Alışveriş & Moda

Kadın Çantası Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Kabul edelim, kadınlar çantaları konusunda biraz hassastır. Çantalari kombinleri tamamlar, yanlarında olması gerektiğine inandığı tüm eşyaları saklar ve taşırlar. Şık bir çanta taktığında kendini iyi hissetmeyen bir kadın varsa mutlaka o gün canını sıkan bir olay yaşamıştır. Yoksa pek mümkün değildir güzel bir çanta ile şık ve iyi hissetmemek. Şimdi söyleyin nasıl hassas olmasınlar ki?

Peki kadınlar için bu kadar önemli olan çantaları seçerken hangi özellikleri ararız? Bir çanta alırken dikkat etmemiz gereken özellikler nelerdir? Sadece moda için mi yoksa ihtiyaç olduğu için mi yeni bir kadın çantası satın alırsınız? Çanta alırken elbette dikkat etmemiz gereken özellikler vardır. Aklınızda bir kombin varsa o kombine uyum sağlaması için alabilirsiniz. O yıl moda olduğu için alabilirsiniz. Eşyalarınızı sığdırmak için daha büyük bir ürüne ihtiyacınız olursa alabilirsiniz. Bunların hepsi birer sebeptir ve bir çantadan beklediğiniz bazı özellikleri şekillendirir. Şimdi sizlerle kadın çantası alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini paylaşacağız.

Çantanın Boyutu ve Genişliği

Yeni bir çanta alacaksak bakmanız gereken özelliklerden ilki çantanın boyutudur. Herkesin kullanmayı sevdiği, rahat ettiği çanta boyutu farklıdır. Bazı kadınlar küçük çantalar kullanmayı severler. Yanlarında pek fazla eşya taşımazlar. Dolayısıyla rujunu ve cüzdanını sığdırabiliyorlarsa küçük bir çanta işlerini görür.

Son 2 yıldır küçük çantalara olan rağbet gittikçe artmaktadır çünkü öyle güzel öyle farklı çanta modelleri sunulmuştur ki bu çantalara kayıtsız kalmak pek mümkün değildir. Halk tabiriyle ‘el kadar’ çantaları hepiniz görmüşsünüzdür. En büyüğünden en küçüğüne birçok marka bu çanta modelinden üretmeye başlamıştır. İtiraf edelim bu modeller pek kullanışlı olmasa da çok şık durmaktadır.

Bundan belki de 5 yıl öncesine kadar büyük büyük çantalar kullanmak popülerdi. Belki de gerekli olduğu için değil sadece popüler olduğu için kullanılırdı. Bu noktada bize katılmayanlar olacaktır elbette. Her kadının, her bireyin tarzı, modaya bakış açısı farklıdır. Bizim burada üzerinde durduğumuz konu, kıyafetlerini ve aksesuarlarını o senenin trendine uygun olarak tercih eden bireyleri kapsamaktadır.

Bildiğiniz üzere moda anlayışı sürekli değişen, dinamik bir yapıdır. Dolayısıyla geçen sene trend olan bir parça bu sene trendlerden düşmüş olabilir hatta bu değişim hızı karşısında demode bile kalabilir. Tam da günlük hayatta, ihtiyaç olmadıkça büyük çanta kullanmak artık demode! diyecekken bu sene yine aşırı büyük çantalar trendlere yükselmeye başladı. Sizin de başınız döndü değil mi? Bu moda denen şeye ayak uydurmak gerçekten de zor!

Neyse ki biraz değişiklik yapılmış bu sene deri büyük çantaların yerini şişme ve ultra büyük çantalar almıştır. Şişme çantalar yeni yeni popüler olmaya başladığı için belki karşılaşmamış olabilirsiniz ama yakın zamanda sık sık karşılaşacağınıza eminiz. Zaten normalde de “ben hep büyük çantalar kullanmayı severim, yanımda taşımam gereken o kadar çok eşya var ki” diyenlerdenseniz bu parça tam sizlik.

Bir de orta boy çantalar vardır. Ne ultra büyük ne de ultra küçük olmayan bu çantalar idealdir diyebiliriz. Orta boy çantalar genellikle uzun ömürlü olurlar. Modelden modele değişiklik gösterebilir elbette ama uzun yıllar boyunca en çok  tercih edilen çantalardan olacağına eminiz. Bize sorarsanız her kadının dolabında mutlaka orta boyda bir çanta olmalıdır. Böylece hem yanınızda olması gereken en önemli eşyaları çantanıza sığdırabilir hem de birçok kombininizle kullanabilirsiniz. Üstelik bu çantalar, oldukça zamansız!

Üç boyutun da kendisine göre avantajları ve dezavantajları vardır. Bu özelliklere bakarak sizler için en uygun boy ve genişlikteki çantayı satın alabilirsiniz. Kadın çantası modellerimizi inceleyebilirsiniz.

Çantanın Materyali

Yeni bir kadın çantası alacaksanız dikkat etmeniz gereken özelliklerden biri de çantanın materyalidir. Deri, kürklü, kumaş, hasır gibi birçok farklı materyalde çanta bulmanız mümkündür.

Deri çantalar, zamansızdır. Çoğu kombine ve çoğu mekana ayak uydurabilir. Diğer üretim malzemelerine göre daha kalitelidir. Su geçirmez özellikte oldukları için tüm hava koşullarına uyum sağlar. Deri çantalarda kolay kolay yırtılma ve kopma problemi yaşamazsınız. Onlara iyi baktığınızda, çantalarınızı düzenli olarak temizlediğinizde sizi yarı yolda bırakmazlar. Deri çantaları nasıl temizleyeceğinizi öğrenmek isterseniz bu konuyla ilgili çanta temizliği nasıl içeriğimizi okuyabilirsiniz.

Kumaş çantalar, deri çantaların aksine su geçirebilirler. Su geçirmeyen kumaştan üretilen çantalar da vardır. Eğer bu özellik sizin için önemliyse su geçirmez kumaşa sahip bir çanta tercih edebilirsiniz. Aslında kumaş çanta kategorisi biraz geniş bir kavramdır. Kumaşlar da kendi içinde ayrılırlar. Biz, kumaşların genel ve ortak özelliklerinden bahsedeceğiz. Kumaş çantalar yırtılmaya ve kopmaya daha müsaittir ama çantalarınızı güzel kullandığınızda çanta çok kalitesiz olmadığı sürece kopma problemi yaşamazsınız.

Hasır çantalar, genellikle yaz aylarında tercih edilir. Havalar ısındıkça bu çantalar mağazalarda ve gardıroplarda yerini alır. Bir çantada kullanışlılık arıyorsanız hasır çanta almak, pek iyi bir fikir değildir. Su geçirmeme gibi bir özelliği yoktur. Hasır çantalar, yalnızca sıcak havalarda kullanmak için uygundur. Hem tarz olarak hem de kullanışlılık açısından kış sezonunda tercih edilmezler. Zaman zaman trend olup zaman zaman popülerliğini kaybederler. Hasır çantalardan her kombine uyum sağlaması beklenilmemelidir. Eğer sık kullanmak istediğiniz bir çanta arıyorsanız hasır çantalar sizin için uygun değildir.

Son olarak kürklü çantalardan bahsedelim. Suni kürkten üretilmiş çantalar genellikle kış sezonlarında tercih edilir. Özellikle bu sezon, birçok marka suni kürk çantalar üretmiştir. Bu çantanın da diğerleri gibi bazı avantaj ve dezavantajları vardır. Çok yağmurlu havalarda bu çantaları kullanmak biraz zordur. Çanta ıslandığında o tatlı görüntüsünü kaybeder. Yağmur damlalarının çantanın üzerinden kayıp gitmesi beklenirken çanta, tüm suyu hapseder ve ağırlaşır. Kuruması da biraz zaman alır. Kürklü çantalar da hasır çantalar gibi zaman zaman trendleşir.

Üretim malzemelerine göre çantaların avantajlarını ve dezavantajlarını paylaştık. İhtiyacınız doğrultusunda bu özellikleri değerlendirerek kendinize en uygun çantayı seçebilirsiniz.

Çantanın Rengi

Kadınlar ikiye ayrılır. Rengarenk giyinmeyi sevenler ve siyah, lacivert, gri gibi klasik renkleri tercih edenler. Dolabınızda en fazla renk hangisi ise o tonlara bir çanta tercih edebilirsiniz.

Bize sorarsanız dolabınızda mutlaka koyu renk kıyafetlerinizle kullanabileceğiniz bir siyah çanta ve açık renk kıyafetlerinizle kullanabileceğiniz bir beyaz çanta bulunmalıdır. Renkli ve farklı bir kişiliğiniz varsa daha canlı renklerde bir çanta tercih edebilirsiniz.

Aslında her renk, bir duygu durumuna karşılık gelmektedir. Siyah, güç ve matemin sembolüdür. Beyaz, saflık ve asaletin temsilcisidir. Gri, sakinlik, denge ve olgunluk anlamlarına gelir. Mavinin sakinleştirici, yeşilin iyileştirici etkisi vardır. Sarı; samimi ve arkadaşçadır. Mor yaratıcılık ve saygınlığı anlatırken pembe ise aşkı anlatır. Belki sizi yansıtan renge göre bir çanta tercih etmek isteyebilirsiniz.

Son olarak siyah ve beyaz dışında sezonun trend renklerinden bahsedelim. Kırmızı, turuncu, pembe, mor, mavi, yeşil ve karamel renkleri bu sezon oldukça popüler! Bu renkteki çanta modellerinden tercih edebilirsiniz.

Hediye Edilebilecek Kadın Çantası Önerileri

Bir kadına hediye almak istiyorsanız ve ne alacağınıza karar veremiyorsanız çanta hediye edebilirsiniz. Birçok kadın, kendisine çanta hediye edilmesinden hoşlanır. Çantalar hergün takılan aksesuarlar olduğu için çantayı hediye edeceğiniz kişi sık sık hediyenizi kullanacak, kullandıkça sizi hatırlayacaktır.

Eğer risk almak istemiyorsanız siyah bir çanta tercih etmelisiniz. Her kadın mutlaka siyah bir çantaya ihtiyaç duyar. Eğer renkli bir çanta alırsanız ve alacağınız kişinin tarzına pek hakim değilseniz sevdiği renkleri tutturamayabilirsiniz.

Eğer hediye alacağınız kişi trendleri takip ediyor ve sezonun trendlerine uygun giyiniyorsa o zaman da bu sezonun trend çanta modellerini paylaştığımız 2012 kış sezonu trend çanta modelleri yazımızdan okuyabilirsiniz.

Sizlerle yeni bir çanta alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini ve hediye kadın çantası önerilerimizi paylaştık. Siz, çanta alırken hangi özelliklere dikkat edersiniz? Bizimle paylaşmayı unutmayın. Çanta, valiz ve seyahat konularında daha fazla bilgi edinmek isterseniz diğer yazılarımıza göz atabilirsiniz. Gelecek yazılarımızı takipte kalın!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu