Alışveriş & Moda

Kadın Sırt ve Omuz Çantası Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Çanta seçmek kadınlar için oldukça zor bir olaydır. Çeşit çeşit çantası olan kadın bile yeni bir çanta ister. Kadınların en büyük aksesuarı çantalardır. Doğru çanta seçimi kadını diğer kadınların yanında farklı gösterir. Çanta kadın için bir güç demektir, yanından hiç ayırmadığı bir dayanaktır. Ker kadın kendi kişiliğe göre çanta seçer. sırt ve omuz çantası ise her kadının dolabında olan çanta türlerinden biridir. Çanta seçiminde dikkat edilmesi gereke bazı noktalar mevcuttur.

Çantanın Büyüklüğü

Çanta seçiminde dikkat edilecek ilk noktalardan bir tanesi çantanın boyutudur. Çantanın boyutu kullanışlı olacak kadar büyük yormayacak kadar da küçük olmalıdır. Çok büyük çanta gerekli hallerde kullanılır. Eşya taşıma gibi bir durum yoksa günlük hayatta çok büyük çanta yorucu olabilir. Çantanın büyüklüğü kadının yanında taşıdığı eşyayı göre değişir. Bir cüzdan ve telefondan başka bir şey taşımam diyenler küçük çanta tercih edebilirler. Makyaj çantam yanımda olmadan çıkmam diyenler mecburen büyük boy bir çantayı tercih edecektir.

Çantanın Boş Ağırlığı

Her çantanın bir boş ağırlığı vardır. Çantanın boş ağırlığı çantanın kullanıldığı malzemeye göre değişiklik göstermektedir. Boş ağırlığı en az olan çantayı seçmek sağlık açısından da en doğrusudur. Özellikle omuz çantalarında boş ağırlığı yüksek olan bir çanta seçilirse içine koyulacak eşyalarla birlikte daha da ağır olur. Bu da omuz kaslarında ve omurgada ağrıya sebep olur. Uzun süre ağır bir omuz çantası taşıyan kadınlarda omurga eğrilikleri bile görülebilir.

Omuz Çantasının Sap Uzunluğu

Omuz çantasının sap uzunluğu dikkat edilmesi gereken bir diğer kriterdir. Bazı omuz çantalarının sap uzunlukları tam omuza uygun ideal boyda olurken bazı omuz çantalarının ki kısa olmaktadır. El çantası ile omuz çantası askısı arasında bir ara boyda olan sap yapıları olabilir. Bu tip çantaları elde taşımakta zor olur omuza takmakta zor olur. Bundan dolayı çanta alırken omuza takıp denemek ve prova yapmakta fayda vardır.

Çantanın Ne Şekilde Kapandığı

Çantanın ne şekilde kapandığına yani fermuarlı mı yoksa çıtçıtlı mı olduğuna dikkat etmek gerekir. Kalabalık şehirlerde yaşadığımızdan dolayı hırsızlık olayları ile sıklıkla karşılaşılmaktadır. Ağzı fermuar ile kapanan bir çanta daha güven teşkil eder. Özellikle sırtta taşınan çantalarda çantanın ağzının fermuar ile kapanması önemlidir. Çantanın ağzının iyi kapanması bazı durumlarda hırsızları caydırabilir.

Kadın Sırt ve Omuz Çantası

Sırt Çantasının Sap Kısımlarının Ayarlanabilmesi

Sırt çantalarında sap kısmının uzunluğunun ayarlanıp ayarlanmaması önemli bir konudur. Kişinin boyuna göre ya da giydiği kıyafetin kalınlığına göre sırt çantasının sap boyunu ayarlamak gerekebilir. İnce bir ceket ile çantanın sap kısmı kısa kullanılırken kalın bir ceket veya mont ile çantanın sap boyunu uzatmak gerekebilir. Çanta alırken dikkat edilmesi gereken önemli bir detaydır.

Çantanın Bölme Sayısı

Çanta seçiminde çantanın bölme sayısı da dikkat edilmesi gereken bir noktadır. Tek bölmeli çantalar çok kullanışlı olamayabilir. Çok fazla bölmesi olan çantalarda kaba ve ağır olabilir. Çanta bölmeleri iki veya üç bölmeli olursa kullanışlı bir çanta olacaktır. Günlük kullanımda her kadınında ihtiyacını karşılayacaktır.

Omuz Çantasının İç Tasarımı

Omuz çantasının iç tasarımı çantanın boş ağırlığını etkileyen bir durumdur. Bazı omuz çantalarında çantanın içinde küçük bir el çantası bulunur. Bu tip çantalar çantanın boş ağırlığını artıracağından zamanla omuzda ağrı ve deformasyon yapabilir. İnce bir iç astar ile kaplı ve bölmelere ayrılmış bir omuz çantası hem kullanışlı hem de hafif olur. İç astarının olması çantanın dayanıklılığı ve şıklığı açısından önemlidir.

Çantanın Üretildiği Malzeme

Çantanın üretildiği malzemeye her kadın dikkat eder. İster sırt çantası olsun ister omuz çantası olsun kadınların ilk dikkat ettikleri şeydir. Çantanın üretildiği malzeme bir çantanın tarzını belirler. Deri çantalar veya tekstilden üretilen çantalar mevcuttur.

Yaz dönemlerinde genellikle tekstilden üretilen çantalar daha konforlu olur. Terletmemesi ve hafif olması dolayısıyla idealdir. Kışın ise çantanın deriden üretilmişi hem şık hem de mevsim koşullarına uygun durur.

Çanta

Deri Çantalarda Derinin Yumuşaklık Seviyesi

Sırt veya omuz çantasında deri çanta tercih edecek olan kadınlar çantanın derisine dikkat etmelidir.

  • Bazı deri çantaların derisi çok serttir ve kaba durur.
  • Kabalığının yanı sıra sert deri çantalar ağırdır.
  • Bazı deri çantaların derisi ise oldukça yumuşaktır.
  • Omuza takıldığı zaman kolay şekil alır ve daha şık durur.

Çantanın dış malzemesinin kalitesi bir çantanın kalitesini belirleyen en önemli şeydir. Yumuşak derisi olan çantalar daha uzun ömürlü olurlar. Çantalarda kırılma ve soyulma olmaz. Sert derilerde olduğu gibi zamanla kabuk kabuk olup çantanın dışı dökülmez.

Çantanın Rengi

Kadınların bir çantayı çok sevmelerini ve ilk gördüklerinde almak istemelerinin nedenlerinden bir tanesi çantanın rengidir. Bazı çantaların renk tonu a beni der gibi bağırır. Her modele her renk yakışmaz. Bazı modellerde ise öyle renkler kullanılır ki o renk sırf o çanta için varmış gibi durur.

Kadınlar çanta seçerken rengine ve rengin kullanışlılık seviyesine dikkat etmelidir. Beğendiği çantanın rengi hiçbir kıyafetine uyum sağlamıyorsa o çantayı almak pek mantıklı olmayabilir.

Çantanın Kıyafetlerle Uyumu

Bir çantanın modeli, malzemesi, rengi ve sap detaylarının hepsi çantanın kıyafetlerle olan uyumunu gösterir. Çok spor giyinen birisi klasik bir çanta beğenip almış olabilir. Bu klasik çantayı spor bir kıyafetle kullanması saçma olabilir. Tam tersi durumlarda gerçekleşebilir. Sürekli topuklu ayakkabı ve takım giyen bir kadına sırt çantası hoş olmaz. Önemli olan uygun zamana ve kıyafete uygun çantayı denk getirebilmektir.

Daha fazla içerik için: https://blog.ccscanta.com/

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu