Gezi RehberiSeyahat & Tatil

Kış Tatili İçin Bavul Hazırlama Rehberi

Tatil denildiği zaman herkesin aklına öncelikle yaz tatiller gelse de en az yaz tatilleri kadar eğlenceli geçen kış tatilleri vardır. Kış tatilleri yazı beklerken biraz olsun soluklanmak için bir fırsattır.

Çocuğu olan aileler için çocuklara verilen ara bir hediyedir. Aslında kış tatili oldukça keyifli bir tatildir. Bunun yanı sıra bir de kış tatili için hazırlanan bavullar vardır. Kış tatil bavulu hazırlamak insanı biraz yorabilir.

Kıyafetlerin kalın olması ve fazla yer kaplaması, kullanım alanına göre farklı ayakkabı götürme gerekliliği, şemsiye veya ekstra yağmurluk götürme gerekliliği valizleri hem ağır hem de büyük yapar. Ağır valiz hem kullanım açısından zordur hem de uçak seyahatlerinde fazladan ödeme yapmak demektir.

Özel aracı ile yola çıkmayanların kış tatili valizinde daha dikkatli olması gerekmektedir. Hem taşıma kolaylığı açısından hem de fazladan ödeme yapmamak adına valizlerin düzenli yerleştirilmesinde fayda vardır.

Bavul Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Valiz seçimi her zaman çok önemlidir. Özellikle kış tatillerinde ayrı bir önem taşımaktadır. Valizin ağırlığını içine konulan eşyadan çok kendi boş ağırlığı etkilemektedir. Uçakla seyahat edenlerin belirli bir ağırlık götürme hakları vardır. Bu hakkın yarısını valizin boş ağırlığı doldurursa o valizi tercih etmemek gerekir.

Valiz alırken genellikle boş ağırlığının ne kadar olduğu üzerlerinde yazar. Yazmasa da satıcıya mutlaka sorun ve boş ağırlığını bilmediğiniz bir valizi almayın. Orta boy valiz 4 kg boş ağırlık yeterlidir.

Ayrıca valizin tekerlek yapısı da taşıma açısından çok önemlidir. Birçok tanınmış valiz markası hala iki tekerlekli valizler üretmektedir. Markanın kalitesine ve güvenilirliğine bakılarak bu marka valizler tercih edilebilir. Kullanıcıyı yormayan ve ağırlığını hiçbir şekilde kullanıcısına vermeyen en iyi valizler dört tekerlekli valizlerdir.

Tekerlek yapılarının çok küçük olmamasına dikkat etmekte fayda vardır. Dört tekerlekli bir valiz düz bir zeminde dik bir şekilde rahatlıkla itilebilir. İki tekerlekli valizleri ise dik bir şekilde kullanmak mümkün değildir.

Valiz İçi Yerleştirme

Valiz içi yerleştirme tam bir sanattır. Kış tatil eşyalarının büyük olduğu düşünülecek olursa valizi çok dikkatli yerleştirmek gerekmektedir. İyi bir şekilde yerleştirilen küçük boy valiz bile çok eşya alabilir.

Valizi düzgün kullanmak için bölmelerinden faydalanmak gerekir. Bölmeleri olmayan valizlerde küçük hurçlardan ya da düzenleyici denilen küçük çantalardan yararlanılabilir. Valize konulacak krem veya şampuan gibi küçük eşyalar mutlaka bu çantalardan birinin içine toplanmalıdır.

Ayrıca iç çamaşırı ya da çorap gibi yine diğer küçük eşyalarda başka bir çantanın içinde toplanmalıdır. Bu tip küçük eşyaların toplu bir şekilde konulması hem valizin düzenli kullanılmasını sağlar hem de valizin dağınık durmasını engeller.

Çocuklu ailelerin ise çocukları için küçük ve ayrı bir valiz yapmalarında fayda vardır. Küçük bir valizi hem çocuk kendisi çekebilir hem de eşyaları ayrı bir valizde daha düzenli olur.

Valiz İçi Yerleştirme

Soğuğa Karşı Dirençli Kıyafet Seçimi

Soğuğa karşı dirençli kıyafet denildiği zaman herkesin aklına kaba ve kalın kazaklar gelmektedir. Aslında durum pek de zannedilen gibi değildir. Soğuğa karşı dirençli bir kıyafetin fazla kalın olması çözüm değildir. Kalın kıyafetler özelliklede kazaklar vücudu yeteri kadar sarmayacağından sıcak tutmazlar.

Bunun yerine pamuklu swetshirt veya normal kalınlıkta bir tişörtün üzerine kazak tercih edilebilir. İki kat giyilmesi tek kat ve kalın giyinilmesinden aha sıcak tutacaktır.

Soğuğa karşı dirençli kıyafetlerde termal kıyafetler en iyisidir. Kış tatilinde termal bir tayt veya termal çoraplar üşümekten büyük ölçüde korurlar. Özellikle çocuklar için termal kıyafetler tercih etmekte fayda vardır.

Soğuğa karşı dirençli olan bir başka kıyafette şişme montlardır. Kış tatiline giderken kaşe montları tercih etmemekte fayda vardır.

Bu montların yağmura ve rüzgara karşı koruyuculukları düşüktür. Bunun yerine yağmur geçirmeyen dış kısmı naylon olan ve rüzgara karşı koruyan ve başlıklı bir mont tercih etmek gerekir. Ayrıca kış tatilinde bir sırt çantası yedek çorap, şapka ve eldiven taşımak açısından her zaman avantajlıdır.

Su Geçirmez Bot Seçimi

Su geçirmez botlar kış tatilinde kurtarıcı olmaktadır. Kuru havalarda da çok yağmurlu havalarda rahatlıkla kullanılabilir.

  • Su geçirmez bir botla tatile gitmek ikinci bir bot götürme ihtiyacını da ortadan kaldırabilir. Bu da valize konulacak fazladan bir botun yerine farklı eşyaların konulabileceğini gösterir.
  • Valizde bot taşımak çok zordur. Kışlık ayakkabılar ve botlar yazlık ayakkabılar gibi küçük alanlara sığdırılamazlar.
  • Valizde ayakkabı taşımamak için kış tatilinin tamamını kurtaracak bir su geçirmez bot tercih etmekte fayda vardır.

Çocuklu ailelerin kış tatillerinde çocukları içinde su geçirmez bot bulundurmaları büyük bir avantaj olacaktır. Çocuklar yağmur çamur demeden oynamak isteyeceklerdir. Ayaklarının ıslanmaması için çocuğun peşinden koşmaktansa su geçirmez bot alıp çocuğu özgür bırakmak en iyisi olacaktır.

Nemlendirici Bakım Ürünleri

Kış aylarında herkesin cildinin nemlendiriciye ihtiyacı vardır. Her bölge için farkı nemlendiriciler tercih etmek cilt sağlığı için çok önemlidir. Yüze kullanılan bir nemlendirici vücuda olmaz veya dudak için daha profesyonel nemlendiriciler gerekir.

Bunların hepsinin kış valizinde hazır olması gerekir. Tüm bu nemlendirici ve cilt bakım ürünleri rüzgara ve soğuğa karşı vücudumuzu korur. Ayrıca kuruyup çatlamasına da engel olur.

Kış valizine konulacak nemlendiricilerin unutulmaması ve eksik olmaması için hepsinin bir arada bir çantada toplanmasında fayda vardır.

Bir tanesinin eksik olması rahatsız bir tatil geçirmenize sebep olabilir. Özellikle yüz kremlerinin unutulması ciltte bozulmalara sebep olur. Bu tip özellikli kremleri kış tatili için gittiğiniz her yerde bulamayabilirsiniz ya da çok yüksek fiyatlarda bulursunuz.

Daha fazla içerik için: https://blog.ccscanta.com/

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu