limon damlatarak karıştırıp bir karışım elde edin. Elde edilen bu karışımı lekelenmiş veya sararmış olan bölgenin üstüne sürün ve çantanızı silin daha sonra nemli bez ile iyice temizleyip kuru bez yardımıyla çantanızı kurulayın.

Diş Macunu

Deri çantadaki kirli bölgeyi nemli bir bez ile temizleyip jel hariç diğer diş macunu türlerinden her hangi bir tanesini alıp diş fırçasını üzerine sıkın ve çantasına nazikçe sürün. Bir süre bekleyip nemli bir yardımıyla silip ardında kuru bez ile kurulayın.

Mısır Nişastası

Deri çantada oluşmuş olan lekeyi çıkarmak için üzerine biraz mısır nişastası ilave edilmeli ve nazikçe ovulmalıdır. Çantadaki lekenin üzerine sürülen nişasta bir gün boyunca bekletilmeli ve yağı, oluşan kiri çekmesi bekletilmelidir. Sonrasında ise temiz bir bez ile oluşan tozu silerek temizleyin.

Limon suyu/Tartar kremi

Deri çanta da oluşan lekeyi çıkarmak için bir kaba limon suyu ve tartar kremini ilave ederek karıştırılıp bir macun haline getiriniz. Daha sonra lekeli olan bölgeye yapmış olduğunuz karşımı ilave ederek yarım saat bekleyin. Kurumuş olan macunu deri çantadan temizlemek için bir sünger yardımıyla nazikçe ovalayın ardından nemli bezle silip kuru bez ile kurulayın.

Daha fazla içerik için: https://blog.ccscanta.com/

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu