Alışveriş & ModaSeyahat & Tatil

Tırmanış Dostunuz Dağcı Sırt Çantaları

Dağcı sırt çantaları birçok farklı işlevsel özelliğe sahiptir. Amatör ya da profesyonel fark etmeksizin herkese hitap eden bu ürünler gelişmiş tırmanış deneyimi sunar.

Dağcı Sırt Çantasının Özellikleri

Tırmanışlarda, geniş doğa yürüyüşlerinde veya arkadaşlarla yapılabilecek kamplarda insanlar eşyalarını kolayca yanında taşıyabileceği sırt çantalarına ihtiyaç duyar. Bu amaç için üretilmiş olan dağcı sırt çantaları oldukça hafif malzemelerden üretilir. Bu sayede çanta ağırlığı çok daha az hissedilir.

Dağcı sırt çantalarının belirgin özelliklerinden birisi de su geçirmezlik özelliğidir. 0 su geçirmez özelliği olan ürünlerle en zor şartlarda dahi eşyalar saklanabilir. Dağcı sırt çantaları ısı ve sıcaklığa karşı oldukça dayanıklıdır. Bu sayede kullanıcılar uzun süre boyunca aynı çantayı kullanabiliyor.

Dağcı Sırt Çantasında Bulunabilecek Ekipmanlar

Tırmanış ve kampın en önemli ihtiyaçlarından birisi olarak görülen dağcı sırt çantası pek çok malzemeyi geniş gözlerinde muhafaza edebiliyor. Dağcı sırt çantasıyla taşınabilecek eşyalar arasında uyku tulumu, böcek ilacı, dürbün, güneş kremi ve su şişesi gibi malzemeler yer alır. Bunun yanında özel bölmelerde hazır paket yiyecek gibi önemli eşyalar da bulundurulabilir.

Bazı dağcı sırt çantalarında bilgisayar bölmesi de bulunur. Bu sayede 50 litre hacimli bilgisayar modelleri yol boyunca taşınabilir.

Dağcı Sırt Çantasının Boyutları

Dağcı spor çantası standart boyda üretilmez. Üretici firmalar, kişilerin beklentilerini göz önünde bulundurarak farklı boyutlarda sırt çantası üretilir. Ürünler farklı boyutlarda olduğu için farklı amaçlara hizmet eder. Küçük hacimli modellerden büyük hacimli modellere kadar pek çok farklı model satıcılardan rahatlıkla satın alınabilir.

Kişiler alışveriş yapmadan önce ihtiyaçlarını ve beklentilerini göz önünde bulundurulmalıdır. Beklentilere uygun olmayan boyuttaki sırt çantaları amaca hizmet etmekte zorlanır. Kişiler bu durumda yeniden sırt çantası almak zorunda kalabilir. Bu da kişiler için ekstra masraf demektir.

Dağcı Sırt Çantası Modelleri

Dağcı sırt çantası erkek ve kadınlar için özel olarak üretilir. Kadın ve erkeklerin ergonomik yapısı göz önünde bulundurularak üretilen dağcı sırt çantalarında çok sayıda cep ve açılıp kapanabilir göz bulunur.

Dağcı sırt çantası modellerinden bazıları:

  • Körüklü dağcı sırt çantaları
  • Su geçirmez ve omurga metal destekli sırt çantaları
  • USB şarj girişli dağcı sırt çantaları

Geniş ve fonksiyonel iş hacmine sahip olan dağcı çantaları gerek duyulan pek çok işlevi sunuyor. Bu özelliğinden dolayı pek çok sporcu tarafından tercih ediliyor.

Dağcı Sırt Çantası Modelleri

Dağcı Sırt Çantası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dağcı sırt çantası seçerken bazı kısaslara dikkat etmek gerekir. Bu kısaslara dikkat edilmemesi durumunda kişiler kendileri için doğru olmayan sırt çantalarını satın alabilir. Bu ürünleri alırken dikkat edilmesi gereken ilk kısas amaçtır. Kişiler amacını belirlemeden alışveriş yapmamalıdır. Bir diğer kısas ise çanta boyutudur. 10-20 litrelik modeller ile 50 litrelik modeller aynı değildir. BU ürünler farklı amaca hizmet eder.

Dağcı sırt çantalarını satın alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise ürünün kumaşıdır. Kaliteli ve su geçirmeyen ürünleri satın alanlar aldıkları üründen daha fazla memnun kalıyor.

Dağcı Sırt Çantası Nerede Satılır?

Doğru bir sırt çantasını tercih etmek oldukça önemlidir. Her iki omuza kolayca takılan ve bir kemer yardımıyla sabitlenen dağcı sırt çantasıyla oldukça keyifli vakitler geçirilebilir. Ancak bu ürünleri alırken satıcıya da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bu ürünler internet üzerinden ya da mağazalardan alınabilir. Ancak internet üzerinden yapılan alımlarda ekstra dikkatli olmak gerekir.

ÇÇS Çanta üzerinden de en kaliteli ve beğenilen ürünlere ulaşılabilir, bütçenize uygun olan ürünü kolayca seçebilirsiniz. Ayrıca tüm ürünlerde 2 yıl garanti sunan ÇÇS Çanta, herhangi bir hasar veya sorun durumunda da müşterilerinin yanındadır.

Dağcı Sırt Çantası Nasıl Kullanılır?

Dağcı sırt çantaları oldukça pratik ve kullanışlıdır. Pratik ve kullanışlı olduğu için de kullanımı için ekstra özen harcamaya gerek kalmaz. Bu ürünler modele göre farklı şekillerde kullanılabiliyor. Askeri dağcı çantalarının en alt kısmında bir bagaj yer alır. Bu kısımda çadır ve uyku tulumu saklanır. Çadır ve uyku tulumu ezilme, kırılma sorunu olmayan ürünler olduğu için bu alanda yer alır.

Dağcı sırt çantalarının en üst gözüne fotoğraf makinesi, dürbün, cep telefonu gibi ürünler koyulmalıdır. En üst kısımda bulunan bu ürünlerin üzerine başka bir şey gelmediği için kırılma, ezilme gibi sorunlarla karşı karşıya kalınmaz.

Dağcı Sırt Çantasının Fiyatları

Dağcılık ve tırmanışla ilgilenen sporcuların merak ettiği konuların başında fiyat gelir. Ancak bu ürünlerin fiyatı standart değildir. Ürünün kalitesi, boyutu ve kumaşı fiyatı direkt olarak etkiliyor. Kişiler herkes tarafından bilinen, kaliteli ve kendisini ispatlamış firmaların çantalarını satın almak isterse daha yüksek ücret ödemek zorunda kalıyor.

Sporcuların kalitesiz ve kolay yıpranan ürünleri tercih etmemesi gerekiyor. Kalitesiz ve kolay yıpranan ürünleri tercih eden kişiler tırmanış esnasında farklı sorunlarla karşılaşabiliyor. Oluşan bu sorunlar da kişileri olumsuz olarak etkiler.

Dağcı sırt çantalarının kesin fiyatını öğrenmek isteyen kişiler satıcılarla iletişime geçmelidir. Satıcılar ürünlerin detaylı fiyatını alışveriş yapmak isteyen kişilerle paylaşır.

Dağcı Sırt Çantası Fiyatları

Nitelikli Bir Dağcı Çantası Nasıl Olmalıdır?

Uzun süreli bir doğa yürüyüşüne çıkacak olan kişiler nitelikli dağcı çantalarına yönelmelidir. Nitelikli dağcı çantasını bulabilmek için birtakım verileri göz önünde bulundurmak gerekir. Nitelikli bir dağcı çantası 40 litreden düşük olmamalıdır. 40 litre hacme sahip olmayan çantalara istenen her türlü ürün yerleştirilemez.

Nitelikli dağcı çantası sırt ve omuzu rahatsız etmeyecek şekilde tasarlanmış olmalıdır. Ergonomik yapısı sırt ve omuza uygun olmayan çantaların taşınması çok daha zordur. Bunun yanında gözü fazla olan çantaların tercih edilmesi önerilir. İç hacmin yanında çanta gözü de nitelikli bir dağcı çantasında bulunması gereken özelliklerdendir.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu