Alışveriş & Moda

Çantaların Ömrünü Uzatmak İçin 7 Tüyo

Çantalar, günlük yaşamda kesinlikle vazgeçemediğimiz aksesuarlardan biridir. Hatta bazı insanlar için olmazsa olmazlardır. Ancak sık sık kullandığımız bu ürünlerin ömürleri pek fazla uzun olmaz. Genelde yanlış kullanım ve bakımsızlık gibi etkenlerden dolayı çantalarımız hemen eskir. Hal böyle olunca yeni bir çanta almak zorunda kalırız. Ancak basit bakım teknikleri sayesinde bu aksesuarların ömürlerini fazlaca uzatma şansınız vardır. İşte çantaların ömrünü uzatmak için sizlerle paylaşacağımız 7 tüyo.

Nemli Bezlerle Temizleme Yapın

Bazı insanlar çantalarını sürekli temizleme gereği duyarlar. Bunda herhangi bir sakınca yoktur. Ancak temizleme işlemi için ıslak mendili tercih ederler. Ama ıslak mendillerle temizleme yapmak hiç uygun bir hareket değildir.

İlk bakışta yeteri kadar temizlendiğini düşünseniz de aslında net bir sonuç elde edemezsiniz. Çünkü bir süre sonra bu mendillerin dalga görüntüsü yarattığını fark edeceksiniz. Bu da çantanızın çok kötü görünmesine neden olur. Bu yüzden çantalarınızı silerken nemli bir bez kullanmanız gerekir. Nemli bez kullanarak haftada bir kez temizlemek, çantanızın ömrünü uzatacaktır.

Çantanızı Mikroplu Ortamlardan Uzak Tutun

Bazen girdiğimiz ortamın ne kadar temiz olduğunu bilemeyiz. Bu ortamlarda hijyene daha fazla dikkat etmek gerekir. Özellikle sağa sola bıraktığınız çantalarınızı pis ortamlardan korumalısınız.

Bazen dalgınlığınıza yenilip çantanızı yerlere bırakabilirsiniz. Bu esnada yerde kalan çanta çoktan mikrop kapabilir. Böyle durumlara dikkat etmediğiniz sürece bu aksesuarlarınızı uzun süreli kullanmanız pek mümkün değildir. Çünkü kısa zamanda eskimelerine neden olursunuz. Bunun için hijyen kavramının çantalar için de önemli olduğunu unutmamak gerekiyor.

Kullanmadığınız Zamanlarda Güzel Saklayın

Özellikle kadınlar, sadece bir çanta ile yetinmezler. Bu nedenle kullanmadıkları halde birçok ürün alırlar. Kullanılmayan çantaların iyi saklanması, ömürlerini etkiler. Özellikle güneş ışığından uzak tutmak gerekir. Dolaplarınızın içerisine toz almayan bölümlere koyarak saklamalısınız. Bunun için toz torbalarını tercih edebilirsiniz.

Toz torbasını bulamadığınız zamanlarda ise yastık kılıfı da kullanmanız yanlış olmaz. Burada amaç, uygun şekilde saklanabilmesini sağlamaktır. Bunu yapabildiğiniz sürece çantalarınızın her birini çok uzun yıllar kullanabilirsiniz. Hatta bu sayede ilk aldığınız günkü kalitede kalmalarını sağlamanız da kolay olur.

Çantanıza Sıvı Koyarken Dikkat Edin

Bazen çantaların içerisine su koymak zorunda kalabilirsiniz. Aslında bir çantaya su koymak doğru değildir. Ama birçok insan bu hatayı sıkça yapar. Yanınıza su almak zorunda kaldığınızda sıvıyı güvenli bir hale getirmeniz gerekir. Çünkü çanta içerisinin ıslanmaması çok önemlidir. Eğer içi nemli olursa çantanız kokmaya ve eskimeye başlar. Bundan dolayı sularınızı bir poşet içerisine koyarak çantaya dik bir şekilde yerleştirmelisiniz. Böylece akmalarını engellemiş olursunuz. Kapağı sağlam olmayan şişeleri kesinlikle kullanmayın. Bunun yanı sıra patlama tehlikesi için içeceklerden de uzak durmanız gerekir.

Çantanızın İçerisinde Küçük Bir Çantanız Olsun

Çantanın içerisine küçük bir çanta koymak, aslında pratik bir kullanım sağlar. Aradığınız eşyaların bir arada olması, çantanızın düzen içerisinde olmasına yardım eder. Özellikle kadınların işine yarayacak olan bu tüyo, küçük parçaların dağınık bir halde olmamalarını sağlar.

En başta ruj, krem gibi kapağı açılabilecek ürünleri bu küçük çantalara koymak gerekir. Çünkü bu ürünler çantaya bulaştığı zaman kötü bir sonuç ortaya çıkarabilir. Üstelik bazı lekelerden kolay kolay kurtulamazsınız. Bu da çantanızın kısa sürede eskimesini tetikler.

Çantalarınızın Üzerine Koruyucu Sprey Sıkın

Bu eşyalarınızı yağmurlu ve karlı havalarda korumanız gerekir. Çünkü ıslaklık kazanması, ömrünün kısalmasına neden olur. Bunu engellemenin yolu ise korucuyu spreylerden kullanmaktır. Bu şekilde çantanız yağmur altında kalsa bile sudan kesinlikle etkilenmeyecektir. Ayrıca sudan ıslanan çantalar üzerinde küçük lekeler meydana gelir. Bu lekeler ise aksesuarın görüntü güzelliğini olumsuz etkiler. Uzun ömürlü çanta kullanmak istiyorsanız, bu tüyoyu ihmal etmemeniz gerekir.

Çantanızı Kullanmadığınız Zaman İçini Doldurun

Birden fazla çanta kullanımı yapıyorsanız, bir ürünü kullanırken diğerini rafa kaldırmak zorundasınız. Rafa kaldırdığınız çantalarınızın da eskiyebileceğini unutmamanız gerekir. Bunun için gerekli tedbirleri almalısınız. Bu amaç doğrultusunda ilk yapmanız gereken şey, çantanın içini doldurmaktır.

Bazı insanlar doldurma işlemi için gazeteleri tercih ederler. Ancak gazete kullanmak doğru değildir. Çünkü bu kağıtlar, çantanın kokmasına neden olabilir. Hatta aksesuarın iç rengine bile zarar verebilirler. Buna engel olmak için gazetenin yerine fırın kağıdı kullanmanız önerilir. Bu şekilde daha temiz bir doldurma işlemi yapabilirsiniz.

Çantaların Uzun Ömürlü Olmaları Neye Bağlıdır?

Çantaların uzun ömürlü olmaları, en başta bakımlarına bağlıdır. Eğer bakımlı bir şekilde kullanım yaparsanız çok uzun zaman boyunca o çantayı kullanabilirsiniz. Bunun dışında çantanızın kalitesi de önemli bir detaydır. Aldığınız çantanın her bakımdan kaliteli olmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca ürünü hangi amaç için kullanacağınız da önemlidir. Eğer amacınızı doğru belirlerseniz, ona uygun olarak üretilen çantaları rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Çantaların Ömürlerini Kısaltan Durumlar Nelerdir?

Bu vazgeçilmez aksesuarların ömürlerini kısaltan durumlar şunlardır:

  • Çanta temizliğini doğru şekilde yapmamak.
  • Pis alanlarda bırakmak.
  • Uygun saklama koşullarında saklamamak.
  • Çantanın içerisine çok fazla ağırlık koymak.
  • Aksesuar içerisinin çok fazla kirlenmesini sağlamak.
  • Çantayı nemli ya da ıslak ortamlarda bekletmek.

Bu gibi durumlar, çantaların ömürlerinde ciddi bir azalmanın meydana gelmesine sebep olurlar.

Yukarıda verilen tüyolara uyulduğu sürece her zaman bakımlı ürünler kullanma şansınız olacaktır. Hem erkeklerin hem de kadınların çantalarına çok ayrı bir önem vermeleri gerekir. Çünkü gün içerisinde onlara çok fazla ihtiyacınız olacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu